Mengatasi kesusahan berputus asa, dan kekecewaan dalam hidup

Mengatasi kesusahan berputus asa, dan kekecewaan dalam hidup

2 Malaysia 4:8-9; Kita akan menderita dalam setiap cara, tetapi tidak dihancurkan; bingung, tetapi tidak digalakkan untuk berputus asa; diseksa, tetapi tidak forsaken; melanda ke bawah, tetapi tidak dimusnahkan.

Sekiranya anda mengambil akhbar hari ini, atau menghidupkan berita dalam bandar, Negeri atau negara di mana anda tinggal, anda tidak syak lagi anda dihujani dengan bencana yang berikutan bencana, kekecewaan dan kesusahan yang banyak rakan-rakan jiran dan sesama manusia mengalami pada bila-bila masa yang diberikan hari ini. Sedih untuk mengatakan putus asa, menjejaskan semua manusia… walaupun anda…

Tentang saya, di dalam kursus ini lebih 11 tahun kini dalam membantu orang-orang yang dengan penetapan objektif, dan mewujudkan matlamat yang bijak untuk diri mereka sendiri, saya tidak boleh memberitahu anda jumlah individu-individu yang sedang menghadapi kemungkinan seolah-olah tidak dapat diatasi, bersama-sama dengan ketakutan hangat yang muncul untuk memiliki salah satu yang selepas membina sikap dan pemikiran positif pondering.

Mungkin anda juga mengalami ujian kehidupan diri sendiri, dan menderita putus asa, kesusahan dan halangan dalam hidup anda dan peribadi anda. Memang benar-benar, kita tidak dapat menguruskan pasukan luar dan peristiwa-peristiwa yang mempengaruhi kehidupan kita… tetapi… kita akan mampu untuk mengawal bagaimana kita bertindak balas kepada peristiwa-peristiwa dan keadaan yang mempengaruhi kita.

Selekoh berputus-asa kesusahan, dan kekecewaan tuntutan iman

Sebagai seorang individu; beriman dalam Tuhan Yesus Kristus sebagai Tuhan dan Penyelamat peribadi saya dalam hidup saya, saya secara peribadi percaya bahawa satu-satunya cara yang kita boleh mengatasi segala cabaran dan rintangan dalam kehidupan kita, adalah Tuhan yang mengundang pada mulanya dalam kehidupan kita. Anda lihat, Allah yang berhasrat untuk mempunyai hubungan peribadi, dan berjaya dengan anak-anak semua Tuhan, seperti anda. Selain itu, bagaimana boleh anda pernah menjangka untuk membesar dan matang dalam pembangunan rohani dan spiritual berjalan dengan Tuhan, sekiranya anda dengan cara tidak berhadapan dengan kesukaran dalam hidup anda? Mengatasi kesusahan dan putus asa, hasil pertumbuhan rohani dan pembaikan watak sebenar.

Panggilan keluar ke Tuhan sekarang, Allah mendengar suara anda. Jangan bimbang jika anda tidak cukup tahu cara untuk bermeditasi dan berdoa kepadanya, Allah memahami hati anda. Saya Samuel 16:7 tetapi Tuhan itu disebut kepada Muhammad, “tidak kelihatan pada penampilan atau pada ketinggian kedudukan beliau, kerana saya telah ditolak. Untuk Tuhan yang melihat tidak sebagai melihat lelaki: lelaki kelihatan pada penampilan di luar, tetapi Tuhan kelihatan pada tengah-tengah. Melahirkan harapan dan kepercayaan kepada Allah di atas dan anda Tuhan yang ditawarkan kemahiran.

Jika dengan serta-merta selepas semua, apa-apa lagi dalam hidup anda tidak berjaya dalam menghadapi halangan-halangan, kesukaran dan berputus asa dalam hidup anda, anda boleh mempunyai apa-apa untuk mencapai dan banyak lagi, dengan mencipta Tuhan selain hidup anda. Juga, apabila anda pernah mahu tahu rahsia lama umur terbaik cara untuk gembira, dan cara-cara untuk berjaya dalam hidup, membuat Tuhan elemen hidup seseorang…

Mengatasi kesusahan berputus asa, dan kekecewaan panggilan untuk minda dan sikap positif

Seperti yang saya tulis ini kepada anda, saya pada masa ini dengan tiada pekerjaan. Saya kontrak awal yang akhir yang aku berakhir 31 Januari 2011 dengan semua Kerajaan Persekutuan. Saya telah bekerja dalam HIV/AIDS selama 11 tahun kini dalam pelan pengurusan, dan mula Cari pekerjaan saya lebih 2 tahun yang lalu, memahami tugas saya menginap akhirnya yang akhir itu pula.

Hidup ini terlalu singkat untuk mendapatkan down dan digalakkan, berasa menyesal kerana diri sendiri, dan saya memilih untuk tidak menjadi didefinisikan sebagai apa yang banyak akan dibuat mengenai memikirkan yang negatif, dan diri-defeatism. Sebaliknya, saya akan naik ke atas, dan tahu Tuhan akan membekalkan saya segera memerlukan dengan membuka satu lagi peluang dalam cara lengkap masa kerja saya, di zamannya, dan saya dengan harapan dan kepercayaan yang menyedari Allah memberi.

Daripada tunduk kepada apa yang anda tidak boleh lakukan, menumpukan perhatian pada apa yang anda boleh lakukan. Membuat program smart matlamat tindakan mengutamakan apa yang boleh anda lakukan sekarang untuk mengurangkan apa-apa halangan dan rintangan di hadapan.

Membina pemikiran yang membina minda dan membina sikap yang anda hanya perlu mengatasi sebarang percubaan dunia membaling cara anda. Seperti pepatah lama, jika anda boleh fikirkan, anda boleh mencapainya masih memegang tepat sekarang, sebaliknya, bagi orang-orang yang tidak percaya anda akan, tambahan mungkin lebih daripada tidak, anda tidak.

Menghasilkan disiplin diri, serta motivasi diri untuk mengubah pandangan anda emosi dalam bagaimana anda Lihatlah kesusahan. Cuba ingat juga, Ruang yang terbesar dalam dunia luas lengkap boleh menjadi tempat yang dipanggil peningkatan diri, dan peningkatan diri, adalah satu perkara, anda, mahupun saya pernah dapat mencukupi di dalam masa hidup kita.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *