Menghilangkan selsema! – Dr. Satnam Gandham

Menghilangkan selsema! – Dr. Satnam Gandham

Malangnya tidak ada di kedai kesihatan yang anda boleh membeli dengan cepat dan menghilangkan selsema. Ia adalah jangkitan virus dan Malangnya, antibiotik akan benar-benar berkesan dengan jangkitan tersebut. Selesema, flu biasa atau biasa, tidak mati atau pun tutup tetapi semua yang kecil kerengsaan di tekak anda, kesakitan di dada anda dan perasaan lemah benar-benar boleh membuang haywire jadual anda.

Bagaimana untuk menghilangkan selsema dengan cara yang mudah!
Walaupun ia mungkin mengambil masa beberapa sebelum anda boleh benar-benar menghilangkan selesema dan itulah sebaik sahaja virus atau virus yang menyebabkan jangkitan benar-benar dipam keluar dari badan, anda boleh berasa lebih baik dan akhirnya menyingkirkan ia dalam pelbagai cara semulajadi dan mudah.
Beberapa idea-idea zaman pertengahan adalah masih sangat relevan apabila ia datang untuk merawat jangkitan seperti selsema. Amalan-amalan yang paling biasa terdapat pelbagai pub. Anda boleh mengambil beberapa kunyit dan ekstrak jus halia beberapa, meletakkannya ke dalam segelas susu dan minum cecair. Sesetengah orang termasuk lada hitam ke dalam campuran ini. Menyedut wap juga adalah cara yang bagus untuk berasa lebih baik. Mereka yang mempunyai sakit tekak yang teruk boleh dimasukkan ke dalam satu buah pelaga hitam di mulut mereka, tidak mengunyah atau menelan tetapi hanya menyimpannya di dalam mulut. Sensasi harus bekerja dan membenarkan sedikit kelegaan.
Apabila anda cuba untuk menghilangkan selesema, ia adalah dinasihatkan untuk makan hidangan panas dan mengambil minuman panas. Makanan anda boleh termasuk sup ayam dan sayur-sayuran rebus yang kaya dengan vitamin. Anda harus mengelak daripada makan apa-apa yang sejuk, pencuci mulut atau apa-apa hidangan yang manis. Anda perlu juga mengelakkan makanan ringan yang masin. Gula dan garam tidak membantu dalam proses merawat selesema.
Susu berasaskan minuman termasuk cuka, madu, halia dan serbuk kunyit bekerja benar-benar baik. Anda harus mengelak daripada melawat kawasan-kawasan yang tercemar. Tinggal dalaman akan membantu anda untuk menghilangkan selsema dengan lebih cepat. Kerja-kerja vitamin C yang baik apabila anda mengalami selsema yang Justeru menghabiskan sedikit masa keluar di matahari adalah baik untuk kesihatan anda. Buah-buahan Citrus juga sangat membantu dan jika anda suka mereka, anda boleh selamat terus memakan mereka.
Selsema biasanya membunuh selera anda tetapi yang tidak sepatutnya menghalang anda dari makan makanan yang sihat dan menjaga diri anda tepat dipenuhi. Makanan yang berkhasiat adalah satu kemestian tanpa mengambil kira apa yang anda sedang mengalami.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *