Mengecutkan fibroid secara semulajadi – pendekatan emosi

Mengecutkan fibroid secara semulajadi – pendekatan emosi

Mengecut atau mengubati fibroid tidak perlu melibatkan pembedahan untuk membuang mereka atau ubat untuk mengecutkan mereka. Ubat-ubatan yang jarang berkesan jangka panjang dan pembedahan tidak menjamin bahawa fibroid akan kembali kecuali pembedahan Histerektomi dijalankan.

Pembedahan fibroid hanya meninggalkan seorang wanita dengan sesuatu yang lain untuk menyembuhkan dari dan boleh meninggalkan dia tanpa keupayaan untuk mempunyai anak. Fibroid ubat-ubatan atau pembedahan seolah-olah hari ini untuk tindakan pertama, dan bukannya pilihan yang terakhir.

Respon perubatan biasa untuk diagnosis fibroid adalah bahawa jika mereka tidak akan menyebabkan sebarang masalah melakukan hanya “berjaga-jaga menunggu” – atau apa-apa pada semua atau pergi untuk pembedahan jika mereka telah menyebabkan masalah.

Bagi orang-orang yang bertanya “Kenapa saya? Apa yang telah menyebabkan fibroid saya? Kebanyakan doktor akan sabar menerangkan sebab-sebab yang tidak diketahui. Tiada Walau bagaimanapun meningkat bukti empirikal bahawa keadaan emosi mungkin mempunyai peranan penting dalam pembangunan fibroid. Dalam buku “Penawar fibroid semulajadi” beliau semalam Gillian, yang menyembuhkan fibroid sendiri secara semulajadi mengenal pasti beberapa isu-isu unik wanita atau trauma yang muncul yang akan dihubungkan kepada fibroid. Dia bukanlah semata-mata dalam kepercayaan beliau bahawa isu-isu emosi mungkin sekurang-kurangnya sebahagian sebalik pembangunan fibroid, Dr Cristian Northrup di garisan beliau buku “Badan wanita, kebijaksanaan wanita” bawah emosi link ke fibroid juga.

Berita baik untuk pesakit fibroid adalah bahawa ada satu lagi cara yang berkesan untuk menangani fibroid yang tidak menghalang mana-mana rawatan fibroid yang lain. Teori ialah dengan menangani fibroid pada tahap emosi, seperti isu-isu yang diselesaikan supaya punca-punca emosi asas fibroid tersebut akan dibuang dan fibroid hanya larut jauhnya.

Bagi mereka yang memahami dan menerima konsep pautan minda-badan, pendekatan ini dijangka bergema cukup kuat dan akan rasa semulajadi betul.

Bagi mereka yang lebih selesa bergantung kepada profesion perubatan untuk semua penyelesaian kesihatan mereka, ia mungkin lebih sukar untuk menerima bahawa terdapat rawatan fibroid alternatif lain. Naluri usus yang adalah bahawa “ini bukan untuk saya”, kadang-kadang Walau bagaimanapun, ini mungkin hanya menjadi rintangan untuk berhenti dan menangani isu asas. Tetapi kegembiraan sebenar dengan pendekatan ini adalah bahawa ia tidak menghalang penyelesaian perubatan, ia hanya menetapkan untuk melemahkan isu-isu emosi yang mungkin menjadi faktor penyebab dalam fibroid.

Ia menyerang saya bahawa wanita yang mempunyai fibroid yang mewah sedikit masa atau yang mempunyai fibroid tidak benar-benar telah menyebabkan masalah, boleh memilih untuk menggunakan masa ini untuk mengambil tindakan yang positif dan cuba pendekatan ini. Penjelasan daripada mana-mana ruang emosi berpotensi bukan sahaja secara positif meningkatkan kesihatan anda dan hidup anda tetapi juga keupayaan badan anda untuk menyembuhkan.

Sama ada anda memilih laluan penyembuhan semulajadi atau memilih pembedahan atau apa-apa rawatan fibroid yang lain, anda hanya boleh meningkatkan kebolehan anda untuk sembuh dengan berhadapan dengan sebarang isu emosi asas yang mungkin mengintai di bawah sedar anda dan kesihatan anda menyabot.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *