Menggosok gigi penting sebab sekurang-kurangnya 10

Menggosok gigi penting sebab sekurang-kurangnya 10

1. Alasan pertama bahawa memberus gigi anda begitu penting adalah untuk menjimatkan wang anda. Jika anda tidak betul dan kerap berus makanan, bakteria dan sisa lain dari gigi anda, anda tidak lama lagi akan kehilangan mereka untuk gigi reput. Ini boleh menjadi sangat mahal dengan terusan akar, rongga dan akhirnya gigi palsu semua disebabkan dari pengabaian ini untuk menjaga gigi dan membersihkan gusi.

2. Sebab kedua yang memberus penting adalah whiter gigi. Manakala anda boleh pergi dan menghabiskan beratus-ratus pada doktor gigi untuk prosedur pemutihan gigi, ia adalah lebih baik hanya berus gigi dua kali setiap hari dan memastikan mereka bersih dan putih sendiri.

3. Tidak memberus gigi anda akan mengakibatkan horrendously nafas. Bayangkan orang mengelak bercakap kepada anda semata-mata kerana mereka tidak boleh tahan bau nafas anda. Kerap memberus gigi anda akan menghapuskan masalah ini.

4. Gigi reput beruang berulang. Jika anda tidak sempurna dan kerap berus gigi, anda akan berakhir dengan kerosakan gigi. Ini boleh membawa kepada masalah yang lebih serius dan lanjut dan boleh menyebabkan kesakitan yang teruk apabila gigi mula reput dalam mulut anda dan memutuskan secara literal.

5. Sia-sia adalah mungkin salah satu sebab-sebab yang paling popular yang orang berus gigi mereka. Untuk mempunyai senyuman cerah dan indah putih gigi, memberus adalah penting. Bukan sahaja anda perlu berus, tetapi anda perlu berus dengan betul sekurang-kurangnya dua kali setiap hari untuk mengekalkan senyuman whiter.

6. Perbelanjaan beberapa produk pemutihan boleh menjadi sangat tinggi. Jika anda mengabaikan memberus gigi untuk beberapa hari sahaja, anda akan mula untuk melihat tanda dan pembentukan plak yang hanya gigi pemutihan atau lawatan ke doktor gigi boleh alih keluar.

7. Kesihatan adalah penting. Tidak memberus gigi anda akan membawa kepada kerosakan gigi, yang secara tidak sengaja mempengaruhi hati. Bakteria dan plak pada gigi anda boleh melancong secara langsung kepada hati menyebabkan banyak versi penyakit jantung.

8. Kesan yang anda mempunyai anak-anak anda harus menjadi penting untuk anda. Jika anda tidak betul dan kerap berus gigi sendiri, anak-anak anda tidak akan melihat kepentingan memberus gigi mereka dan anda akhirnya akan menyebabkan gigi reput juga.

9. Anda citarasa juga akan terjejas jika anda berus gigi. Yang berterusan dan berlaku pembentukan plak dan bakteria boleh merosakkan citarasa anda jika tidak dikeluarkan dari semasa ke semasa. Jadi, jika anda ingin menikmati makanan anda, anda perlu menjaga lidah dan gigi anda bersih dan sihat.

10. Akhir sekali, ia hanya dijangka bahawa anda Pastikan mulut anda bersih. Manakala anda boleh mengunyah gusi yang akan membuang kotoran yang banyak, ada apa-apa yang boleh digantikan untuk memastikan gigi anda dengan berus dan bersih.

Jika anda mendapati bahawa walaupun selepas memberus gigi anda masih mempunyai tanda dan plak, anda boleh cuba rumah pemutihan sistem seperti mempesona putih untuk memberi diri anda senyuman itu cantik, terang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *