Menghilangkan bau faraj – faraj busuk anda mempengaruhi mereka secara dekat

Menghilangkan bau faraj – faraj busuk anda mempengaruhi mereka secara dekat

Ia adalah jelas bahawa kerana anda berada di sini anda mungkin mempunyai bau yang faraj yang mengganggu anda, atau mengharamkan syurga orang lain. Biasanya sebagai satu peraturan yang bau kemaluan yang tidak menjejaskan mereka sekeliling anda, namun jika ia tidak kemudian bau faraj perlu menyemak dengan doktor anda. Kami adalah semua menyedari bahawa bau “bulu Ari-Ari cling pada Guankan pee” yang tidak menyenangkan, tetapi jika anda tahu kemaluan anda akan benar-benar bersih dan bau air kencing yang suka “tidak”, maka punca mungkin perlu ubat-ubatan dan bukannya air suam dan sabun. Ya gadis-gadis yang ia adalah masalah yang memalukan, saya bersetuju, dan kerana saya juga seorang gadis memahami anda sebab pipi mekar, namun ia satu isu kesihatan dan keperluan merawat. Pergi bersama-sama untuk klinik tempatan dan muka anda kepada masalah anda, atau lebih baik masih mempunyai doktor anda menghadapi cabaran ia sebaliknya.

Kita wanita telah dilahirkan dan dikurniakan dengan banyak perkara dalam hidup yang disambungkan ke badan kita semua yang dilihat sebagai semula jadi, tetapi Sayangnya sesetengah hidup asli hanya tidak adil. Asli bermakna penerimaan di mana kami tidak mempunyai pilihan, tetapi Walau bagaimanapun kita mempunyai luar tabii, yang bermaksud sesuatu yang tidak betul dan keperluan membetulkan. Bau faraj semulajadi, tetapi bergantung kepada kekuatan dan apa yang bau sebenar adalah kira-kira, Semua lebih sebab untuk mengesyaki di luar tabi’i. Walaupun faraj itu sendiri merupakan satu organ yang tidak berbau, setiap wanita mempunyai bau faraj yang dibawa oleh sesuatu atau lain-lain, jadi kita menerima ini; Walau bagaimanapun apa kita tidak perlu menerima adalah unpleasantness daripada bau yang tertentu.

Anda perlu melihat selepas faraj bagi kebersihan. Kebersihan adalah satu isu yang melihat ke dalam terutamanya untuk menjadi punca. Jangan panik ini tidak insinuating anda kotor, penunjuk untuk mengatakan bahawa kebersihan peribadi mungkin tidak selaras dengan standard yang dikehendaki oleh kemaluan Menyimpan bau kaki. Kerana vagina adalah organ tidak berbau ia tidak menghasilkan bau, jadi jika membasuh faraj tidak dilakukan dengan betul maka bau boleh meningkat. Bakteria pada masa ini khusus pembersihan miskin, mempunyai faraj, seterusnya mengakibatkan apa yang anda percaya sebenar faraj berbau, apabila ianya tidak menjadi.

Ia adalah sukar untuk mengelakkan semua bakteria memasuki faraj, tetapi Walau bagaimanapun anda boleh membantu meletakkan sekatan atas amaun yang memasuki. Soalan-soalan biasa seperti “Mengapa saya punya faraj busuk” atau “saya basuh setiap hari tetapi faraj saya masih berbau” adalah pertanyaan yang normal oleh wanita bimbang. Dan kebanyakan bakteria, parasit atau yis dalam faraj biasanya akan menghasilkan bau melalui sisa atau dengan produk yang demikian menyebabkan ciri-ciri bau. Satu bau yang lebih sering ditanya mengenai punca, adalah, bau hanyir. Dan jawapannya tetap adalah hampir selalu menjawab kembali dengan “bakteria vaginosis.” Vaginosis bakteria adalah jangkitan faraj. Kebanyakan bau faraj yang busuk akan hampir sentiasa bersambung kepada jangkitan. Faraj busuk boleh berlaku disebabkan banyak perkara, dan bahan-bahan kimia yang menjadi salah satu daripada mereka. Faraj adalah diri kering begitu memerlukan tidak lebih daripada sedikit sabun lembut dan air suam untuk bertekanan ia.

Peralatan tertentu mengandungi bahan kimia dan jika dengan vulva yang ia boleh menghakis ia dengan minyak semula jadi yang meninggalkan ia kering dan jengkel dan juga terdedah kepada jangkitan (yis). Bahan kimia yang berpotensi boleh masuk ke dalam uretra yang menyebabkan jangkitan saluran kencing. Bahan-bahan kimia tertentu boleh marah PH semulajadi vagina yang menyebabkan overgrowth merupakan bakteria anaerobik, kemaluan mycoplasmas dan gardnerella vaginalis, dengan mengurangkan atau tidak hadir Lactobacili. Lain-lain tanda untuk mengatakan sesuatu yang salah adalah jika terdapat perubahan dalam keputihan anda biasa seperti warna, bau dan konsisten. Jika pertumbuhan bakteria unsettles ini menyebabkan vaginosis bakteria, gejala-gejala yang termasuk bau ‘hanyir’ dan pelepasan yang berlebihan. Kesakitan faraj apabila peeing (membuang) hendaklah sentiasa diperiksa takut jangkitan adalah punca

Seriawan faraj adalah Jangkitan Vagina yang membawa kesakitan. Seriawan faraj adalah jangkitan yis; Ia adalah overgrowth untuk Yis yang membawa kepada pelbagai gejala-gejala yang tidak menyenangkan, seperti gatal-gatal dan sakit sekitar faraj. Seriawan boleh berulang dan ia adalah kerana ini bahawa ia boleh menjejaskan dan mengganggu aktiviti seksual seorang wanita. Yis ini adalah hampir selalu Candida albicans, tetapi lain yis lebih tahan, Candida glabrata, juga boleh menjadi sebab untuk seriawan yang membangun.

Lelaki dan kanak-kanak selain daripada wanita membawa yis dalam badan-badan mereka. Yis jenis ini biasanya hidup subur di dalam usus, faraj, dan sekeliling mulut, tetapi tidak berbahaya bakteria semulajadi juga dalam badan, membantu mengekalkan tahap Yis yang rendah. Jika yis tersebut unbalances ia berkembang tidak berdaftar. Walaupun faraj secara umumnya terlalu berasid untuk yis tumbuh liar, ia sensitif terhadap perubahan-perubahan kecil dan dengan mudah boleh menjadi persekitaran yang sesuai untuk yis untuk berkembang. Yis terlalu banyak mengganggu tisu-tisu faraj yang menyebabkan seriawan gejala-gejala. Apa untuk look out, faraj gatal-gatal, rasa Bahang, kesakitan, dan bengkak faraj/vulva dan berubah dalam melaksanakan. Walaupun ini adalah gejala biasa yang disambungkan ke seriawan yang ia tidak sentiasa menunjukkan bahawa ia adalah. Serangan seriawan faraj boleh ringan atau teruk. Ia biasanya mengganggu tisu halus faraj dan kemaluan, sakit, bengkak dan merah.

Vaginosis bakteria ditentukan oleh keputihan. Ia terhasil daripada overgrowth yang biasa bakteria dalam faraj dan sekali dipanggil Gardnerella vaginitis. Vaginosis bakteria tidak diluluskan melalui mempunyai hubungan seks. Jika anda perhatikan perubahan dalam faraj melaksanakan iaitu warna dan jumlah kerugian maka anda perlu doktor anda untuk menilai mengapa untuk perubahan ini. Terdapat kemungkinan setiap anda mempunyai vaginosis bakteria apabila anda mengalami perubahan seperti itu, dan lebih-lebih lagi jika pelepasan bau hanyir. Jumlah keputihan dianggap normal yang berbeza-beza di setiap wanita. Ia terpulang kepada doktor anda untuk memutuskan apakah tahap keputihan normal atau tidak normal bagi setiap wanita yang tertentu. Selain daripada bau dari jangkitan ini biasanya menunjukkan sebagai putih kekelabuan dan berair.

Membincangkan pilihan rawatan dengan doktor anda. Jika anda mempunyai BV, kemudian doktor anda boleh menetapkan antibiotik (metronidazole “flagyl”, clindamycin atau tinidazole pil) selama 7 hari. Atau anda boleh menggunakan krim faraj (metrogel) atau (cleocin.) Berhati-hati apabila menggunakan produk yang tidak diketahui. Sekarang bahawa kita telah menetapkan bahawa sebab anda mempunyai faraj busuk mungkin ke jangkitan, ia kini perlu faraj tanpa yang busuk, dan satu-satunya cara ini boleh dilakukan adalah untuk menghentikan blushing dan dapatkan nasihat perubatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *