Menghapuskan mitos tentang gigi palsu

Menghapuskan mitos tentang gigi palsu

Seperti yang kita tumbuh lebih tua badan kita mula reput. Semua terlalu kerap kami gigi reput mereka pada masa dahulu.

Hasilnya, ramai orang mendapati diri mereka menghadapi pilihan sama ada untuk mendapatkan gigi palsu atau tidak. Ramai yang menghairankan saraf untuk mengambil langkah akhir dan melabur dalam gigi palsu kerana mitos yang mengelilingi aids ini.

Mitos pertama adalah bahawa kerana gigi palsu tidak seperti gigi biasa, mereka tidak akan terjejas oleh menukarkan dan ubat-ubatan preskripsi. Hakikatnya bahawa dadah boleh mempengaruhi sesuai dan kebolehan memakai gigi palsu.

Satu contoh kes di mana dadah menjejaskan gigi palsu adalah apabila ubat-ubatan yang mengurangkan bekalan air liur ke dalam mulut. Cecair yang berkurangan menjadikan ia lebih sukar untuk menelan atau mengunyah.

Ini adalah salah satu sebab-sebab yang penting untuk memberitahu doktor gigi anda tentang apa-apa ubat yang anda boleh mengambil secara tetap atau tidak konsisten. Ia adalah penting untuk mengetahui bahawa mitos ini adalah semata-mata tidak benar.

Satu lagi mitos yang berkaitan dengan gigi palsu adalah bahawa kerana pesakit mempunyai pendapatan yang tetap, mereka tidak akan dapat mampu tetap pemeriksaan gigi untuk gigi mereka. Sebelum anda menghantar gigi palsu dan peperiksaan lisan perlu oleh, bercakap dengan doktor gigi anda tentang keadaan kewangan anda dan lihat jika dia boleh memberikan sebarang penyelesaian kepada anda.

Terbuka dan jujur dengannya dan ianya berkemungkinan bahawa beliau akan terbuka dan jujur dengan anda mengenai yuran-yuran yang perlu yang berkaitan dengan pembelian gigi palsu. Kebanyakan orang yang membuat keputusan untuk membeli gigi palsu membelinya sekitar usia enam puluh tahun.

Ingatlah bahawa gigi palsu akan menjadi satu pelaburan yang akan memberi perlindungan sepanjang hayat anda. Mereka akan membuat bercakap, Makan, dan tersenyum lebih menyeronokkan dan lebih mudah.

Satu lagi mitos yang mengelilingi gigi palsu adalah kepercayaan sesetengah pelanggan mempunyai bahawa ia boleh membaiki sendiri gigi palsu. Ini adalah satu idea yang sangat buruk.

Buruk relined gigi palsu boleh menjadi sangat besar dan akan menyebabkan tekanan yang tidak perlu di dalam rahang. Ini akan mengakibatkan kemerosotan tulang rahang tersebut untuk meningkat.

Terdapat do-it-yourself reliners bagi pembelian, tetapi sering ini mengganggu mulut juga. Kerengsaan ini boleh mengakibatkan kerosakan yang membawa ke Muara yang akan memerlukan satu set gigi palsu semua bersama-sama.

Ini akan menjadi lebih mahal di masa, Wang, dan kesakitan dalam jangka panjang. Melawat doktor gigi profesional untuk mendapatkan anda kerja pembaikan yang dilakukan dengan betul.

Satu lagi mitos yang orang ramai percaya dan berpaling dari gigi palsu kerana merupakan satu kepercayaan yang mereka akan tanpa gigi untuk beberapa hari jika mereka merasa perlu untuk membawa mereka ke doktor gigi untuk refitting dan memperbaiki. Kemajuan yang membawa kepada pergigian daripada hari ini membuat ia mungkin untuk doktor reline dan membaiki gigi palsu dalam pejabat mereka dan tepat pada masanya.

Kebanyakan masa, diperlukan pembaikan pada gigi palsu dapat disiapkan menjelang penghujung hari dengan beberapa pembaikan telah disiapkan dalam tempoh satu jam. Pergigian hari ini adalah lebih cekap dan mudah daripada dahulu.

Satu lagi mitos yang berkaitan dengan yang sebelumnya adalah bahawa orang tidak mahu menunggu untuk tempoh panjang pelarasan Bilakah mereka akan mendapat gigi palsu mereka yang digantikan. Ia adalah sentiasa lebih sukar untuk digunakan untuk perkakas baru kali pertama.

Walau bagaimanapun, jika anda mendapat gantian bagi gigi palsu anda, ia adalah berkemungkinan bahawa anda telah mereka untuk cukup lama anda akan dapat diselaraskan kepada mereka. Anda tahu bagaimana untuk makan dan bercakap dengan yakin.

Gigi palsu yang baru akan berbeza sedikit, tetapi ia akan menjadi lebih mudah untuk menyesuaikan diri ini gigi palsu sekarang bahawa anda telah mempunyai pengalaman mempunyai gigi palsu sekali. Ia adalah penting untuk menggantikan gigi palsu apabila pasangan anda telah terlalu lama atau buruk dipasang.

Anda tidak perlu berurusan dengan kesan sampingan yang jengkel gusi, lidah, atau pipi. Ridges yang mungkin walaupun reput kaki dengan gigi palsu yang tidak lengkap yang tidak akan membenarkan anda untuk memakai gigi palsu pada masa hadapan.

Anda akan juga mengalami keupayaan inhibited chew yang betul dan muka anda akan memperolehi lebih banyak garisan yang akan menunjukkan umur anda. Tempoh pelarasan pendek, relatifnya tidak menyakitkan untuk gigi palsu yang baru adalah lebih wajar daripada semua bahagian ini menghadapi kesan lama gigi palsu.

Gigi palsu tidak seperti tidak selesa atau menyakitkan kerana mereka seolah-olah. Terdapat banyak manfaat yang tidak ternilai untuk memakai gigi palsu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *