Menghairankan zakar faedah mentega Shea – memulihkan Kering, Chapped kulit zakar

Menghairankan zakar faedah mentega Shea – memulihkan Kering, Chapped kulit zakar

Mentega shea adalah lemak yellowish-Gading yang diambil dari pokok Afrika Shea. Kerana sifatnya yang pelembab, mentega Shea sering digunakan dalam penghasilan pelbagai produk kosmetik dan penjagaan kulit, dan menunjukkan bukti yang mungkin juga mempunyai manfaat kesihatan zakar yang ketara.

Faedah-faedah

Apabila ia datang untuk menjaga kulit, mentega ini memiliki banyak faedah selain daripada mengekalkan kulit licin.

Sifat-sifat penyembuhan. Mentega shea adalah sangat berkesan dalam rawatan melecur, kulit ulcerated, regangan atau kekeringan. Ditambah ini, ia membantu untuk mengelakkan parut.

Pertumbuhan semula sel kulit. Mentega shea, mengandungi lemak sayuran yang turut membantu dalam menggalakkan pertumbuhan semula sel kulit, menjadikan ia kelihatan lebih muda dan sihat. Ia juga merangsang peredaran, mencipta kulit yang sihat.

Keanjalan. Mentega shea yang lembab dan menyegarkan semula hartanah membantu menjadikan kulit rasa lebih fleksibel dan kelihatan lembut.

Am lembapan. Keindahan mentega Shea adalah bahawa ia boleh digunakan sebagai pelembap untuk all-over badan. Ia adalah terutamanya berkesan ketika merawat tompok-tompok yang kering pada kulit, biasanya didapati di lutut, siku atau cuticles, serta tangan dan kaki.

Penggunaan mentega shea pada zakar

Kulit zakar adalah sensitif dan halus. Oleh itu, adalah terdedah kepada pelbagai penyakit. Menenangkan Walau bagaimanapun, banyak boleh dapat ketegangan dengan mentega Shea.

1. Kering atau mengalami dehidrasi kulit. Kulit zakar boleh menjadi Cucian atau retak, sama ada disebabkan melancap atau rubbing bahkan berterusan terhadap pakaian ketat. Walaupun ini retak kecil di kulit zakar mungkin tidak dapat dilihat, mereka boleh membenarkan bakteria ke dalam badan atau menyebabkan kulit untuk toughen, yang mengurangkan sensasi yang menyeronokkan. Mentega shea adalah cara yang hebat untuk melembutkan kulit dan menyembuhkan ia sementara menghalang retak kecil daripada yang membawa kepada jangkitan yang boleh didapati.

2. Jengkel atau sensitif kulit. Kulit zakar yang sensitif mungkin sakit atau bahkan merah selepas rangsangan seksual. Ini bukanlah mudah untuk berurusan, kerana ia boleh menjadi tidak selesa dan memalukan. Mentega shea membantu untuk melegakan kulit yang jengkel dan kelajuan penyembuhan. Ia juga menjadikan kulit zakar yang kelihatan sihat, yang membawa kepada keselesaan yang lebih besar semasa seks.

3. Berkedut kulit yang kelihatan berusia. Lelaki pasti tidak mahu zakar mereka kelihatan berusia atau berkedut, dan mentega Shea adalah cara mudah untuk menggalakkan penampilan yang kelihatan muda dan lembut. Selepas menggunakan mentega Shea, kulit adalah dengan serta-merta moisturized dan well-hydrated.

Nutrien kulit zakar. Dengan menyuburkan kulit zakar, mentega Shea juga boleh membuat interaksi seksual yang merasa lebih menyeronokkan dan selesa. Ini meningkatkan keyakinan seksual lelaki juga memastikan bahawa mereka tidak dilarang seksual keseronokan kerana mana-mana di atas zakar penyakit kulit. Krim nutrien zakar dirumus khas (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) mengandungi mentega Shea boleh memperbaiki rupa, rasa dan sensitiviti kulit zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *