Menguasai asas-asas sebaris meluncur ais di Texas

Menguasai asas-asas sebaris meluncur ais di Texas

Sebaris meluncur ais adalah cara yang hebat untuk individu di Dallas, Houston atau mana-mana sahaja di Texas untuk mendapatkan dan menyimpan dalam bentuk. Tetapi sebelum mencuba sukan ini, anda perlu mengetahui beberapa asas-asas, serta mengambil langkah-langkah keselamatan seperti memakai topi keledar dan tuala wanita.

Sebaris Skating teknik #1: Kira-kira dan pendirian
Pertama, mewujudkan sikap yang betul dan baki sebaris meluncur ais. Mewujudkan sikap Olahraga yang baik dan baki adalah kepentingan utama skater pemula. Postur yang betul adalah penting untuk penguasaan prosedur-prosedur yang ikut.

Untuk menetapkan pendirian Luncur yang biasa:
1. Berdiri dalam kedudukan sedia.
2. Meletakkan tangan anda keluar di hadapan anda.
3. Bengkokkan tangan anda pada siku ke sudut 45 darjah dengan bahagian atas badan.
4. Bengkok pada lutut, supaya berat badan pada bebola kaki anda.
5. Anda perlu berasa anda shins lebih rendah yang ditekan terhadap lidah daripada skates anda.
6. Bengkok ke hadapan sedikit di bahagian pinggang jika duduk di kerusi.

Jika anda boleh melakukan semua itu tanpa jatuh, anda telah menetapkan pendirian Luncur yang betul untuk memaksimumkan baki anda. Pusat graviti anda kini berpusat ke atas skates anda. Anda harus berupaya untuk melukis garisan bayangan dari bahu, melalui pinggul anda, dan ke buku lali anda.

Sekarang, mengambil satu langkah tambahan dan menambah kedudukan berperingkat-peringkat daripada kaki. Ini berfungsi untuk meningkatkan kestabilan anda dan membolehkan individu untuk menyerap getaran dan lebam manakala baki baki pada setiap masa.

Untuk menetapkan pendirian Luncur yang berperingkat-peringkat:
1. Ulangi langkah 1 hingga 5 dari prosedur di atas.
2. Apabila anda sudah bersedia, Asingkan kaki anda sehingga mereka kira-kira 10 hingga 12 inci apart.
3. Kedudukan anda skate betul keluar di depan anda semasa anda skate kiri masih di belakang.
4. Laraskan kedudukan ini berperingkat-peringkat sehingga tumit skate Penyambut yang terletak kira-kira walaupun dengan jari kaki daripada skate belakang.

Pendirian berperingkat-peringkat Menyimpan anda stabil, berpusat skates anda, dan baki.

Jangan lupa rehatkan otot-otot anda. Anda akan dapat mengendalikan rupa bumi yang berbeza-beza dan berubah-ubah kelajuan, serta menjimatkan tenaga dan mengelakkan keletihan, jika anda belajar untuk berehat.

Teknik Skating sebaris #2: berhenti
Hentian tumit adalah satu kemahiran yang penting bagi semua skaters sebaris untuk belajar. Anda menggunakan brek belakang brek skate kanan anda untuk berhenti ini. Berat badan anda perlu boleh berpusat atau walaupun sedikit pada skate belakang anda apabila anda hanya belajar berhenti tumit. Kekunci akan kembali lurus dan lutut bent.

Untuk memohon perhentian tumit:
1. Bergerak ke dalam pendirian yang berperingkat-peringkat dengan skate percutian anda keluar di depan.
2. Sebaik sahaja anda rasa stabil, liku ke hadapan pada pinggang dan lutut.
3. Melanjutkan skate brek anda ke hadapan.
4. Mengangkat jari kaki anda diletakkan di bahagian depan skate brek anda.
5. Tekan ke bawah dengan tumit anda pada brek.

Di sini terdapat satu Petua: anda mungkin mendapati bahawa anda tidak melambatkan cukup atau tidak mendapat cukup jari kaki dan tumit tindakan bagi brek. Ini adalah sangat biasa dengan pemula. Jika ini berlaku kepada anda, anda perlu mendapatkan tambahan ke dalam lutut semasa langkah #2 apabila anda membongkok ke hadapan pinggang dan lutut.

Anda harus benar-benar rasa di quads anda kerana anda jatuh di bahagian bawah. Apabila anda boleh rasa di quads ini, anda akan mendapat tentera perlu tumit pada brek anda melambatkan. Ingat untuk sentiasa lurus kembali pada setiap masa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *