Mengelakkan kegagalan kewangan: Top 10 sebab-sebab orang yang gagal untuk membina kekayaan kewangan dan hidup G.o.o.d.

Mengelakkan kegagalan kewangan: Top 10 sebab-sebab orang yang gagal untuk membina kekayaan kewangan dan hidup G.o.o.d.

Saya tertentu anda dan saya boleh bersetuju bahawa jika sesiapa untuk mencapai kebebasan kewangan itu akal yang anda mesti berbelanja kurang daripada apa yang anda membuat. Tidak kira jika anda menganggap diri anda kaya atau miskin rumah atau mana-mana, jika anda terus menghabiskan lebih daripada yang anda membuat anda tentang kegagalan kewangan. Anda tidak akan bersetuju?
Walaupun berbelanja kurang daripada apa yang anda buat mungkin sebagai sama penting untuk mana-mana satu sebab yang disenaraikan di bawah, ia bukanlah sebab nombor satu orang gagal dari segi kewangan. Adakah anda pernah mendengar pepatah lama yang mengatakan “apa yang anda tidak tahu tidak akan mencederakan anda”? Baik, yang tidak jauh dari kebenaran. Apa yang anda tidak tahu boleh mencederakan anda. Ia akan menyakiti anda jika anda terus melakukan perkara yang sama tetapi mengharapkan keputusan yang berbeza. Albert Einstein dilabel gila itu.
Berikut adalah top 10 sebab kebanyakan orang gagal dalam kewangan dan kekayaan bangunan mereka. Mudah-mudahan ia akan memberi insight tidak mematuhi status-quo dan melahirkan keinginan untuk melakukan perkara-perkara yang berbeza untuk menukar kegagalan keputusan atau juga meningkatkan keputusan baik yang anda mungkin mempunyai.

Sebab # 10: Procrastination
Banyak orang menangguhkan untuk melabur dan pelan simpanan sehingga ia terlambat. Orang muda mempunyai peluang yang hebat dan kelebihan kerana mereka mempunyai masa di sisi mereka. Sebab-sebab yang orang berikan untuk tidak memulakan Pelan pelaburan dan simpanan akan meluas dan ramai yang tulen. Mereka juga berbeza-beza mengikut umur. Dalam 20an mereka hanya mendapat bergolek dalam hidup dengan pekerjaan pertama dan ingin menikmati sendiri oleh perbelanjaan pada Kereta, alat elektronik, kehidupan sosial, dan sebagainya. Di tiga puluhan mereka mempunyai sebuah keluarga yang muda dan gadai janji untuk mengadakan dan tiada wang. Pada masa ini kebanyakan hidup gaji kepada gaji. Ramai mempunyai isu-isu kredit dari penyalahgunaan kredit dan kekurangan pengetahuan tentang cara yang betul untuk menggunakan kredit. Dalam empat puluhan mereka, mereka mengatakan perkara yang kasar dengan anak-anak untuk meletakkan melalui Universiti dan perbelanjaan perubatan yang tidak diduga, dan di kedai mereka lewat ia sudah terlambat tanpa apa-apa masa yang tinggal untuk mengumpul modal melalui keajaiban faedah kompaun pelaburan. Kebenaran perkara itu, masa yang sesuai tidak datang dan sudah lewat daripada yang anda bayangkan. Sama ada anda tahun atau tahun enam puluhan, masa itu adalah sekarang.

Sebab # 9: Kekurangan disiplin
Kebanyakan orang mendapati sukar untuk menyimpan kerana ia menjimatkan – beli – Simpan – beli, manakala lagi lain-lain yang hanya beli – beli – beli. Ia adalah mudah untuk mengatakan “Ya” daripada “tidak.” Mereka yang kekurangan disiplin untuk mengatakan “tidak” akan menemui kejayaan kewangan satu pencapaian yang terbayangkan. Minda “mesti memilikinya sekarang” yang sedang perpetuated oleh media memaksa seseorang untuk membeli sekarang apa dia tidak mampu oleh mengecas dengan harapan bahawa beliau boleh membayar kemudian. Kebanyakan orang mudah dipimpin oleh pengiklanan dan kemudahan kad kredit orang. Minda yang dingin akan merosakkan anda sehingga anda belajar dan memahami kuasa leverage dan bagaimana untuk menggunakan kredit sebagai alat leveraging untuk membatalkan kos faedah daripada peningkatan kos faedah. Kekurangan disiplin ini juga timbul daripada cuba untuk bersaing dengan sindrom “The Jones”. Apabila pada kenyataannya, Jones itu akan pecah juga cuba untuk mengekalkan satu kaki ke atas anda.

Sebab # 8: Perlindungan yang mencukupi terhadap peristiwa-peristiwa yang tidak dijangka
Ia mungkin kehilangan rumah akibat bencana semula jadi atau kematian atau hilang upaya pemenang roti. Perlindungan yang mencukupi (insurans) terhadap peristiwa-peristiwa ini adalah kritikal kepada kejayaan kewangan. Tidak betul yang dilindungi telah kewangan dihanyutkan ramai orang yang berpotensi berjaya.

Sebab # 7: Kurangnya keinginan berbangkit daripada sikap yang miskin untuk membangunkan kekayaan
Sikap mental yang buruk telah menyebabkan masalah-masalah peribadi yang lebih daripada apa-apa lagi. Apa yang kita fikir dan menjangka akan datang biasanya tidak. Orang yang berjaya adalah optimists manakala orang-orang yang berjaya mempunyai sikap mental yang pesimis. Jika anda terus-menerus berfikir tentang mendapatkan hutang anda mungkin mungkin di. Menumpukan pada membina kekayaan. Getaran kekayaan perkataan adalah lebih besar daripada perkataan hutang. Menyekat pemikiran yang negatif dan fikiran yang dingin dan bergaul dengan orang lain berjaya, positif.

Sebab # 6: Pengurusan hutang yang miskin melalui pinjaman yang berlebihan
Kekurangan kesabaran boleh mengakibatkan pinjaman untuk perkara-perkara yang hilang nilai, supaya dengan pembayaran faedah anda membayar balik, anda membayar banyak lebih untuk item daripada kos pada mulanya. (Terutama rumah, kereta baru, perabot dan lain-lain.)

Sebab # 5: Perlu menyesuaikan tetapi gagal untuk Akta
Berani untuk melakukan perkara-perkara yang berbeza atau suis sehingga rutin adalah mengapa ramai orang gagal mencapai kejayaan yang mereka dapatkan. Jangan takut untuk melibatkan risiko diukur. Berfikir tentang hal itu, pelbagai yang membuat megabucks adalah orang-orang yang berbuat bertentangan dengan apa yang semua orang lain tidak. Menjual apabila orang lain membeli dan sebaliknya.

Sebab # 4: Kekurangan Foresight
Pemenang mempunyai keupayaan untuk melihat luar yang terdekat dan masa depan. Walaupun sesetengah mungkin melihat visi anda sebagai impian Jangan lupa bahawa anda perlu mempunyai visi untuk menjadikan impian menjadi kenyataan. Melainkan anda adalah bernasib baik untuk menjadi kehendaki warisan, pendapatan hanya hidup anda bekerja untuk anda adalah bahawa apa yang anda meletakkan selain daripada pendapatan semasa dan pelaburan. Orang dengan foresight boleh darabkan wang mereka dengan melabur, menyimpan dan menggunakan pendapatan mereka dengan membatalkan kos faedah ke atas hutang. Bekerja untuk wang anda kemudian mempunyai anda wang bekerja untuk anda.

Sebab # 3: Ketidakcekapan penggunaan masa dan tabiat kerja yang tidak mencukupi
Masa sesungguhnya adalah seperti wang. Anda mempunyai pilihan untuk sama ada ia menghabiskan atau melabur dalam pembuatan yang mahir lebih banyak anda oleh kakitangan pelaksana. Apabila anda membuang masa atau Wang, ia telah pergi. Anggap tidak membazirkan diri sendiri. Hari itu pergi, esok bukan di sini atau tertentu. Apa yang penting sekarang. Merancang hari anda; apa Adakah anda benar-benar ingin mencapai semalam? Adakah itu dan ia akan membuka jalan untuk esok.

Sebab # 2: Gagal membina rancangan
Tahukah anda bahawa hanya 5% daripada penduduk menetapkan matlamat dan hanya 2% mempunyai apa-apa bentuk matlamat yang diturunkan? Aktiviti-aktiviti mereka mempunyai sebuah purposefulness; mereka adalah keputusan yang berorientasikan; mereka akan bermotivasi; mereka yang positif; mereka yakin… mereka akan hidup cemerlang. Di mana anda ingin berada dalam lima tahun? Tanpa pelan yang sangat mudah untuk apungan tanpa tujuan, dan melantun sekitar dari hari ke hari. Jika anda telah menetapkan matlamat, anda akan mengakui apa yang anda ingin mencapai. Orang gagal untuk mencapai kerana mereka tidak pernah merancang untuk berjaya. Ia bukanlah bahawa mereka merancang untuk gagal, mereka gagal untuk merancang. Jadi menetapkan matlamat kewangan anda, objektif dan sasaran.

Sebab # 1: Kekurangan pengetahuan
Boleh saya katakan secara lebih khusus, kekurangan keinginan untuk menimba ilmu. Membuat cubaan untuk membaca tentang hal-ehwal kewangan dan kekayaan yang membina strategi dan anda akan belajar. Perspektif kewangan yang banyak akan membantu anda membuat keputusan yang tindakan bagi perkara-perkara kewangan anda. Apabila anda sampai ke titik di mana anda fikir anda tahu semuanya atau anda tidak terbuka berfikiran memperluaskan pengalaman kewangan untuk meningkatkan keadaan semasa anda, anda akan ditakdirkan bagi kegagalan dan Genangan kewangan. Ramai orang tidak tahu di mana untuk pergi untuk hidup tidak berat sebelah dan nasihat kewangan supaya mereka berbuat apa-apa. Untuk melakukan apa-apa adalah langkah yang paling teruk membuat. Anda perlu dapatkan kemajuan ilmu.

Kesan daripada sebab-sebab ini adalah kegagalan kewangan. Anda tidak boleh berkembang dengan melakukan perkara yang sama atau paling teruk, melakukan apa-apa. Jadi saya serahkan kepada anda, untuk menghasilkan ganjaran yang besar, tidak pernah takut untuk melangkah keluar cara dingin anda melakukan perkara – zon selesa anda. Dengan minda yang terbuka, sentiasa menuntut ilmu dengan cara yang lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *