Menghilangkan ketagihan gula

Menghilangkan ketagihan gula

Ramai orang menahan ketagihan gula, mereka hanya perlu makan gula atau gula-gula (mereka berfikir) dan mereka akan ketagih gula seperti ketagih dadah dan jika mereka tidak mendapat gula mereka mengalami masalah pengeluaran.

Bukan sahaja gula boleh mendapatkan berat badan anda berlebihan tetapi ia akan membuat hidup anda sengsara dengan naik dan turun, depressions, keletihan, gangguan usus, tidak selesa dan sikap tidak bertoleransi bagi makanan lain, yang membuat anda masih lagi sengsara.

Punca hari anda sengsara adalah paras gula dalam darah yang tertinggi dan terendah, pengekalan air dalam tisu-tisu dan usus dengan pengubahsuaian flora usus dan udara-pengeluaran sepenuhnya kerana pengambilan gula tambahan anda.

Manakala memakan gula, jumlah gula dalam darah anda akan berubah banyak. Pertama prom gula pankreas untuk mengeluarkan insulin ke dalam aliran darah, tindakan oleh mengangkut gula ke dalam sel-sel tisu, insulin oleh itu membuang gula dari darah – yang meninggalkan anda dengan tahap gula dalam darah yang sub-normal – anda berasa lapar, letih, habis, terbaja buruk dan memerlukan gula lagi, yang sering membuat anda makan dengan jumlah yang banyak gula-gula, coklat dan kek – dan anda berada di satu turutan segar Yo-Yo’ing gula dalam darah anda.

Realitinya adalah: badan kita tidak memerlukan gula halus yang tulen dalam apa jua cara!

Karbohidrat diperlukan oleh badan kita dan walaupun gula halus tulen (sukrosa) seperti gula gula-gula, gula-gula, adanya dan kek adalah karbohidrat, ia adalah satu gula ringkas * mudah miskin ke itu dua gula molekul dan diserap dengan serta-merta ke dalam aliran darah yang mencetuskan ini bersungguh-sungguh turun-naik gula dalam darah.

Yang jauh lebih baik untuk badan anda untuk makan kanji yang merupakan sebuah karbohidrat komposit yang dihadamkan secara beransur-ansur dan melepaskan gula selama beberapa jam, menyebabkan kepekatan gula dalam darah stabil yang. Kanji datang dari roti, kentang, beras dan jagung.

Sebaik sahaja anda menghilangkan gula dan keinginan anda untuk gula, hidup anda akan banyak yang lebih sihat. Kaedah yang terbaik untuk gula Turki sejuk, hanya mengelakkan gula sepenuhnya, ia tidak mudah minggu pertama – saya menjamin anda bahawa – tetapi dari situ pada anda melakukan yang lebih baik dan lebih baik.

* Sukrosa (saccharose) adalah gula ringkas, disaccharide yang terdiri daripada dua molekul, satu molekul glukosa, grapevine gula dan molekul 1 fruktosa, gula buah-buahan). Gula pasir, disediakan dari rotan gula, dan gula beet. Sirap jagung adalah satu lagi jenis gula yang terdiri daripada gula mudah: glukosa dan maltose dan digunakan dengan cara yang sama sebagai sukrosa.

Jumlah gula yang orang makan harian bertindak sebagai racun.
Pengambilan gula yang tinggi adalah salah satu sebab-sebab yang paling penting untuk obesiti, ketidakseimbangan gula dalam darah dan isu-isu kencing manis. Jika anda boleh mengurus untuk memotong gula dari pengambilan makanan anda, kesihatan anda akan jadi lebih baik.
Mengelakkan gula sepenuhnya harus menjadi sebahagian daripada mana-mana pelan weightloss.

Jika anda mempunyai keinginan gula, Makan sepotong buah-buahan
Apabila anda mempunyai keinginan yang bagi gula, ambil sekeping buah-buahan. Buah-buahan mempunyai satu Indeks glucemic rendah atau sederhana dan buah-buahan tidak akan mencetuskan tergesa-gesa bahawa tenaga seperti anda akan digunakan untuk bahan makanan yang kaya gula, brownies dan pencuci mulut. Buah-buahan memberikan anda glukosa yang lebih kukuh ke dalam aliran darah anda supaya anda tidak akan mendapat tergesa-gesa itu dan dari masa ke masa badan anda akan dapat sesuaikan untuk ini dan anda akan mahu buah-buahan dan tidak makanan ringan.

Petua untuk menghentikan ketagihan gula

Petua # 1
Jangan minum minuman ringan. Mereka adalah buruk untuk kesihatan anda dan keinginan anda untuk gula dan anda akan lebih banyak gula. Dan mengelakkan gula dalam kopi dan engkau. Jatuh air coke dan minuman. Badan kita tidak mahu coke dengan gula (gula-gula cecair) ia memerlukan air.

Petua # 2
Elakkan pemanis sintetik
Jangan minum diet adanya dan menjauhkan diri daripada pemanis tiruan sama sekali.
Pemanis tiruan pada dasarnya akan menipu anda kepada keinginan sugared makanan supaya jika anda makan makanan dengan pemanis tiruan anda sebenarnya boleh meningkatkan gula dalam keinginan anda.
Anda tidak mahu mempunyai pemanis tiruan dalam pelan makanan anda.

Anda mungkin fikir pemanis tiruan OK dalam diet anda tetapi:
1) mereka meningkatkan rasa lapar anda
2) mereka meningkatkan ketagihan gula anda
3) mereka mengurangkan metabolisma lemak.

.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *