Mengelakkan isu-isu kesihatan yang berkaitan dengan Bikini lilin

Mengelakkan isu-isu kesihatan yang berkaitan dengan Bikini lilin

Jika anda memilih untuk menyertai kegilaan lilin bikini, berikut adalah beberapa tips untuk mengelakkan isu-isu kesihatan yang berkaitan dengan bikini lilin yang telah dilaporkan di seluruh dunia. Ada yang kecil dan ada yang maut. Anda boleh membantu diri anda dengan mengetahui mengenai risiko sebelum anda menuju ke Gunting kegemaran anda. Kecantikan boleh menjadi seekor binatang, Lagipun.

3 Kebanyakan dilaporkan penyakit-penyakit yang berkaitan dengan Bikini lilin

• Cellulitis
• Hepatitis
• STD

Cellulitis merupakan penyakit paling umum yang berkaitan dengan bikini waxing. Secara teknikalnya, ia adalah jangkitan bakteria kulit dan tisu asas. Gejala pertama bengkak. Sedikit bengkak dengan serta-merta berikutan waxing yang dijangka. Walau bagaimanapun, sekiranya ia berlangsung lebih daripada beberapa minit, ia boleh menjadi yang pertama mendaftar daripada jangkitan. Gejala-gejala lain termasuk demam dan sakit. Ia boleh menjadi jika tidak dirawat kiri yang mengancam nyawa. Lebih teruk, kebanyakan orang tidak menganggap ia sehingga ia menjadi teramat menyakitkan.

Hepatitis adalah kedua Tempahan sering-menghidap penyakit yang berkaitan dengan Bikini lilin. Pakar-pakar perubatan menyatakan bahawa Hepatitis berakar umbi dalam peralatan yang kotor dan syarat-syarat yang kotor. Tanda-tanda awal akan keletihan dan demam sedikit. Gejala-gejala hilang tetapi Hepatitis yang tidak-ia hanya pergi tidak aktif.

STD dipindahkan melalui cecair badan. Ini bermakna jantina tetapi ia juga bermakna darah, air liur dan peluh. PCB paling biasa yang menunjukkan selepas waxing Herpes. Double dipping di dalam periuk waxing adalah cara yang baik untuk kontrak yang STD.

Cara-cara yang terbaik untuk mengelakkan isu-isu kesihatan yang berkaitan dengan Bikini lilin

• Memeriksa di salon
• Saksi waxing penyediaan tangan pertama
• Mengelakkan kerengsaan untuk 48 jam yang pertama
• Tahu tanda-tanda jangkitan

Walaupun anda yang terbaik kawan telah mencadangkan Gunting Nya, sebelum anda set temujanji pergi lihat jika untuk diri sendiri. Meminta untuk melihat bilik waxing, periuk waxing, dan bertemu dengan esthetician yang selama beberapa minit. Memeriksa pangkal kaki meja, tepi periuk waxing, dan di tingkat bagi tanda-tanda kebersihan yang melampau. Waxing bilik dan peralatan perlu seperti bersih sebagai sebuah bilik operasi. Tidak berpuas hati alasan untuk mana-mana bahagian yang kotor.

Menonton esthetician yang menyediakan lilin pertama tangan. Amalan double dipping adalah terhadap semua peraturan-peraturan kesihatan di Amerika Syarikat kerana periuk yang panas pembiakan kuman suka ia.

Menghalang sebarang jenis rubbing atau kerengsaan ke kawasan waxed untuk 48 jam yang pertama. Menggunakan lebih krim antibakteria kaunter di seluruh kawasan serta-merta selepas waxing.

Mengambil suhu badan anda kedua-dua sebelum pergi waxing tersebut dan dengan serta-merta selepas itu. Jika bengkak tidak hilang atau meningkatkan dalam tempoh 24 jam, atau ada adalah kesakitan apabila disentuh, pergi ke doktor atau bilik kecemasan.

Kesimpulan

Bikini lilin yang baik bagi orang-orang yang terdedah kepada bahagian rambut yang boleh dijangkiti dan orang-orang yang tinggal di zon tropika di mana peluh boleh menyebabkan jangkitan lain. Ada apa-apa yang tidak kena dengan waxing demi Kecantikan. Walau bagaimanapun, jika anda lilin anda perlu mengambil tindakan dalam mengelakkan isu-isu kesihatan yang berkaitan dengan bikini lilin.

Untuk maklumat lanjut sila layari pencegahan latihan jatuh dan pesakit dan keluarga pendidikan latihan Laman web kami.

Untuk maklumat lanjut sila layari pencegahan latihan jatuh pada dan pesakit dan keluarga pendidikan latihan di laman web kami.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *