Mengimbangi pemakanan dan kecergasan kesihatan: kunci untuk kesihatan secara keseluruhan yang benar

Mengimbangi pemakanan dan kecergasan kesihatan: kunci untuk kesihatan secara keseluruhan yang benar

Sesiapa yang mengatakan apa yang anda perlu lakukan untuk menjadi sihat adalah diet yang tidak tahu apa-apa tentang kesihatan. Kerana media dan piawai masyarakat yang palsu, orang telah disamakan kesihatan dengan kecergasan fizikal. Apabila rakyat melihat seorang lelaki dengan sebuah badan ripped, mereka secara automatik menganggap bahawa orang ini adalah sihat. Orang berfikir bahawa semua yang anda perlu lakukan untuk menjadi sihat adalah kehilangan beberapa kilogram. Ini adalah tidak benar. Hakikatnya orang-orang yang mempunyai badan-badan mencari yang hebat boleh menjadi tidak sihat; mereka juga dapat menjadi zat daripada orang-orang yang pek paun. Ini adalah kerana mereka sembuh tidak seimbang. Jika anda ingin mencapai kesihatan yang baik, ia adalah penting untuk mencapai Kesihatan pemakanan dan kecergasan kesihatan. Jadi apakah kedua-dua? Pada dasarnya, jenis pemakanan yang dicapai oleh pemakanan yang sihat. Jenis kecergasan yang dicapai dengan bersenam secara kerap. Jika anda ingin menjadi sihat, anda tidak hanya meneroka salah satu daripada kedua-dua; anda perlu mencapai kedua-dua pemakanan dan kecergasan jenis kesihatan pada masa yang sama.

Hari ini, sudah tentu, apabila orang mengatakan dia ingin menjadi sihat, dia mungkin akan membayangkan dua perkara yang sangat berbeza. Orang itu mungkin merujuk kepada kesihatan yang sebenar, yang memerlukan diet yang ketat dan regimen senaman yang baik, atau mereka boleh merujuk kepada kesihatan yang lebih estetik, yang pada dasarnya bermaksud mereka mahu kelihatan langsing. Satu perkara yang anda perlu tahu mengenai kesihatan yang baik adalah matlamatnya. Sesetengah orang menganggap matlamat utama kesihatan yang baik untuk mendapatkan badan yang lebih baik mencari, untuk tujuan luar. Ini adalah salah. Tujuan sebenar kesihatan yang baik adalah dalaman, berkhidmat untuk suatu maksud yang lebih luas daripada hanya estetika. Mendapat yang baik mencari badan adalah apa-apa tetapi kesan sampingan yang baik kesihatan. Atas sebab ini, benar Kesihatan memerlukan kecergasan kesihatan dan pemakanan kesihatan. Jika anda benar-benar ingin menjadi sihat, hidup lebih lama dan menjadi lebih produktif, anda akan perlu menala diet anda dan kekuatan badan anda.

Jadi bagaimana anda boleh mencapai kesihatan yang baik? Seperti yang dinyatakan di atas, untuk mendapatkan kesihatan yang baik, seseorang itu untuk mencapai kedua-dua kecergasan serta jenis pemakanan kesihatan. Ini boleh dicapai dengan melakukan perkara-perkara berikut: pertama, Makan dengan baik. Pastikan diet anda seimbang. Gunakan piramid makanan sebagai panduan dan makan dengan sewajarnya. Elakkan makan terlalu banyak dan terlalu sedikit. Pastikan anda makan sesuatu dari setiap Kumpulan makanan setiap hari; kedua, bersenam secara teratur. Mulakan regimen sendiri dan kerap bersenam. Mempunyai jurulatih kesihatan atau jurulatih fizikal menggubal suatu regimen senaman untuk anda khusus. Sudah tentu, berehat. Otot-otot anda akan perlu untuk pulih selepas setiap sesi senaman. Tidak akan tidak dapat melakukan apa-apa untuk badan anda; Akhir sekali, elakkan daripada tabiat buruk yang tidak sihat seperti merokok dan minum berlebihan. Ini tidak boleh baik untuk tubuh. Mencapai kesihatan yang baik dengan bertujuan untuk kesihatan keseluruhan. Anda boleh melakukan ini dengan mengimbangi anda jenis pemakanan dan kecergasan kesihatan. Semakin sihat sepatutnya sukar selagi anda tahu bagaimana ia sepatutnya untuk pergi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *