Mengelakkan kelesuan penjagaan warga tua dengan Tips lapan

Mengelakkan kelesuan penjagaan warga tua dengan Tips lapan

Jangan risiko anda ibu bapa penjagaan di rumah disebabkan oleh kelesuan anda. Menggunakan ini Lapan tip untuk mengelakkan kelesuan dan anda boleh mengelakkan keadaan di mana anda kelesuan dan orang yang mengalami hanya sebanyak dan mungkin lebih daripada anda adalah ibu bapa anda. Jangan meletakkan penjagaan anda pembakar belakang!

Saya tahu prinsip-prinsip penjagaan diri dan tips untuk mengelakkan kelesuan tetapi tanda-tanda amaran yang diabaikan sehingga aku krisis. Masa saya kebenaran datang selepas menghabiskan lima hari di hospital sebagai pesakit jantung. Saya menjadi sakit semasa lawatan yang sengit dengan ibu saya. Pada hari yang sangat saya telah dimasukkan ke hospital, saya menjaga ibu saya sehingga saya terpaksa bertanya kepada ayah saya untuk membawa saya ke hospital.

Kelesuan adalah disebabkan oleh keletihan mental dan fizikal yang tinggi. Meletakkan rutin di tempat sebelum sampai ke tahap itu kelesuan adalah lebih baik daripada tiba kelesuan dan cuba untuk menggali sendiri. Mengambil cabaran dan menggunakan lapan Tip supaya anda mengelakkan kelesuan dan kekal seimbang dan sihat. Apabila anda menjaga diri anda, anda akan menjaga ibu bapa.

Lapan tip untuk mengelakkan kelesuan penjagaan warga tua

1. Cipta satu kenyataan misi kesabaran bagi mendapat keberkatan untuk menjelaskan apa yang anda cuba untuk mencapai dengan dan bagi ibu bapa anda. Berfikir maksud yang ramah dan mengambil berat untuk ibu bapa yang telah bagi anda. Menyambung kesabaran bagi mendapat keberkatan kepada nilai-nilai anda menyokong anda pada masa-masa yang sukar.

2. Menetapkan had anda kesabaran bagi mendapat keberkatan. Bekerja untuk identiti apa yang anda semunasabahnya boleh lakukan untuk membantu ibu bapa. Pastikan untuk mendapatkan maklum balas dan nasihat tentang menetapkan had yang berpatutan daripada seseorang yang anda percayai. Sangat mudah untuk di bar yang terlalu tinggi untuk diri sendiri. Tonton selama-lamanya meningkat kesabaran bagi mendapat keberkatan tanggungjawab dan sentiasa menilai tanggungjawab anda.

3. Tidak menjaga ibu-bapa anda sendiri. Membina satu pasukan Pembantu, Keluarga, kawan-kawan dan penjaga yang dibayar. Accustom ibu bapa dari awal-awal lagi dengan idea bahawa anda tidak Pembantu mereka sahaja.

4. Membuat pasti anda mengekalkan pelantikan penjagaan dan kesihatan anda sendiri. Anda juga akan perlu mengambil rehat yang kerap dari kesabaran bagi mendapat keberkatan dan mengekalkan kehidupan anda sendiri. Jika anda tidak Jadual rutin penjagaan diri, mereka berkemungkinan besar tidak akan berlaku. Memilih untuk meletakkan diri anda pertama. Saya tahu ini adalah bertentangan dengan naluri anda tetapi anda menjana. Fikirkan diri anda sebagai enjin kereta. Tanpa penyelenggaraan berkala, kereta rosak.

5. Berehat sebenar dari kesabaran bagi mendapat keberkatan pada asas tetap dengan membiarkan orang lain mengambil bayaran. Anda perlu berehat fizikal dan mental dari tanggungjawab anda. Ia mungkin sehari, sejam, beberapa hari atau percutian keseluruhan kaki. Mendapatkan sepenuhnya dari tanggungjawab anda.

6. Menyertai kumpulan sokongan. Mengetahui anda tidak bersendirian dalam cabaran-cabaran yang anda hadapi adalah kuat. Kumpulan sokongan anda boleh menjadi sumber besar nasihat dan membolehkan anda untuk berkongsi apa yang anda telah belajar dengan penjaga yang baru.

7. Tidak aktif secara fizikal. Sekarang lebih daripada yang pernah anda perlu membantu melegakan tekanan, kesihatan dan stamina menyediakan latihan tersebut. Mendapatkan Endorfin anda mengepam dengan berjalan kaki harian atau senaman lain.

8. Mengumpul dokumen dan kertas-kertas yang penting ibu bapa anda dan menyimpan mereka yang dianjurkan. Menghalang tekanan daripada cuba untuk mencari sesuatu yang penting semasa krisis. Mencipta sebuah pengikat untuk menyimpan rekod-rekod semua bapa anda yang berkaitan dengan penjagaan mereka. Pastikan anda mempunyai merupakan Perancang harian untuk menjejaki janji temu. Cipta senarai tugasan. Simpan arahan penjagaan kesihatan mereka, senarai ubat-ubatan preskripsi dan sejarah perubatan di dalam binder. Menyimpan salinan insurans dan kad Medicare mereka. Termasuk beberapa kertas kosong untuk membuat Nota-Nota apabila ibu-bapa anda melawat doktor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *