Menghilangkan kulat kuku – apa yang bekerja dengan selamat & dengan cepat dan

Menghilangkan kulat kuku – apa yang bekerja dengan selamat & dengan cepat dan

Cara menghilangkan kulat kuku bukanlah mudah. Ia kelihatan buruk dan tiada siapa yang mahu melihatnya. Berikut adalah di mana anda boleh mula untuk menghilangkan kulat kuku untuk selama-lamanya. Kuku jari kaki, kuku atau di mana sahaja ia boleh dikeluarkan dengan selamat dan kadang-kadang dengan cepat.

Profesional perubatan menyebutnya sebagai onychomycosis, dermatophytic onychomycosis, tinea unguium atau ringworm kuku. Mana-mana frasa mungkin tepat, bergantung kepada jenis kulat yang terlibat. Secara ringkasnya, ia adalah jangkitan.

Bantuan jangkitan kulat adalah Obtainable

Kita bimbang bahawa luka atau scrapes akan menjadi tercemar, jadi kami melayan mereka dengan berhati-hati dan menggunakan salap antibiotik. Sebahagian besar daripada kita, pada masa tertentu dalam kehidupan kita, mempunyai satu telinga, sinus atau jangkitan pernafasan yang lebih tinggi. Kita mungkin suka mendengar analisis, tetapi kita tahu bahawa antibiotik preskripsi yang boleh membantu kami memperbaiki dalam masa yang singkat.

Antibiotik biasanya dianggap dadah tertanya-tanya. Tetapi, mereka hanya berkesan terhadap jangkitan yang disebabkan oleh bakteria. Ada yang hanya berkesan terhadap sesetengah jenis bakteria. Tiada seorang pun daripada mereka adalah berkesan dalam merawat kulat atau virus.

Itulah salah satu isu yang membuat begitu menyusahkan untuk merawat jangkitan kulat dan virus. Terdapat terlalu banyak virus yang berbeza untuk membangunkan ubat-ubatan yang ciri-ciri anti-virus untuk mereka semua. Profesional penjagaan kesihatan kebanyakan bersetuju bahawa imunisasi, apa-apa kerana pukulan selesema adalah salah satu pilihan yang terbaik.

Ubat-ubatan anti-kulat

Terdapat pelbagai jenis ubat-ubatan anti-kulat yang boleh membantu terhadap kulat kuku. Terdapat rawatan herba dan botani yang boleh berfungsi apabila disapu atau diambil secara lisan.

Tetapi, dengan virus-virus dan bakteria, Terdapat sebilangan kulat yang berbeza. Jadi, ubat atau herba perlu berkesan ke arah yang terlibat dalam jangkitan.

Kebanyakan jangkitan jari atau toenails yang disebabkan oleh kulat yang dipanggil trichophyton rubrum, satu spesies kulat dalam famili dermatophyte. Walau bagaimanapun, spesis candida atau yis boleh menjadi punca.

4 Jenis kulat

Terdapat 4 jenis asas onychomycosis. Yang berikut, anda akan melihat Perihalan ringkas mengenai setiap satu. Ini mungkin semakin menunjukkan kepada anda bagaimana untuk membuat keputusan terbaik pelan tindakan untuk mengambil.

1. Distal subungual onychomycosis adalah jenis yang paling biasa kuku kulat. Ia adalah disebabkan oleh trichophyton rubrum. Ia yang dikenali sebagai tinea unguium atau ringworm kuku dengan betul. Hasilnya, ia adalah disebabkan oleh kulat yang sama yang mencetuskan ringworm atau tinea.

Ia boleh juga tepat dirujuk sebagai dermatophytic onychomycosis, kerana trichophyton rubrum jenis dermatophyte. Ia dicirikan oleh perubahan warna (biasanya kuning dalam melihat) dan penebalan satu atau lebih toenails atau kuku.

2. Putih onychomycosis cetek akaun kira-kira 10% daripada kes-kes. Ia adalah disebabkan oleh kulat khususnya dan dicirikan oleh pembentukan Pulau-pulau yang putih pada kuku atau toenails. Keadaan ini hanya tidak biasanya tahan lama, namun perlu dirawat dengan Lakuer topikal atau gel.

3. Proximal subungual onychomycosis adalah jenis kulat kuku-kurangnya meluas. Ia biasanya disebabkan oleh dermatophytes, Walau bagaimanapun jangkitan pada pangkal kuku (atas kutikula) dan merebak ke, alternatif yang apa yang berlaku dalam kebanyakan kes.

4. Candidal onychomycosis, kerana dalam mengenal pasti mencadangkan, adalah disebabkan oleh candida atau yis. Biasanya, ia memberi kesan seperti yang diperkatakan semebul ini dan adalah lebih biasa di dalam persekitaran tropika.

Jadi, anda mungkin mempunyai kuku kulat, anda berkemungkinan besar mempunyai distal subungual onychomycosis. Terapi yang cekap boleh didapati bagi setiap jenis kulat kuku.

Dan kini sila layari laman web kulat kuku yang disenaraikan di bawah untuk maklumat terkini mengenai bagaimana untuk merawat kulat kuku.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *