Menghilangkan pendarahan buasir – Adakah ia merbahaya?

Menghilangkan pendarahan buasir – Adakah ia merbahaya?

Buasir dan pendarahan tidak sentiasa dilihat dalam kes serupa, tetapi ia selalunya adalah satu faktor yang membawa masalah kepada perhatian rakyat – sekurang-kurangnya di mana mereka mula mengambil tindakan untuk menyelesaikan masalah. Artikel ini akan meneliti pendarahan hemroids, atau sebagaimana sewajarnya dikenali-pendarahan buasir.

“Di mana pun tiada adalah pendarahan, Terdapat masalah – buasir tidak tentu anomaly satu.”

Buasir dalaman dan luaran boleh membawa semua kepada bloodloss. Soalan penting kemudian adalah, apa yang benar-benar menyebabkan bloodloss?

Lihat di bawah ini, bagi peringkat-peringkat yang membawa kepada bloodloss:

Wajah-wajah pelbagai cerucuk / Nota

1. Lebihan tekanan diletakkan pada vena varikos – sama ada melalui senaman berat, sembelit, kehamilan atau diet yang tidak sihat

2. Segala sesuatu mempunyai hanya disenaraikan membina dan tumbuh sehingga anda vena varikos tidak dapat menangani tekanan. Sekarang anda mempunyai buasir dalaman dan luaran, dan bergantung kepada berapa banyak terikan adalah sekarang, anda akan mempunyai kes buasir yang sederhana atau teruk.

3. Dengan tekanan tinggi urat yang mengembang begitu banyak bahawa selepas membentuk ke buasir, ia tidak boleh anything tetapi berkesan ‘meletup,’ seterusnya mula berdarah dan menjadi sakit.

Jika buasir ditangkap awal ia adalah benar-benar tidak neccesary untuk sampai ke tempat yang bloodloss. Tetapi Bagaimana jika anda hanya menemui bahawa anda mempunyai cerucuk sebaik sahaja anda mula pendarahan?

Adakah ini jenis penemuan yang anda telah? Jika ia, ia bukanlah sesuatu yang anda perlu terlalu prihatin dengan. Tanda-tanda awal buasir boleh dikelirukan untuk kejengkelan lebih kurang penting lain. Ianya tidak sehingga anda menolak badan anda untuk batas-batas dan mula berasa sakit belakang kepala hodoh mereka.

Juga, jika anda seorang yang hanya terlalu menakut-nakutkan oleh prospek mempunyai beberapa ‘masalah besar’ saya ingin meyakinkan anda bahawa kita semua sudah di jawatan tersebut. Anda melakukan perkara yang betul sekarang dengan membaca artikel-artikel mengenai isu ini.

Dipertanggungjawabkan penyelesaian bagi pendarahan buasir semula jadi

Penyelesaian organik / Nota

Comfrey – kilang well-approved yang menyumbang kepada pertumbuhan sel-sel yang baru dan mempunyai sifat-sifat penyembuhan organik.

Biji mangga (Dehydrated) – bukan sahaja yang hebat ini untuk anda tetapi ia rasa lazat dengan madu. 1/2 gram adalah jumlah yang ideal perlu sekaligus.

Cuka epal – epal cuka adalah lebih sedikit yang popular dengan hidangan harian anda – sihat dan rasa indah!

Celup satu kapas bola dalam cuka – ini adalah satu penyelesaian yang bagus untuk mengurangkan kesakitan dan keletihan.

Aloe Vera – penyelesaian masa diuji untuk mengurangkan keradangan.

Penyihir Hazel – ini adalah satu lagi pilihan yang anda ada apabila ia datang kepada keradangan.

Cucian buah Ara – merendam buah Ara kering dalam air sepanjang malam dan dimakan dengan perut kosong dalam waktu pagi adalah remedi rumah yang baik.

Herba Mandian Sitz – jika anda cuba mana-mana salah satu remedi untuk buasir saya cadangkan anda cuba yang ini – dan saya daresay doktor anda akan terlalu. Berkesan dan terbukti.

Senaman Kegel – umur, pembedahan, bersalin, berat badan yang berlebihan dan keadaan kesihatan tertentu boleh menyebabkan otot di kawasan pelvis anda kehilangan borang mereka. Senaman Kegel telah mendapatkan dalam populariti kerana mereka membina otot-otot di sekitar kawasan pelvis. Ini membawa kepada pengekalan air kencing yang lebih baik dan wad dari buasir.

Saya hanya mahu membuat satu komen yang terakhir. Memastikan anda memakan banyak serat setiap dan setiap hari – ianya sangat penting untuk mengelakkan buasir dan untuk kesihatan anda secara umum.

Luar tabii remedi/butiran:

Pembedahan –

Saya ingin mencadangkan bahawa mempunyai operasi perlu port panggilan anda terakhir untuk merawat buasir. Pembedahan adalah satu topik yang luas, dan begitu, melampaui sekeping ini.

Krim dan salap –

Krim dan salap adalah pilihan yang sangat biasa bagi orang-orang yang menderita dengan pendarahan buasir. Sekali lagi, topik krim dan salap begitu luas tetapi ia sangat mudah untuk mencari artikel-artikel yang ditulis mengenai perkara ini.

Pendarahan menjelaskan…

Sembelit kronik-

Malangnya, masalah sembelit adalah kedua-dua gejala dan sebab kerana buasir di tempat pertama. Dari semasa ke semasa keputusan boleh dibandingkan dengan kehamilan, saya menggariskan dalam hanya seketika. Ia berkisar kepada terikan.

Mempunyai bayi-

Seperti yang dinyatakan di atas, punca di sini adalah terikan. Tekanan fizikal tidak dapat dielakkan semasa kelahiran kanak-kanak, dan alam semulajadi telah melihat kepadanya bahawa wanita dilengkapi dapat menangani tekanan secara tiba-tiba, sengit. Tetapi setiap kelahiran kanak-kanak adalah berbeza dengan yang lain.

Kita boleh bertahan sehingga ijazah, dan kelahiran kanak-kanak adalah contoh sempurna apabila badan kita boleh mencapai had mereka.

Senaman-

Saya mengesyaki bahawa ini adalah sebab utama bagi orang-orang yang datang dengan buasir di tempat pertama. Dan saya tidak bercakap tentang percutian bank anda Basikal naik turun laluan yang hilang. Saya percaya bahawa melainkan jika senaman menjadi sebahagian daripada gaya hidup anda, kesihatan anda merosot. Ia boleh menjadi satu gaya hidup yang anda telah direka di tempat kerja atau ia boleh menjadi satu tabiat yang anda telah dibangunkan di pergi ke gimnasium 5 kali seminggu. Mattter tiada apa anda membuat keputusan, pastikan ia adalah baik untuk kedua-dua minda dan tubuh – menikmati berjalan ke gimnasium, jangan jarak diri ke gimnasium!

Sub-Par edaran-

Edaran buruk mempunyai lebih daripada satu hasil yang negatif. Ia menyebabkan kesakitan di jari dan jari kaki anda, ia memperlahankan refleks anda, dan otot-otot anda semakin merosot dari semasa ke semasa.

Dengan Tajuk Artikel ini saya predictably akan menambah bahawa Sirkulasi yang buruk boleh membawa kepada buasir. Mujurlah, edaran boleh diuruskan cukup mudah dengan moden ubat-ubatan, beritahulah doktor anda dan anda akan diberi penyelesaian yang betul untuk anda.

Tindakan lanjut:

* Membuat pasti anda minum air yang banyak

* Memakai pakaian dengan banyak memberi

* Berdiri setiap sekarang dan kemudian jika anda duduk untuk tempoh yang lama; disangkalkan lagi Bilakah anda duduk di atas tandas. Urat-urat rektum perlu bekerja over-time Bilakah anda duduk di dalam tandas. ‘Kerja’ bermaksud lebih tinggi potensi cerucuk.

Symtoms yang menuju ke pendarahan rektum:

Mungkin gangguan / butir-butir

Vena varikos – buasir boleh berpunca daripada pembuluh darah vena yang bengkak atas sebab-sebab yang telah digariskan dalam bahagian ini.

Penyakit usus (radang)-

–Diverticulitis, pembentukan usus poket atau saku.

–Kolitis, memakai dari dinding rektum dan usus besar sehingga tubuh menyebabkan kehilangan rasa sakit dan darah.

Penyakit celiac-

Ini adalah satu kegagalan autoimun usus kecil yang membuat mengekstrak nutrien berhampiran mustahil.

Fistulas-

Fistula merupakan adalah perhubungan yang luar biasa antara dua kapal-kapal yang dibarisi sel atau organ-organ yang biasanya tidak bersambung. Pendekatan yang terbaik ini adalah mengubah diet anda tetapi lihat doktor anda terlebih dahulu terdapat sebarang isu.

Fissures-

Lazimnya bercakap, fissure yang yang lusuh dalam badan

Polyps-

Polyps adalah sangat serius kerana ia boleh menghidupkan kanser. Jika anda merasa sekaligus yang luar biasa, hubungi doktor anda dengan segera.

Prolapses-

Dalam Bahasa kasual, mereka akan dikenali sebagai buasir luaran. Ini adalah apabila urat vena telah diletakkan di bawah tekanan yang begitu banyak yang ia kehilangan dengan penarikan balik dan tergantung di luar dubur.

Saya tidak akan dapat mencari lebih banyak ke ini tetapi jika mereka keprihatinan anda, dengan carian pantas di Google akan mencari pelbagai maklumat.

Walau bagaimanapun, apabila ia datang untuk buasir vena varikos dan prolapses adalah Tempahan dikaitkan dengan keadaan.

Seperti yang saya selalu berkata, keputusan awal yang terbaik anda boleh membuat tentang kesihatan anda adalah untuk pergi dan rujuk kepada doktor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *