Menghilangkan bau zakar

Menghilangkan bau zakar

Bau zakar adalah aduan yang biasa diterima; rakan-rakan wanita, serta lelaki, selalunya tulis mengadu bau yang hanyir atau “mushroomy” yang berasal dari kawasan-kawasan kepada seorang lelaki. Walaupun berpeluh biasa dan miskin perhatian basuh pasti penyebab, mereka tidak hanya sebab bau zakar yang buruk. Walau bagaimanapun, dengan perhatian yang betul terhadap penjagaan zakar secara harian, termasuk pembersihan dan menggunakan formula Kesihatan zakar, majoriti lelaki mungkin dapat mengurangkan atau menghapuskan sumber bau zakar.

Di antara punca yang paling biasa bau zakar akan dibincangkan di sini. Lelaki yang mengalami bau busuk yang diiringi oleh satu pelepasan yang luar biasa, demam, sakit kepala, mengurangkan sakit belakang atau apa-apa gejala seperti selsema lain perlu berjumpa doktor untuk rawatan dan diagnosis perubatan yang segera.

1. Miskin kebersihan peribadi. Walaupun kebersihan tidak hanya punca bau zakar, ia adalah yang paling jelas, dan ia pasti boleh menjadi satu isu. Pancuran mandian setiap hari untuk mencuci kaki terkumpul peluh, sel-sel kulit mati dan lain-lain bahan boleh pergi jauh ke arah menghapuskan bau yang buruk. Kulup yang utuh perlu mendapatkan perhatian khusus, kerana sloughed-off derma sel dan kulit minyak boleh mengumpul di bawahnya, menyumbang kepada satu aroma yang kurang menyenangkan.
2. Yis Jangkitan. Walaupun gerai zakar mungkin membangunkan jangkitan yis dari masa ke semasa, terutama di kalangan lelaki yang aktif seks. Selain daripada gejala-gejala seperti gatal-gatal, terbakar, bengkak dan merupakan pelepasan seperti keju, bau hanyir yang boleh membangunkan kehadiran jangkitan yis. Membersihkan kawasan sementara boleh menyelesaikan masalah, tetapi membersihkan jangkitan yis adalah perlu untuk benar-benar menghilangkan bau. Apabila jangkitan yis berlaku, kedua-dua pasangan harus dilayan, seperti jangkitan mudah lulus dari seorang ke seorang yang lain melalui hubungan seksual.
3. Bakteria. Bakteria adalah punca bau badan yang tidak menyenangkan tempahan, termasuk mereka yang datang dari kaki, ketiak, kawasan mulut dan pangkal paha. Bukan semua bakteria ini adalah berbahaya dan tidak semua daripada mereka menyebabkan jangkitan, tetapi mereka mencipta pelbagai bau yang buruk. Basuh biasa boleh membantu setakat yang, tetapi bau badan yang berkaitan dengan bakteria cenderung menjadi kenyataan hidup bagi ramai orang. Mengurangkan atau menghapuskan bakteria yang menyebabkan bau melalui penggunaan antibacterials semulajadi seperti vitamin A mungkin merupakan penyelesaian masalah yang lebih tahan lama.

Bagaimana untuk menjaga zakar dan menghapuskan bau yang tidak menyenangkan
Menjaga zakar dengan betul dan mengurangkan kemungkinan mendapat jangkitan adalah penting dalam mengelakkan bau zakar yang tidak menyenangkan. Lelaki semua peringkat umur, walaupun orang-orang yang tidak aktif seks, mungkin dapat menghilangkan bau hanyir itu dan menggalakkan kesihatan keseluruhan zakar dengan mengikuti langkah-langkah yang diterangkan di sini.

1. Memastikan ia bersih. Basuh dengan pencuci muka yang lembut adalah langkah pertama dan yang paling jelas dalam menghilangkan bau zakar. Lelaki yang mempunyai kulup yang utuh perlu tarik kulit kembali (perlahan-lahan) dan membersihkan sel-sel kulit yang terkumpul dan lain-lain perkara yang menarik bakteria menghasilkan bau.
2. Gunakan perlindungan halangan. Kondom yang mungkin menghalang semua kes-kes jangkitan yis, tetapi ia boleh mengurangkan risiko dijangkiti jangkitan yis dari rakan seksual yang boleh menyebabkan bau busuk, serta gatal yang teruk dan pelepasan yang tidak menyenangkan.
3. Merawat antibacterials semulajadi kawasan ini. Merawat kulit organ lelaki dengan berkhasiat vitamin, mineral dan antioksidan yang ditemui dalam formula Kesihatan zakar semulajadi yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak) boleh menjadi satu penyelesaian yang berkesan. Vitamin A, sebagai contoh, dikenali kerana sifatnya yang antimikrobial dan boleh menjadi satu cara lebih tahan lama untuk menghilangkan bau zakar yang tidak menyenangkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *