Menghentikan serangan panik sekarang dan selama-lamanya

Menghentikan serangan panik sekarang dan selama-lamanya

Serangan panik adalah pengalaman menakutkan yang boleh berlaku di luar jangkaan, tanpa sebab yang jelas. Jadi bila ia berlaku, anda mahu menghentikan mereka mati di jejak mereka. Tetapi ini lebih mudah berkata daripada dilakukan apabila anda berada di tengah-tengah satu, kecuali anda tahu langkah-langkah untuk mengambil. Di sini, anda akan mendapat 3 langkah utama untuk mengambil untuk menghentikan serangan panik anda, atau setidaknya, mengurangkan tekanan mereka dan memendekkan panjang mereka.

Berhenti, hang pada satu minit, hanya Apakah serangan panik dan apa yang menyebabkan mereka?…

Sekarang saya tahu ini boleh menjadi sukar untuk percaya, tetapi mereka adalah hasil daripada mekanisma pertahanan badan anda yang membuat kesilapan. Kita semua mempunyai satu mekanisme primeval survival kita yang memberikan kita peluang terbaik untuk kelangsungan hidup apabila kita berada dalam bahaya fizikal. Apabila badan ‘perceives’ anda dalam bahaya ia mencetuskan reaksi yang kita panggil itu ‘melawan atau penerbangan’ sambutan. Dengan pesat mempengaruhi perubahan kimia dalam badan anda, mekanisme Pertahanan anda menetapkan anda sehingga perjuangan sama ada untuk yang terbaik dari kebolehan anda atau lari dari bahaya secepat yang anda boleh.

Tetapi apa yang ada ini untuk melakukan serangan panik saya?…

Juga, apabila anda berada di tahap yang amat tinggi, kebimbangan semua ia mengambil masa untuk acara tambahan tekanan atau keadaan, misalnya membeli-belah di sebuah pasaraya yang sibuk, memandu dalam trafik yang berat, duduk untuk peperiksaan, dll, untuk menolak kebimbangan anda jumlah kepada satu tahap yang Pertahanan anda kesilapan anda kebimbangan yang tinggi sebagai isyarat bahawa anda dalam bahaya, jadi mencetuskan tindak balas itu, mengakibatkan serangan panik.

Gejala-gejala yang anda hadapi semasa serangan, seperti sesak nafas, tercekik sensasi, penumpahan merentasi anda dada, rasa loya, gementar, pening, perlumbaan denyutan jantung, dll, adalah hanya hasil daripada perubahan yang berlaku dalam badan anda. Anda tidak mempunyai serangan jantung, atau angin ahmar, atau apa-apa yang buruk sekali. Mereka tidak hanya gejala kesilapan yang dibuat oleh badan anda sendiri. Ia adalah hakikat perubatan bahawa serangan panik tidak memudaratkan anda.

Dan bahawa fakta yang utama adalah langkah pertama dalam menghentikan serangan anda, atau sekurang-kurangnya mengurangkan kesan ketara. Bagi tujuan artikel ini, andaian adalah bahawa anda sudah telah didiagnosis dengan sekurang-kurangnya satu serangan panik. Jadi pada bermulanya tanda-tanda (yang anda akan mengenali sekarang) ingat bungkal keemasan ini; mereka tidak dapat memudaratkan anda, anda tidak akan mati.

Sekarang ini meletakkan anda dalam kerangka minda yang positif untuk langkah seterusnya, iaitu mula untuk mendapatkan anda hyperventilation (pesat pernafasan cetek) di bawah kawalan. Hal ini penting kerana anda perlu mendapatkan oksigen anda / nisbah karbon dioksida kembali baki. Nafas perlahan-lahan, mendalam dan rhythmically dalam melalui hidung dan keluar melalui mulut. Hanya tidak menggunakan pernafasan dada walaupun, anda juga perlu menggunakan diafragma anda untuk menggunakan semua keupayaan paru-paru anda.

Langkah ketiga ialah mula memberi tumpuan penuh minat kepada perkara-perkara sekeliling anda, seperti bangunan, pokok, orang dan sebagainya. Apa-apa untuk menghentikan anda menganalisis simptom anda. Menganalisis tanda-tanda anda adalah seperti kitaran ganas yang hanya menjadikan mereka seolah-olah lebih teruk. Jadi yang berhenti dan melihat dan berfikir berani, tidak inwardly.

Sudah tentu ini adalah apa yang anda lakukan semasa serangan panik, tetapi bagaimana pula menghalang mereka dari berlaku di tempat pertama?…

Sekarang di sini perkara… setelah mempunyai serangan panik anda tidak mahu persembahan ulangan kerana simptom tersebut adalah begitu menakutkan, betul.? Jadi, anda mempunyai satu ketakutan yang dibina mempunyai serangan lain yang. Anda boleh mengetahui ketakutan ini, atau, ia mungkin akan berada di bawah sedar anda. Tetapi akibat yang sama; ketakutan ini kekal dengan anda.

Masalahnya ialah bahawa ketakutan ini adalah begitu kuat bahawa ia benar-benar boleh mencetuskan serangan lain! Tetapi setiap kali anda mempunyai serangan ketakutan mereka sekali lagi, mungkin lebih teruk lagi. Jadi ia boleh membawa satu lagi serangan, bila-bila masa, mana-mana tempat, dan tanpa amaran. Menghilangkan rasa takut itu adalah kunci untuk menghentikan serangan panik selama-lamanya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *