Mengetahui bagaimana dos yang tunggal Multifida “jatropha” jus boleh memberi penawar kepada penyakit

Mengetahui bagaimana dos yang tunggal Multifida “jatropha” jus boleh memberi penawar kepada penyakit

Jus herba tempatan telah diberi penarafan sangat menggalakkan dengan ubat-ubatan konvensional seriawan. Meneroka bagaimana penggunaan dos tunggal jus tumbuhan tempatan, “jatropha” multifida, menyediakan penawar untuk lisan candidiasis (thrush), bertindak dengan lebih cepat berbanding Nystatin (ubat-ubatan konvensional) dan mencapai pematuhan yang lebih baik oleh pesakit.

Kebenaran daripada luka-luka yang putih pada lidah adalah ditakrifkan sebagai penawar dan ini telah direkodkan dalam tempoh 24 rumah dalam pesakit yang di ekstrak jus multifida “jatropha”, manakala orang-orang pada lisan Nystatin menunjukkan ciri-ciri penawar pada 48 jam. “Semua pesakit-pesakit yang rawak untuk” jatropha “multifida terapi diperhatikan untuk diubati daripada candida lisan mencatat luka 24 jam posting satu permohonan, manakala orang-orang dalam penggantungan lisan Nystatin dicatat untuk diubati selepas 48 jam (lapan aplikasi 100,000 Antarabangsa unit setiap Nystatin lisan).”Kesan-kesan sampingan yang tidak dibangunkan dalam pesakit-pesakit yang diperuntukkan kepada terapi multifida Nystatin atau “jatropha”.”

Fizik Perancis yang biasanya dipanggil kacang, kacang fizik Sepanyol atau multifida “jatropha” Coral loji milik keluarga loji Euphorbiaceae. Lisan candidiasis (thrush) adalah jangkitan kulat disebabkan oleh Candida albicans. Organisma ini adalah normal flora dan penghuni kulit, mulut, faraj dan mukosa usus. Ia boleh merebak kepada bayi yang baru lahir dari ibu lahir terusan semasa penghantaran. Penggunaan yang berpanjangan antibiotik, membawa kepada perubahan flora lisan juga boleh menyebabkan seriawan. Luka-luka dalam mulut akan biasanya putih plak yang tidak stabil dan boleh meliputi semua atau sebahagian lidah, bibir, gingival dan buccal membran mukus. Candidiasis lisan boleh akut di dalam bayi yang baru lahir atau kronik kanak-kanak dengan kekurangan pemakanan atau keadaan yang melemahkan. Nystatin adalah pilihan paling popular ejen antikulat yang digunakan untuk rawatan jangkitan kulat lisan kalangan pengamal pergigian yang umum. Berjuri seriawan dikira oleh Pentadbiran lisan 100,000 I.U Nystatin penggantungan empat kali sehari selama tujuh hari berturut-turut.

Multifida “jatropha” yang Mustajab dalam pengurusan lisan candidiasis. “Berbanding lisan Nystatin penggantungan, ia mempunyai kelebihan bertindak lebih cepat dan Mustajab sebagai dos yang tunggal. Penggunaan dalam pengurusan lisan candidiasis disyorkan di negara-negara dunia ketiga yang mana ianya mudah ditanam dan boleh diakses. “Multifida” jatropha antibakteria aktiviti daripada “akar” dan heksana, ethyl acetate, chloroform dan metanol berturut-turut Cabutan “jatropha” kuning multifida rootbark, rootbark merah dan rootwood berkesan menghalang pertumbuhan Bacillus subtilis dan Staphylococcus aureus pada kepekatan 200 microg/cakera. Encyclopaedia itu, tumbuh-tumbuhan yang berguna tropika manakala daun dan daun-sap purgative, tetapi tidak jadi airnya pada curcas “jatropha”. Antilles 10-12 daun ringan dimasak dan dimakan dalam salad yang memberi Bersihkan griping satu, tetapi daun mengandungi saponin yang dan prinsip toksik yang aktif, jatrophin. Daun dan buah-buahan akan direbus dan diambil secara dalaman atau luaran digunakan dalam mandi sebagai satu febrifuge, dan infusi yang daun muda digunakan untuk kebanyakan aduan kencing. “Akar-menyalak dan akar tanah sehingga sebagai rawatan luka-luka, dan akar diambil secara dalaman bagi cacing dan, dengan garam yang ditambah untuk gonorrihoeaa”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *