Mengekalkan kesihatan Oral harian bagi senyuman menawan

Mengekalkan kesihatan Oral harian bagi senyuman menawan

Musim kejatuhan telah dengan cepat bermula, yang bermaksud perubahan cuaca dan warna. Sebagai perubahan cuaca, mengapa tidak memperbaiki senyuman anda juga? Ketika kita kanak-kanak, doktor gigi kami dan ibu-bapa kami sering memberitahu kita betapa pentingnya ia adalah untuk berus gigi dan mengekalkan kebersihan mulut yang baik. Pada masa ini, kita mungkin telah mengambil nasihat mereka untuk diberikan-pemikiran tak apa yang penting sekali. Walau bagaimanapun, jika anda berada dalam Kesihatan mulut yang baik anda mengurangkan risiko anda untuk membangunkan masalah-masalah lain akan juga mengelakkan komplikasi kesihatan yang disebabkan oleh kerosakan gigi dan penyakit gusi. Memberus dan menggunakan flos gigi anda, sebagai tambahan kepada pemeriksaan berkala dengan doktor gigi di Naperville, anda boleh mengelakkan komplikasi Kesihatan mulut yang boleh merosakkan senyuman anda.

Memahami kesan-kesan buruk Kesihatan mulut

Jika anda mengabaikan tanggungjawab anda untuk menjaga kesihatan gigi anda sendiri, anda menjalankan risiko berjalan ke pelbagai komplikasi kesihatan. Gagal untuk berus gigi anda boleh mengakibatkan pembentukan ini plak, yang ditinggalkan tidak dirawat, boleh Mengeras dan bertukar menjadi tartar. Apabila ini berlaku, ia boleh menyebabkan rongga yang menyakitkan pada gigi anda yang mesti dikeluarkan.

Kebersihan mulut yang lemah juga boleh menyebabkan gingivitis, merupakan penyakit gusi. Dan apabila gingivitis tidak dirawat dengan betul, ia boleh membawa kepada satu bentuk yang lebih serius daripada ‘ gusi penyakit yang perlu dirawat dengan segera untuk mencegah jangkitan dan kerosakan untuk senyuman anda. Dengan mengekalkan tabiat Kesihatan mulut yang baik, anda boleh memerangi overgrowth bakteria dalam mulut anda. Bukan sahaja tidak bakteria punca gigi dan gusi penyakit ini, tetapi ia juga boleh memasuki aliran darah anda, yang boleh memberi kesan kepada bahagian-bahagian lain badan anda. Dengan kajian terbaru, tiada adalah tambahan bukti pautan antara Kesihatan mulut dan penyakit jantung, jangkitan-jangkitan lain badan.

Ikuti tip-tip untuk kesihatan gigi yang baik

Apabila penjagaan kesihatan mulut anda, ia adalah penting untuk ingat untuk berus gigi dua kali sehari semasa juga menggunakan flos setiap hari. Walaupun ini adalah satu aktiviti yang agak mudah, ramai orang tidak bersaing dengan rutin ini, yang seterusnya menyebabkan Kesihatan oral mereka menderita. Di samping itu, banyak orang lupa atau hanya tidak menggantikan mereka berus gigi setiap 3 bulan. Bristles pada berus gigi boleh menjadi kusam, yang boleh menyebabkan berus gigi menjadi lebih kurang berkesan selepas beberapa bulan penggunaan.

Ianya juga penting untuk mengekalkan diet yang sihat, kerana ia boleh menjadi faktor utama dalam mengekalkan kesihatan mulut yang baik. Makan makanan kurang manis dan makanan ringan di antara hidangan yang menghadkan, orang boleh mengekalkan gigi mereka bersih dan menghadkan pembentukan plak pada gigi mereka. Satu lagi penyumbang besar kepada kesihatan mulut yang baik sedang memastikan Jadual rutin check up dengan doktor gigi Naperville kerana doktor gigi melakukan pembersihan profesional gigi anda untuk mengalih keluar tartar dan plak yang memberus biasa tidak boleh lakukan sendiri dengan betul. Doktor gigi juga boleh mencari apa-apa masalah dan cadangkan rawatan sebelum ia berubah menjadi masalah yang lebih besar, lebih menyakitkan.

Hubungi doktor gigi Naperville, IL anda hari ini untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana anda boleh mengekalkan penjagaan kesihatan mulut yang baik musim ini untuk melindungi seluruh tubuh anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *