Mengintegrasikan disiplin: Multi-Pedagogy bagi orang-orang dengan kursus penjagaan kesihatan dan luar

Mengintegrasikan disiplin: Multi-Pedagogy bagi orang-orang dengan kursus penjagaan kesihatan dan luar

Lebih dua dekad yang lalu, cara kami bekerja telah berkembang. Komputer dan kemajuan teknologi telah membuat jalan mereka ke dalam hampir setiap industri, manakala perniagaan kecil dan sederhana telah mengambil peranan yang lebih besar dalam pasaran kerja. Dalam landskap yang baru ini, industri penjagaan kesihatan adalah berkembang, tetapi Adakah kursus penjagaan kesihatan cukup untuk menyediakan anda bagi matlamat kerjaya anda? Mempertimbangkan gandingan pendidikan anda dengan perakaunan kursus atau latihan.

Mendapatkan lebih banyak wang
Sama ada anda sudah selesai latihan penjagaan kesihatan anda dalam bidang anda dan pilihan anda sedang mencari untuk memulakan kerjaya baru yang menarik, anda perlu memahami bagaimana membuat sendiri berharga kepada majikan. Bergantung kepada matlamat kerjaya anda, yang mungkin bermakna anda perlu menjadi seorang pekerja yang serba boleh yang boleh pergi di atas dan seterusnya skop jawatan anda.

Sebagai contoh, antara jururawat, jururawat dengan latihan perakaunan mempunyai kemahiran tambahan yang lebih banyak untuk memanfaatkan daripada seorang jururawat tanpa pengetahuan tambahan. Selain itu, jika anda telah hygienist gigi, pengaturcaraan seperti anda belajar di sekolah mungkin melengkapkan anda untuk perubahan di dalam teknologi perubatan.

Sekali anda memahami apa yang anda mahu dari kerjaya anda, anda boleh menyesuaikan pendidikan anda untuk laluan tersebut, yang akan membantu anda membuat lebih banyak wang dalam jangka panjang. Walau bagaimanapun, jika anda memilih untuk memberi tumpuan kepada kursus-kursus penjagaan kesihatan, anda juga perlu mengintegrasikan beberapa perakaunan dan ia kursus untuk memastikan bahawa anda akan mendapat maklumat terkini mengenai maklumat asas yang anda perlukan.

Pelbagai tanggungjawab yang luas
Contoh di atas memegang benar bagi mana-mana industri, tetapi ia adalah benar terutamanya bagi kursus-kursus perubatan, kursus-kursus perakaunan dan kursus.

Setiap hari dalam industri penjagaan kesihatan adalah bergerak lebih jauh dari cara-cara pen dan kertas daripada masa lalu. Hampir segala-galanya adalah disimpan pada komputer dan dimasukkan ke dalam rekod perubatan elektronik supaya ia boleh dicapai oleh pembekal seluruh negara dalam masa nyata. Teknologi yang digunakan untuk merawat pesakit juga menjadi sangat teknikal, yang menjadikan ia sukar untuk digunakan jika anda tidak mempunyai asas IT yang kukuh. Di samping itu, pakar perubatan perlu memahami dari segi perakaunan perniagaan untuk mengelak daripada membuat kesilapan yang mahal pada carta dan rekod-rekod yang akan menyebabkan isu-isu untuk Jabatan pengkodan dan bil.

Segi flip, graduan perakaunan dan sekolah harus mempertimbangkan untuk mendapatkan beberapa pendidikan penjagaan kesihatan yang asas kerana ia akan menjadikan mereka lebih berharga kepada majikan dalam industri.

Mempunyai lebih banyak peluang-peluang pekerjaan
Jika anda mempunyai latihan yang sempurna, anda boleh bekerja untuk syarikat-syarikat kecil, sederhana dan besar, kerana anda boleh lakukan dan tidak kira apa yang diperlukan anda. Itulah sebabnya mengapa syarikat-syarikat pendidikan yang mengintegrasikan kursus penjagaan kesihatan dengan latihan dan kursus-kursus perakaunan dapat menetapkan anda untuk kejayaan jangka panjang dengan lebih berkesan daripada tenaga pengajar yang hanya pakar dalam satu bidang yang sempit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *