Mengelakkan lebihan kalori tahun ini dengan Krismas ini 4 Tips Diet

Mengelakkan lebihan kalori tahun ini dengan Krismas ini 4 Tips Diet

Bagi ramai orang, Krismas adalah masa Bilakah mereka makanan yang sihat rancangan jatuh selain. Alkohol, pai daging kisar dan 3 kursus makanan semua menambah sehingga dan memimpin mereka mengakhiri tahun dengan sebuah bulge perayaan. Berita baik adalah bahawa dengan sedikit pengubahan pemakanan, anda boleh mengelakkan perkara yang sama berlaku kepada anda. Dalam artikel ini saya akan membantu anda membuat pengubahan pemakanan mereka dan menyediakan anda dengan 4 tips diet Krismas yang sangat berkesan.

1) MEMILIH MINUMAN BERALKOHOL KALORI RENDAH:

Alkohol seolah-olah di setiap acara yang anda hadir sepanjang tempoh perayaan. Malangnya, alkohol tambahan bermaksud tambahan kalori dan jika anda tidak berhati-hati kalori tambahan alkohol ini boleh mempunyai kesan buruk pada pinggang anda. Berita baik adalah bahawa anda boleh mengawal jumlah kalori dalam minuman anda dengan mengikuti ini paling mudah Krismas diet tips – memilih minuman kalori yang rendah. Champagne, cahaya bir, wain putih yang kering dan roh-roh yang lurus (seperti vodka dan whisky) semua pilihan yang besar dan kebanyakannya mengandungi kurang daripada 100 kalori setiap kaca.

2) MAKAN YANG TERANG:

Mereka mengatakan bahawa Sarapan Pagi merupakan hidangan yang terpenting sahaja dan yang pasti benar apabila ia datang untuk Krismas. Sepanjang tempoh perayaan anda mungkin akan makan keluar banyak lebih kerap daripada biasa. Sarapan Pagi mungkin akan menjadi hidangan sahaja hari di mana anda mempunyai kawalan penuh ke atas apa yang anda makan. Jadi jika anda tahu anda akan makan besar malam itu atau yang tiada akan coklat di jadikan pejabat anda pastikan anda bersarapan kalori yang rendah. Buah-buahan, telur atau walaupun protein shake adalah semua besar kalori yang berkhasiat, rendah pilihan.

3) MENGGABUNGKAN SNEK YANG SIHAT KE DALAM SEHARI:

Ke atas makanan ringan yang sihat Krismas cenderung untuk keluar dari tetingkap dan mendapatkan digantikan dengan kek, coklat dan pai daging kisar. Walau bagaimanapun, jika anda menjadikannya sebahagian daripada pelan diet Krismas anda untuk memastikan anda mangkuk buah-buahan yang penuh dan anda almari yang dipenuhi dengan snek yang sihat, anda boleh mengurangkan jumlah kalori anda mengambil melalui perayaan makanan ringan. Anda tidak perlu makan-makanan ringan yang sihat sepanjang masa tetapi walaupun makan mereka kadang-kadang boleh membuat perbezaan yang benar-benar besar. Sebagai contoh, jika anda makan orange (62 kalori) daripada pai daging kisar (185 kalori) anda boleh menyimpan kalori 123 yang besar-besaran.

4) BERUSAHA UNTUK MENGAMBIL NUTRIEN YANG CUKUP:

Mendapat nutrien yang mencukupi sepanjang tempoh perayaan boleh menjadi rumit. Kek, coklat dan pai daging kisar hanya tidak memotong apabila ia datang kepada kandungan mineral dan vitamin. Di samping itu, Semua alkohol tambahan yang anda akan memakan mengurangkan jumlah nutrien badan anda benar-benar boleh menyerap. Berita baik adalah bahawa mengambil nutrien yang cukup tidak sukar jika anda menjadikannya sebahagian daripada pelan diet Krismas anda. Hanya menumpukan pada makan 5 keping loji sebenar, semulajadi berasaskan makanan (seperti buah-buahan, kekacang dan sayur-sayuran) setiap hari dan anda membekalkan tubuh anda dengan nutrien yang diperlukan.

RINGKASAN:

Pemakanan yang sihat adalah paling keras dan tempoh perayaan menjadikannya lebih sukar. Walau bagaimanapun, jika anda ikuti tips diet Krismas anda boleh mengurangkan kesan yang ia telah anda merancang pemakanan yang sihat dan akhir tahun dengan ukuran pinggang anda tidak terjejas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *