Mengatasi penulis blok dengan Hypnosis

Mengatasi penulis blok dengan Hypnosis

Saya menerima e-mel semalam bertanya bagaimana saya datang saya “kreativiti berleluasa” dan sama ada atau tidak saya menghasilkan hypnosis muat turun mengenai perkara ini. Saya tidak pernah berasa bahawa penulisan saya adalah terutamanya kreatif; Sebaliknya saya mempunyai apa yang saya fikirkan sebagai gaya penulisan yang “sungguh-sungguh”. Saya hanya menulis tentang apa yang saya berfikir; Itulah ia benar-benar.

Mereka mengatakan bahawa ada sebuah buku yang kita semua, dan saya pasti bahawa terdapat. Anda hanya perlu percaya pada diri sendiri dan komited untuk duduk dan membenarkan kata-kata anda mengalir. Setiap orang mempunyai pendekatan tersendiri untuk menulis. Mine is mungkin agak luar biasa kerana saya tidak pernah mempunyai pelan dengan apa-apa yang saya tulis. Saya hanya menulis ayat yang pertama dan jika pergi di mana sahaja ia pergi, jika anda melihat apa yang saya maksudkan.

Saya masih ingat Bilakah saya telah mengambil peperiksaan untuk Ijazah saya bahawa anda telah dinasihatkan bahawa pemeriksa akan menandakan anda atas kedua-dua pelan esei anda dan esei anda. Saya hanya tidak dapat melakukannya. Jadi, Semua saya berakhir melakukan meninggalkan halaman yang kosong sebelum setiap esei dan kemudian akan kembali dan membuat pelan selepas itu, hanya jadi saya tidak terlepas keluar pada markah tersebut.

Apabila saya cuba untuk merancang sebuah esei, blog atau artikel rancangan logik saya mendapat cara saya kreativiti; kata-kata semata-mata tidak boleh mengalir. Hasil stilted dan dipaksa dan, menjadi orang yang benar, membaca tidak bernilai. Saya yakin inilah yang berlaku apabila seseorang mendapat penulis di blok. Fikiran logik anda mendapat dengan cara anda. Masalah dengan blok penulis adalah bahawa apabila anda menjadi kecewa dengan kata-kata anda kekurangan kreativiti anda adalah lagi dihalang; kemudian anda cuba untuk memohon usaha logik yang lebih besar yang menghalang kreativiti anda sekali lagi dan kesan salji-bola yang Genting akan berlaku.

Satu cara untuk mengatasi penulis di blok adalah untuk menghentikan apa yang anda akan lakukan dan berehat. Fikiran yang kreatif tidak akan berfungsi apabila anda tegang atau kecewa atau apabila anda cuba terlalu keras. Fikiran kreatif juga memerlukan bahan api. Anda perlu melihat sekeliling anda dengan mata baru; anda perlu “dalam sekarang” dan memohon kesedaran dan menumpukan sepenuh perhatian kepada apa yang berlaku di sekeliling anda. Kerana anda menjadi diserap dalam benar-benar hidup anda, anda sentiasa akan merangsang minda anda. Jika anda tinggal hidup anda dalam kalangan berterusan pemikiran, anda menyekat persepsi anda terhadap “sekarang”.

Semasa anda berehat pada waktu malam dan hanyut dari tidur anda mungkin akan menyedari bahawa impian anda yang sangat terang dan kreatif. Fikiran yang kreatif, fikiran bawah sedar anda, datang untuk kebaikannya itu semasa anda berehat. Hypnosis ini merupakan keadaan antara tidur dan bangun. Hanya dengan belajar menggunakan hypnosis, anda akan belajar untuk berehat fikiran anda dan mencapai kuasa penuh kreativiti anda sendiri.

Anda boleh belajar menggunakan hypnosis dengan bantuan hypnosis download. Ianya mudah, semulajadi, cepat dan betul-betul selamat. Dengan cara ini, anda dengan mudah boleh mengatasi blok ini penulis; hanya belajar bagaimana untuk berehat dengan hypnosis dan menghabiskan lebih banyak masa hidup “dalam sekarang”. Anda akan lebih bahagia dan kata-kata akan mengalir dengan bebas juga. Apabila anda kehidupan cinta, segala-galanya menjadi mudah, menulis dimasukkan.

Roseanna Leaton, pakar dalam hypnosis untuk kejayaan, kesihatan yang baik dan kesejahteraan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *