Mengekalkan tabiat gaya hidup moden yang membantu menghalang kerosakan gigi

Mengekalkan tabiat gaya hidup moden yang membantu menghalang kerosakan gigi

Cara untuk kesihatan mulut yang baik mengambil masa lebih daripada hanya kerap memberus dan menggunakan flos. Menurut lisan penjagaan pakar-pakar dari gigi McAllen, yang telah melakukan beberapa kajian untuk mengetahui kesan tabiat gaya hidup moden dalam mengekalkan kesihatan mulut yang baik, berkata biasa dengan yang mempunyai tabiat gaya hidup yang lebih sistem satu gaya hidup yang sihat memainkan peranan yang lebih besar daripada jenis makanan yang kita makan apabila ia datang untuk mencegah kerosakan gigi. “Sudah tentu ia adalah penting bahawa kita makan jenis makanan yang betul jika kita ingin mengekalkan kesihatan mulut yang baik. Tetapi mengekalkan kesihatan mulut yang baik tidak berhenti di situ. Bagaimana kita hidup, jenis gaya hidup yang kita telah, atau jika kita ke dalam senaman yang kerap akan hanya jenis tabiat yang sihat yang kita perlukan jika kita mahu rongga tersebut atau gigi reput daripada sistem kami,”kata doktor gigi di McAllen.

Doktor gigi dalam McAllen berkata bahawa kesan ubat gigi fluorida, pendidikan kesihatan dan kebersihan mulut yang baik boleh mengatasi kesan makanan semata-mata atas kerosakan gigi. Salah seorang daripada mereka menunjukkan bahawa ia adalah tidak cukup untuk hanya melihat apa yang kita makan apabila kita melihat pada kesan makanan ke atas kerosakan gigi. “Faktor-faktor lain adalah hanya sebagai penting. Untuk satu, jika kita berbicara pencegahan kerosakan gigi, maka peranan ubat gigi fluorida akan memberitahu kita bahawa ia boleh mengubah kesan bahawa makanan yang kita makan ada pada gigi. Sudah tentu, amalan kebersihan mulut yang baik lain seperti kerap memberus dan menggunakan flos, serta melawat doktor gigi anda secara tetap untuk untuk lisan pemeriksaan dan rawatan pergigian, jika perlu, juga memainkan peranan penting dalam pencegahan kerosakan gigi, doktor gigi kata.

Doktor gigi dalam misi, yang telah dinasihatkan banyak pesakit untuk mengekalkan gaya hidup yang sihat jika mereka ingin memanjangkan Kesihatan mulut yang baik, kata beberapa pakar perubatan dan pakar-pakar pergigian lapisan atas kajian masa depan yang akan menyiasat beberapa faktor gaya hidup bersama-sama dengan makanan yang berbeza yang mungkin memberi kesan kepada kerosakan gigi. “Masa telah berubah dan dengan itu makanan yang kita makan dan bagaimana kita menjaga gigi adalah beberapa perkara-perkara yang penyelidik perlu untuk mempertimbangkan,” kata doktor gigi.

Pakar-pakar penjagaan mulut dari misi pergigian berkata bahawa penyelidikan yang diterbitkan dalam jurnal obesiti Ulasan dinilai kesan makanan yang kaya dengan kandungan gula pada gigi. Mereka penyelidikan yang mahu memahami tuntutan yang telah dibuat bahawa gula adalah punca utama karies gigi atau gigi reput. Penyelidikan yang diterbitkan membuat kesimpulan bahawa daripada 31 kajian yang dikaji semula dengan teliti, majoriti tidak dapat mencari hubungan antara jumlah gula yang dimakan dan karies gigi. Namun, ia menunjukkan bahawa kekerapan penggunaan adalah penting. “Mungkin perkara yang penting yang datang dari pengajian itu adalah hakikat bahawa mereka telah dapat membuktikan bahawa lebih banyak makanan yang mempunyai kandungan gula di dalamnya yang anda ambil, lebih cepat ia adalah kerosakan gigi untuk membangunkan,” katanya. Beliau menambah bahawa pengajian yang telah dilaksanakan atau sedang dilaksanakan memerlukan bahan pendidikan kesihatan pergigian yang telah membantu orang-orang yang paling memahami cara terbaik untuk mencegah kerosakan gigi. “Idea untuk memberus dengan ubat gigi fluorida dua kali sehari, terutama sebelum tidur, adalah hanya salah satu daripada cadangan yang positif yang datang dari pengajian pergigian. Kerana kajian tersebut gigi, kadar kerosakan gigi telah jatuh secara dramatik selama 20 tahun,”katanya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *