Mengekalkan Husky Siberia yang dalam suasana yang mesra

Mengekalkan Husky Siberia yang dalam suasana yang mesra

A telah mendapat populariti di kalangan isi rumah yang banyak pada masa kini. Ini adalah salah satu pihak yang telah bertukar dari anjing yang bekerja menjadi haiwan kesayangan isi rumah. Memiliki satu seolah-olah memberi manfaat kepada isi rumah yang ramai.
Disebabkan oleh populariti kenaikan ini baka anjing, banyak individu dan keluarga berfikir untuk mendapatkan anjing Siberia mereka sendiri. Satu-satunya masalah yang dilihat ialah keluarga orang-orang yang tinggal di iklim panas. Ia seolah-olah bahawa ini telah bertukar menjadi satu masalah bagi pemilik anjing dan baka anjing Husky Siberia.
Bagaimana untuk mengambil penjagaan Huskies Siberia iklim yang lebih panas
Anjing baka seperti Husky Siberia yang boleh baik dalam iklim tropika yang panas dan walaupun mereka berasal dari kawasan yang lebih sejuk di Alaska. Berikut adalah beberapa petua tentang bagaimana untuk menjaga Husky Siberia yang dalam iklim panas:
1. Anjing baka seperti Husky Siberia mempunyai kot berbulu tebal. Terdapat individu-individu yang percaya bahawa kot tebal ini perlu dicukur. Perkataan amaran bagi pemilik haiwan kesayangan, ini adalah sesuatu yang anda tidak patut dilakukan. Siberia Huskies kot dibina untuk melindungi mereka daripada melampau cuaca panas dan sejuk. Kot bulu juga bertindak sebagai penghalang terhadap kutu daun, hama, serangga dan parasit. Anda mungkin cenderung untuk berfikir bahawa ia akan melakukan sebaliknya. Jika anda mahu mengekalkan baka anjing jenis ini sihat kemudian tidak memilih mana-mana jenis bercukur.
2. Husky Siberia suka nak sejuk oleh Kembang-kempis dan tetap masih. Jika anda membina rumah anjing mereka pastikan bahawa anda membuat ia dari kayu. Ini akan menyimpan haba keluar dan menjadi sejuk dalaman bagi husky anda. Jangan guna simen lantai untuk doghouse anda kerana simen boleh mengekalkan haba dan ia akan menjadi sangat tidak selesa untuk haiwan kesayangan anda. Selain daripada kayu, anda juga boleh meletakkan Straw di tingkat. Ia akan menyediakan peralatan tempat tidur yang sejuk untuk haiwan kesayangan anda. Berikut adalah tip yang lain, Bilakah anda membina doghouse anda Pastikan bumbung yang rata. Anjing baka seperti Husky Siberia suka untuk menyejukkan badan di atas tempat tinggal mereka.
3. Anjing baka seperti Husky Siberia telah penchant dengan air sejuk apabila mengalami kepanasan melampau. Anda boleh membeli sebuah kolam randuk kecil yang mereka boleh berendam kaki mereka di sejuk sendiri. Pastikan anda meletakkan haiwan kesayangan anda meminati terletak di bahagian yang rendang di Taman anda.
4. Husky Siberia juga perlu mempunyai air minuman sejuk dan bersih. Setiap hari yang menghulurkan baldi bersih untuk haiwan kesayangan anda. Meletakkan baldi ini di kawasan yang rendang.
5. Anjing baka seperti senaman berterusan keperluan husky Siberia. Jika anda hidup dalam iklim yang lebih panas, cuba memberi latihan untuk anjing anda pada awal Pagi di mana suhu yang lebih sejuk.
Ada anda mempunyai cara-cara untuk menjaga anjing baka seperti di Siberia Husky dalam iklim panas. Anda boleh mempunyai Husky Siberia anda sendiri walaupun anda tinggal di tempat di mana ianya mesra. Hanya ikut tips tersebut di atas dan anda mempunyai apa-apa untuk bimbang tentang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *