Mengekalkan mengapa lelaki perlu mengambil berat mengenai kesihatan zakar zakar sihat

Mengekalkan mengapa lelaki perlu mengambil berat mengenai kesihatan zakar zakar sihat

Selain peratusan yang kecil daripada lelaki, kebanyakan orang akan lebih suka tidak menghabiskan banyak masa dandanan dan kecacatan. Tetapi manakala lelaki tidak memberikan perhatian yang sama untuk penjagaan kulit sebagai rakan-rakan wanita mereka secara amnya, penjagaan zakar harus menjadi sebahagian daripada regimen harian kebersihan peribadi. Zakar adalah instrumen yang halus, dan kurang perhatian kepada pembersihan dan mengekalkan kulit zakar boleh membawa kepada pelbagai keadaan yang boleh menyebabkan ketidakselesaan, bau busuk, kehilangan sensitiviti, dan juga mati pucuk. Merawat kulit zakar dengan gabungan zakar khusus vitamin dan mineral yang boleh membantu mengekalkan kesihatan optimum zakar. Di samping itu, lelaki harus sedar masalah zakar berikut yang mungkin terhasil daripada kekurangan penjagaan yang mencukupi.

Kehilangan sensitiviti

Sensasi dikurangkan zakar adalah salah satu kebimbangan paling biasa apabila ia datang untuk kesihatan lelaki. Undian telah menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya 87% laporan semua lelaki berkurangan sensitiviti di batang dan kepala zakar dengan umur 39. Kehilangan sensitiviti selalunya adalah hasil kerosakan kulit dan saraf yang disebabkan oleh kering Pelancapan atau seks yang agresif. Mengekalkan kulit terhidrat dengan pelembap berkualiti tinggi seperti vitamin E dan menyediakan cukup vitamin dan mineral yang menyokong untuk membaiki kerosakan tisu adalah penting untuk mengekalkan atau memulihkan mencukupi zakar sensasi.

Sirkulasi yang buruk

Lelaki yang memakai pakaian yang ketat, berlebihan berat badan, duduk untuk kebanyakan hari, atau kitaran kerap yang terutamanya berisiko untuk edaran lemah zakar. Ini boleh membawa kepada kehilangan sensitiviti serta isu-isu yang mati. Nutrien seperti vitamin C dan B5 hendaklah dianggap sebahagian daripada regimen penjagaan zakar harian, ia diperlukan untuk pembentukan dan pembaikan saluran darah, serta untuk mengekalkan aliran darah yang mencukupi.

Kekeringan dan tanda-tanda awal penuaan

Zakar yang terdedah kepada pelbagai pengeringan ejen-ejen yang merosakkan kulit dan boleh menyebabkan kekeringan, flaking, gatal-gatal, dan juga pra-matang kedutan kerana struktur asas tisu derma merosot. Mengekalkan kulit yang lembut dan lembut dengan pelembab semulajadi dan menyediakan nutrien – seperti vitamin A dan C – yang diperlukan untuk membina kolagen yang sihat dan sembuh jengkel kulit boleh membantu untuk mengekalkan penampilan yang sihat dan kelihatan muda.

Kemerahan, kesakitan dan kerengsaan

Pendedahan kepada spermicides, cecair badan, dan bahan-bahan kimia yang ditemui dalam sabun dan detergen, serta agresif rubbing, boleh menyebabkan kesakitan, kemerahan dan jengkel kulit pada zakar. Mengekalkan kesihatan zakar melalui revitalizing nutrien seperti A, C dan D boleh membantu untuk mencegah kerengsaan dan melegakan kulit zakar yang sakit, merah.

Jangkitan bakteria dan kulat

Bakteria dan kulat yang berkembang di kawasan-kawasan yang panas dan lembap. Oleh kerana itu, zakar adalah yang utama pembiakan organisma yang menyebabkan penyakit ini. Apabila bakteria dibenarkan berkembang tidak berdaftar, ia boleh menyebabkan bau busuk dan kebanyakan manusia telah mengalami ketidakselesaan jangkitan kulat seperti jock gatal. Antibacterials semulajadi seperti vitamin A yang disyorkan untuk menjaga kawasan yang bersih dan bau yang percuma untuk mencegah jangkitan yang tidak menyenangkan dari pembangunan.

Bagaimana untuk mempromosikan Kesihatan zakar yang baik

Vitamin dan mineral yang diterangkan di sini disediakan secara amnya dalam purata diet. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk diingat bahawa nutrien ini sering diserap dan digunakan oleh sistem-sistem organ yang lain sebelum mereka boleh memberi manfaat kepada zakar. Menggunakan zakar Kesihatan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) yang mengandungi bahan-bahan ini boleh membantu untuk mencegah atau melegakan kekeringan, kemerahan dan keradangan, bau busuk, kehilangan sensitiviti dan isu-isu peredaran darah. Crème zakar yang digunakan terus kepada kulit merupakan satu cara yang berkesan untuk memastikan bahawa nutrien ini diserap tepat di mana mereka perlu tempahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *