Mengetahui lebih lanjut mengenai jenis ekstrak herba

Mengetahui lebih lanjut mengenai jenis ekstrak herba

Ekstrak herba adalah penyelesaian cecair herba dengan alkohol seperti herba segar atau kering dicampurkan dengan alkohol dan perkara-perkara yang kukuh akan dikeluarkan, dengan itu meninggalkan minyak hanya herba yang digabungkan dengan alkohol. Proses ini dikenali sebagai pengekstrakan dan dengan itu minyak yang ditinggalkan pada akhir yang dikenali sebagai ekstrak herba. Ekstrak ini mungkin dijual sebagai alternatif perubatan dan pemakanan tambahan dan biasanya digunakan untuk menambah perisa dalam prosedur penaik. Ekstrak ini secara saintifik diistilahkan sebagai tinctures oleh pengamal-pengamal perubatan alternatif dan herba. Pada asasnya, Terdapat empat jenis ekstrak herba:

1. Cecair herba ekstrak: ekstrak ini direka oleh batching air dengan bahan-bahan tumbuhan dan boleh ditemui dalam almari hampir setiap rumah bagi satu maksud atau lain-lain. Salah satu kelebihan terbaik untuk ekstrak ini ialah keupayaan mereka untuk dikekalkan untuk jangka masa yang panjang dan untuk melindungi juzuk yang ada di dalamnya.

Di samping itu, ekstrak ini boleh mudah dan selesa dengan ditambah air, jus dan teh atau boleh juga dimakan secara langsung. Jika anda tidak mempunyai masa membuat persediaan anda sendiri, kemudian cecair herba ekstrak adalah produk yang praktikal untuk anda. Semua ekstrak herba yang diproses dari bahan-bahan tumbuhan yang segar dan berkualiti yang dikeringkan dan diekstrak dengan alkohol anggur yang diberi kuasa dan bijirin organik. Proses yang digunakan untuk pembuatan ekstrak ini melibatkan butiran berhati-hati, unsurpassable integriti dan kaedah pengekstrakan yang eksklusif.

2. Ekstrak herba tunggal: ekstrak ini dibuat oleh mengumpul tumbuh-tumbuhan untuk membuat jenis produk organik yang diperakui yang datang dari ladang yang disahkan organik dan dituai pada musim puncak untuk ekstrak tunggal yang segar dan berkualiti tinggi. Ini adalah satu perkembangan hebat dalam industri makanan tambahan herba yang mereka gunakan alkohol organik yang diperakui daripada anggur untuk mengekstrak sifat perubatan tumbuh-tumbuhan dan juzuk yang lain.

3. Gabungan herba ekstrak: ekstrak ini dipercayai akan berkualiti tinggi boleh didapati di pasaran. Ada jagung atau bijirin yang digunakan semasa pembuatan ekstrak ini maka mereka akan bermanfaat bagi orang-orang yang sedang menderita daripada gluten atau allergen sensitiviti. Disebabkan oleh bahan organik yang digunakan dalam membuat ekstrak ini, mereka bukan sahaja sihat tetapi lazat juga adalah.

4. Glycerites (ekstrak diperbuat daripada glycerin): Glucerites adalah cecair ekstrak herba, yang menggunakan glycerin sayur-sayuran sebagai menstrum pengekstrakan dan bukannya alkohol. Kerana dengan madu seperti kemanisan semulajadi, ianya paling sesuai untuk dimakan oleh haiwan peliharaan dan kanak-kanak. Ekstrak ini diperbuat daripada glycerin juga digalakkan untuk orang yang mempunyai sikap yang tidak bertoleransi alkohol dan orang-orang yang berkenaan untuk kesihatan hati mereka.

Satu-satunya kelemahan terletak di lebih pendek jangka hayat, iaitu hanya sehingga 1-2 tahun, berbanding dengan beberapa tahun untuk ekstrak berasaskan alkohol. Pengekstrakan di glycerin mencipta produk akhir yang tebal, manis dan bersirap. Flavored dengan jus segar diekstrak, minyak kualiti tertinggi dan pekatan buah-buahan semulajadi, ekstrak ini adalah paling berkesan serta orang-orang yang berperisa yang bebas daripada alkohol yang terdapat di pasaran.

Dengan menggunakan mana-mana jenis ekstrak herba, anda boleh bukan sahaja menambahkan Kesihatan edibles anda tetapi juga memberikan warna dan rasa kepada mereka, sekali gus meningkatkan selera makan anda dan membuat anda makan malam bernilai makan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *