Menghadapi Emetophobia: Nasihat untuk orang yang mempunyai ketakutan loya

Menghadapi Emetophobia: Nasihat untuk orang yang mempunyai ketakutan loya

Takut rasa loya, atau Emetophobia, adalah satu fobia biasa yang memberi kesan kepada ramai orang. Walaupun beberapa mungkin berfikir bahawa takut kepada muntah atau melihat orang lain muntah-muntah tidak harus diambil serius – Realitinya adalah bahawa Emetophobics menderita dan mempunyai pelbagai bahagian kehidupan mereka terjejas. Sebagai contoh, seorang yang Emetophobic mungkin tidak mahu untuk mencuba hidangan yang baru kerana ingin mengelakkan menjadi loya. Emetophobics juga boleh menjadi takut Terbang, Menunggang di dalam kereta yang cepat, dan banyak lagi. Oleh kerana keadaan ini boleh menjejaskan orang negatif, menghadapi Emetophobia dengan betul adalah sangat penting.

Maklumat berikut memberi tumpuan kepada rawatan Emetophobia serta teknik yang membolehkan Emetophobic orang untuk hidup biasanya:

1. Orang-orang yang benar-benar takut muntah atau takut loya harus mengetahui tentang ubat-ubatan anti-emetic. Terdapat sebenarnya beberapa anti-emetics yang boleh dibeli di drugstores, yang sebenarnya boleh membantu memberi kelegaan daripada fobia yang disebutkan di atas. Emetophobics juga boleh meningkatkan pengambilan mereka halia kerana ia mempunyai besar anti emetic hartanah.

2. Emetophobic individu yang benar-benar ingin belajar semua tentang menghadapi Emetophobia dengan cara yang betul harus diingat ini: ia adalah satu kemestian bahawa mereka mencari pencetus sebenar daripada fobia mereka supaya mereka dapat mengelakkan perkara-perkara tersebut. Sebagai contoh, jika bau habuk membuat anda ingin muntah, lebih baik melabur dalam pembersih vakum yang baik dan pastikan untuk memvakum keluar habuk yang kerap.

3. Satu lagi rawatan bagi Emetophobia yang akan membantu anda hidup dengan fobia sebenar anda adalah ini: belajar Apakah had anda. Sebagai contoh, jika anda ke minum sosial, dan, anda tahu, sudah tentu, bahawa minum arak membuat anda terdedah kepada rasa loya, anda perlu belajar berapa gelas atau botol arak yang anda sebenarnya boleh mengambil tanpa rasa loya. Dalam berbuat demikian, takut anda loya tidak akan mengambil tol dalam kehidupan sosial anda.

4. Mengatasi Emetophobia ini juga bermakna nasihat doktor terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa ubat. Ubat-ubatan, selepas semua, biasanya mempunyai loya sebagai salah satu kesan sampingan mereka. Oleh itu, jika anda takut untuk muntah, anda perlu berbincang dengan doktor anda terlebih dahulu berapa tinggi kebarangkalian menjadi loya adalah apabila anda mengambil ubat tertentu. Anda sentiasa boleh pergi untuk ubat-ubatan Alternatif jika diperlukan.

5. Sama ada anda seorang Emetophobic atau tidak, anda harus mengikuti arahan ubat-ubatan kepada Surat. Sebagai contoh, jika label mengatakan anda perlu mengambilnya selepas makan, pasti untuk berbuat demikian, atau yang lain, peluang untuk mengalami kesan sampingan seperti loya akan meningkat. Sudah tentu, jika anda mempunyai Emetophobia, anda mahu untuk melakukan segala-galanya yang anda boleh untuk mengelak daripada mengalami kesan sampingan, khusus loya.

6. Mesti cuba mengatasi teknik, yang juga boleh dianggap sebagai rawatan untuk Emetophobia, atau anda takut loya, adalah untuk amalan teknik relaksasi contohnya pernafasan senaman, meditasi dan seumpamanya. Ramai pesakit sebenarnya menepis gejala Emetophobia sebaik sahaja badan-badan dan minda mereka mula berehat selepas mereka melakukan kaedah berehat.

Mengatasi Emetophobia adalah tidak mustahil. Jangan biarkan anda fobia peraturan hidup anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *