Mengatasi takut darah dengan Hypnosis untuk Hemophobia

Mengatasi takut darah dengan Hypnosis untuk Hemophobia

Takut darah adalah satu fobia yang kami merawat seringkali di sini di klinik-klinik hipnoterapi UK kami.

Seperti semua fobia lain, fobia darah adalah pada asasnya kecelaruan keresahan.

Orang yang mengalami fobia darah dengan baik mungkin rasa bahawa ia adalah tidak logik, tetapi ini tidak apa-apa untuk membantu dia atau dia untuk berurusan dengannya.

Pemikiran atau pandangan darah secara automatik mencetuskan ketakutan yang tidak rasional yang seolah-olah menakluki individu, psikologi dan juga fizikal.

Ia boleh menimbulkan pelbagai gejala seperti kejatuhan mengejut tekanan darah, perasaan pengsan dan pening, hearbeat meningkat, mulut kering dan rasa loya yang merisaukan.

Dari segi perubatan, fobia darah mempunyai beberapa nama yang berbeza dan dieja dalam pelbagai cara yang berbeza: hemophobia, haemophobia, hemaphobia dan hematophobia sebagai yang paling biasa.

Punca sebenar fobia ini biasanya terletak pada individu lepas.

Pada sesetengah tempoh dahulu, bawah sedar yang dipautkan atau berpasangan pemikiran atau sisi darah dengan perasaan kebimbangan yang melampau.

Biasanya ini berlaku di zaman kanak-kanak atau di tahun-tahun remaja, walaupun kurang kerap ia mungkin telah berlaku kemudian dalam kehidupan.

Ini boleh berlaku secara langsung – hasil daripada pengalaman yang lepas, di mana darah telah terlibat – prosedur perubatan, suntikan, pemindahan darah, kemalangan atau sebagainya.

Ia juga boleh terjadi secara tidak langsung – melalui orang lain yang pengalaman negatif yang disaksikan oleh individu dia atau dirinya sendiri. Atau ia mungkin telah mengambil seseorang lain ketakutan dan kebimbangan dan jadi belajar vicariously.

Terdapat juga kemungkinan bahawa dalam sesetengah individu terdapat komponen genetik atau kecenderungan seseorang untuk fobia ini, kerana ia boleh menjadi lazim dalam ahli-ahli keluarga yang lain.

Dalam amalan klinikal dan profesional pendapat saya sendiri, Namun, ini juga boleh menunjukkan kepada keupayaan kanak-kanak itu untuk model ini takut pada kebimbangan ibu bapa dan orang berkaitan yang lain.

Apa-apa sebab, hakikatnya bahawa fobia ini boleh memberikan kesan kepada dan juga memberi kesan kepada kesihatan seseorang.

Biasanya individu phobic darah akan pergi ke panjang yang besar untuk mengelakkan sebarang situasi atau prosedur yang boleh menyebabkan darah mengalir.

Jururawat, doktor dan doktor gigi, klinik dan hospital, suntikan dan lain-lain prosedur perubatan yang perlu boleh dielakkan – walaupun terdapat keperluan mendesak bagi mereka.

Dalam keadaan tertentu, hemophobia juga dihubungkan dengan fobia jarum (trypnophobia) dan/atau takut mati (thanatophobia).

Apa-apa rawatan untuk takut darah juga perlu mengambil kira. Ini adalah mengapa apabila merawat rasa takut ini, anda perlu bekerja dengan pengamal yang mempunyai pengalaman dengan fobia khusus ini.

Berita baik adalah bahawa bantuan boleh didapati.

Bekerja dengan yang berkelayakan dan berpengalaman lanjutan transformasi hypnotherapist, ia adalah mungkin untuk melihat kembali dan mendedahkan asal-usul dan punca-punca fobia Nya.

Apabila ini dapat dicapai, kepercayaan palsu yang telah telah ‘diprogramkan’ ke fikiran bawah sedar yang darah sama dengan kebimbangan boleh dineutralkan.

Di situ kami boleh membantu individu yang mengalami perasaan yang tenang dan bersantai apabila memikirkan atau mengalami mana-mana keadaan yang melibatkan darah.

Jika anda atau seseorang yang anda mengambil berat tentang mengalami takut darah, fobia darah, juga tahu sebagai hemaphobia, hematophobia, hemophobia dan haemophobia, maka benar-benar ada sesuatu yang anda boleh lakukan.

Berunding dengan profesional yang terlatih sepenuhnya lanjutan transformasi hypnotherapist yang berpengalaman dalam berurusan dengan fobia ini dan memulakan proses memerdekakan diri anda sekarang.

Melalui teknik-teknik yang moden dan maju hypnosis hipnoterapi anda boleh hidup hidup anda kerana anda dilahirkan untuk hidup – percuma dari upset dan kebimbangan apabila ia datang kepada darah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *