Mengubati sakit sejuk – sebenar atau gembar-gembur?

Mengubati sakit sejuk – sebenar atau gembar-gembur?

Yang boleh anda percaya hari ini? Sesetengah pihak berkuasa perubatan mendakwa terdapat tiada perkara itu sebagai penawar sakit sejuk. Pakar-pakar yang lain, hanya seperti boleh dipercayai, mendakwa penawar sakit sejuk yang sangat nyata semalam. Yang memberitahu kebenaran?

Anehnya, kedua-dua Kumpulan akan betul-betul. Kedengaran mengelirukan sehingga anda menyedari bahawa setiap Kumpulan sedang bercakap tentang sesuatu yang benar-benar berbeza dari yang lain.

Apabila anda mendengar kesihatan pakar menyatakan ada ubatnya sakit sejuk, mereka boleh bercakap tentang satu benda sahaja. Sekarang kita telah tidak tahu cara untuk membuang virus sakit sejuk secara kekal daripada badan. Ia adalah virus herpes simplex yang menyebabkan kudis sejuk. Sebaik sahaja dijangkiti virus herpes simplex menyebabkan sakit sejuk, anda memiliki virus tersebut seumur hidup.

Virus herpes, apabila ia tidak sibuk menyebabkan kudis sejuk, menyembunyikan dalam sel-sel saraf di dioemari saraf di bawah permukaan. Virus ini sub-microscopic menyembunyikan jadi baik walaupun askar-askar yang kebal tidak dapat menemuinya. Jika sel-sel dapat dikenalpasti, mereka akan dimusnahkan untuk membasmi virus.

Jika dan apabila ahli-ahli sains mencari jalan untuk membuang virus ini dari badan kita, ia mungkin akan membawa kesan yang sedikit. Virus adalah sangat mudah berjangkit, dan hampir tiap-tiap orang dijangkiti dengan. Agak mungkin kami akan re-infected dalam masa yang singkat.

TETAPI ORANG-ORANG YANG MENGATAKAN WUJUD PENAWAR SAKIT SEJUK BETUL JUGA!

Anda lihat – doktor telah sentiasa mendakwa penawar apabila mereka menghapuskan gejala-gejala penyakit. Sebagai contoh, dalam banyak kes, pesakit kencing manis jenis 2, Makan yang betul dan mengambil herba yang betul dan vitamin, boleh menghapuskan tanda-tanda keluar kencing-manis (seperti saya). Selagi wujud tidak menunjukkan sebarang gejala, pesakit kencing manis yang dianggap sembuh.

Semua penyakit adalah berdasarkan kepada manifestasi kepada tanda-tanda penyakit itu. Simptom tidak bermakna tiada penyakit. Yang sama adalah benar dengan kudis sejuk. Terdapat banyak gejala dengan kudis sejuk, tetapi gejala utama adalah sakit yang sebenar di muka anda.

Hakikatnya ia adalah ini – jika anda boleh menghapuskan dan menghalang kudis sejuk ini muncul, anda mempunyai penawar sakit sejuk benar. Anda akan sentiasa mempunyai virus, tetapi ia tidak perlu menjadi aktif.

Dalam usaha untuk mencari penawar sakit sejuk, kita harus tidak melihat untuk membuang virus ini dari badan. Ini adalah satu tugas yang sia-sia. Kita harus, sebaliknya, memberi tumpuan menghapuskan gejala-gejala sakit sejuk dan menghalang masa depan kudis sejuk.

Tetapi ada harapan besar untuk mangsa-mangsa sakit sejuk seperti anda dan saya. Walaupun kebanyakan orang membawa herpes virus, lebih 42% tidak mendapat kudis sejuk. Mereka seolah-olah telah terbina dalam mengubati sakit sejuk. Bagi yang lain daripada kita, ia mengambil masa sedikit kerja-kerja yang lebih banyak untuk mengubati kudis sejuk kami.

Banyak pilihan pilihan rawatan sakit sejuk yang sangat baik disediakan. Kebanyakan kedai ubat over-the-counter sejuk sakit ubat adalah terutamanya kemudahan rawatan dan akan melakukan apa-apa untuk menyembuhkan atau mengelakkan kudis sejuk. Tidak berputus asa. Anda adalah seorang yang unik, satu-of-a-jenis. Apa yang bekerja untuk orang lain tidak boleh bekerja untuk anda.

Jika anda tidak peduli dengan kudis sejuk, ada penawar sakit sejuk untuk anda. Itulah kebenaran. Ia mungkin semudah menggunakan ais pada tanda pertama, atau mengambil vitamin tambahan setiap hari. Anda perlu mencuba Remedi berbeza sakit sejuk, dan mungkin menggabungkan mereka, untuk mencari atau mencipta penawar sakit sejuk sempurna untuk diri sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *