Mengetahui bagaimana kesedaran barah payudara boleh memberi manfaat kepada anda

Mengetahui bagaimana kesedaran barah payudara boleh memberi manfaat kepada anda

Anda telah jalankan undoubted merentasi banyak payu dara hari kesedaran kanser dan sesi yang muncul seluruh negara dari masa ke masa. Ini biasanya akan meletakkan oleh Kumpulan tempatan, sebuah Gereja, atau ditaja oleh Persatuan Kanser Amerika untuk menggalakkan kesedaran kanser payudara di dalam masyarakat.

Anda mungkin tertanya-boleh tanya mengapa tahap kesedaran kanser payudara anda perlu dibangkitkan dan Apakah manfaat yang mewakili anda, tetapi apa yang anda perlu lakukan adalah melihat statistik mengenai kes-kes yang dilaporkan kpd. Kes-kes yang dilaporkan kanser payudara telah meningkat secara berterusan tahun demi tahun, dan pada tahun yang akan datang, Persatuan Kanser Amerika menganggarkan bahawa akan ada lebih daripada 200,000 kes-kes yang disahkan. Walaupun scarier adalah bahawa mereka juga menganggarkan bahawa lebih daripada 40,000 kes-kes kanser payudara akan mati daripadanya.

Inilah fakta yang lebih scarier untuk anda – Adakah anda tahu bahawa kanser payudara adalah tidak terhad kepada wanita? Ya memang benar. Persatuan Kanser Amerika menganggarkan bahawa terdapat kira-kira 1600 kes kanser payudara di kalangan lelaki pada tahun ini, dan kira-kira 400 daripada mereka akan mati. Jadi anda mula untuk melihat di mana kesedaran kanser payudara mula menjadi penting untuk anda dan kesihatan anda? Dengan statistik seperti ini, tidaklah menghairankan bahawa mereka mahu mempromosikan kesedaran kanser payudara sebanyak mungkin.

Ramai orang tidak mengambil penyakit ini serius, malah walaupun statistik ini. Walaupun ianya sukar untuk percaya, terdapat ramai orang yang tidak mempunyai pemeriksaan atau peperiksaan perubatan dahulu 4, 5 atau 10 tahun atau lebih. Bagaimana boleh anda mungkin mengambil kesihatan anda serius jika anda tidak mempunyai rutin check up dan peperiksaan daripada doktor anda atau perubatan profesional? Satu cara adalah kursus untuk meningkatkan tahap kesedaran kanser payudara anda kerana itulah penyakit di mana pada masa ini tidak ada penawar dikenali.

Pilihan terbaik anda untuk melawan kanser payudara adalah untuk mendapatkan pengesanan awal dan diagnosis awal. Apabila kanser payudara dikesan awal, peluang anda mampu untuk berdepan dengannya, berjuang, dan melalui rawatan seperti kemoterapi, Terdapat banyak kes yang didokumenkan orang-orang yang telah mengalahkan. Tetapi jika ia tidak telah dikesan dan didiagnos awal, mereka hampir pasti akan cerita-cerita yang berbeza dengan hasil yang sangat berbeza. Bagaimana pula dengan orang-orang yang telah menjalani pemeriksaan perubatan dahulu 4 atau 5 tahun? Jika mereka telah menghidapi kanser payudara dalam bahawa tempoh masa, ia sudah tentu tidak akan dipertimbangkan untuk diagnosis awal dan boleh juga bermaksud satu lagi kematian akibat kanser payudara.

Anda perlu untuk menjadi berpengetahuan tentang tanda-tanda biasa kanser payudara, dan jika anda mengesan sebarang tanda-tanda orang-orang di rumah, anda harus jadualkan pemeriksaan dengan doktor anda secepat mungkin. Bagi wanita berumur 18 hingga kira-kira 40, anda perlu merancang jadual pemeriksaan dengan doktor anda sekali tentang setiap 2-3 tahun. Untuk wanita lebih daripada 40, pemeriksaan tersebut hendaklah tidak kurang daripada setahun. Walaupun kanser payudara tidak muktamad telah ditentukan untuk menjadi keturunan, anda mungkin ingin mempertimbangkan setelah pemeriksaan lebih kerap terdapat sejarah kanser dalam Salasilah keluarga anda. Mengekalkan statistik ini dalam fikiran, tahap kesedaran kanser payudara perlu dibangkitkan di mana pemeriksaan yang kerap ini harus di barisan hadapan dalam fikiran anda.

Meningkatkan tahap kesedaran kanser payudara anda dan Dapatkan pemeriksaan tersebut. Berhati-hati daripada gejala-gejala dan jika anda melihat mana-mana daripada mereka, pastikan peperiksaan tidak lama lagi. Ingat, peluang terbaik untuk mengalahkan kanser payudara adalah pengesanan awal dan diagnosis awal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *