Mengubati sakit pinggul untuk selama-lamanya

Mengubati sakit pinggul untuk selama-lamanya

Setelah mengalami sakit pinggul saya, saya tahu bagaimana menyakitkan dan mengecewakan, ia boleh menjadi, tetapi Adakah anda tahu bahawa diagnosis anda mungkin salah dan bahawa ia mungkin mustahil untuk anda untuk menyembuhkan diri sendiri? Sakit pinggul yang kronik biasanya didiagnosis sebagai salah satu Sindrom mungkin tiga: bursitis, tendonalgia (juga dikenali sebagai tendonitis) atau artritis, yang boleh misdiagnoses bagi punca sebenar kesakitan anda.

Arthritis – artritis boleh artritis reumatoid atau Osteoartritis. Banyak orang sakit pinggul diberi diagnosis Osteoartritis (Haus dan lusuh pada bahagian sendi, biasanya dilihat pada x-ray) dan menganggap bahawa mereka akan berhadapan dengan ubat-ubatan anti-radang dan kesakitan untuk seluruh kehidupan mereka. Dalam banyak kes apabila kesakitan disebabkan Osteoartritis punca sebenar adalah sesuatu yang sama sekali berbeza. Ya, anda boleh menunjukkan beberapa pakaian yang sederhana dalam sendi pinggul anda, tetapi kesakitan malah mungkin disebabkan oleh ketegangan Sindrom myositis (TMS).

Bursitis – bursa yang merupakan struktur yang melindungi tulang asas di kawasan tekanan tinggi. Bursitis boleh menyentuh bahu (subacromial bursitis), atau pinggul, (trochanteric bursitis.) Tetapi dalam ramai pesakit bursitis yang misdiagnosis dan punca sebenar TMS tendonitis berkaitan.

Tendonitis – adalah sekumpulan penyakit yang disebabkan oleh tendon menyakitkan yang radang akibat penggunaan berlebihan. Di klinik-klinik tertentu, ia telah mendapati bahawa tendonitis adalah disebabkan bukan oleh penggunaan berlebihan, tetapi oleh sakit bawah sedar mewujudkan mekanisma minda kita sendiri dipanggil Sindrom myositis ketegangan (TMS).

TMS, atau Sindrom myositis ketegangan, adalah satu keadaan sakit yang disebabkan oleh minda bawah sedar kita. Ia tidak disahkan oleh doktor sebagai lain-lain keadaan yang banyak, termasuk; Osteoartritis, tendonitis, bursitis, saraf pinched, ekzema dan cakera pecah, hanya untuk menamakan beberapa. Kesakitan yang disebabkan oleh TMS adalah benar, tetapi sebab kesakitan tersebut bukan disebabkan oleh keabnormalan fizikal yang dan oleh itu boleh dengan mudah sembuh. TMS digunakan oleh kami bawah sedar untuk mengalihkan perhatian kita dari lebih menyakitkan emosi kemarahan dan kebencian.

Kerana ia tidak senonoh dalam kebanyakan budaya untuk berkomunikasi kemarahan dan kebencian kita belajar untuk memegangnya dalam. Jumlah tenaga yang berkaitan dengan emosi negatif adalah agak besar dan cara fikiran anda berurusan dengan tenaga negatif yang repressed ini adalah untuk ‘meletakkan’ di suatu tempat dalam badan anda, seperti pinggul, bahu, belakang rendah atau leher anda. Fikiran bawah sedar anda kemudian mencipta keadaan yang menyakitkan, seperti tendonitis, oleh menyekat aliran oksigen dan darah ke kawasan.

TMS agak dikenali di kalangan kebanyakan perubatan, supaya meminta doktor anda mengenainya akan mungkin Adakah anda agak baik. Untuk maklumat lanjut tentang TMS dan untuk melihat sama ada ia mungkin boleh menjejaskan anda, mencari Dr. John E. Sarno buku penyembuhan sakit belakang: The sambungan minda-badan. Di dalamnya, dia menerangkan terperinci bagaimana TMS ditemuinya. Saya telah digunakan dan disempurnakan bilangan mindbody penyembuhan teknik-teknik untuk menyembuhkan diri saya dari leher kronik, belakang, dan sakit pinggul dan anda boleh juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *