Mengatasi keresahan dan serangan panik – 3 cara mudah untuk mengalahkan kebimbangan serangan

Mengatasi keresahan dan serangan panik – 3 cara mudah untuk mengalahkan kebimbangan serangan

Serangan panik biasanya dipanggil serangan kebimbangan tetapi kebimbangan umum menjadi dikenali sebagai ‘syarat’ sepatutnya ia berlangsung selama beberapa waktu, contohnya berbulan-bulan. Jadi, kebimbangan umum adalah satu perkara dan kebimbangan atau serangan panik adalah lain.

Serangan panik biasanya berlaku apabila tahap kebimbangan anda adalah lebih tinggi daripada biasa, supaya menambah tekanan seperti peperiksaan, membeli-belah di sebuah pasar raya yang penuh sesak, memandu dalam tergesa-gesa-jam, dan sebagainya, boleh memandu kebimbangan anda lebih kepada menyerang. Dan serangan yang boleh berlaku kadang-kadang selepas anda telah menghadapi tekanan tambahan itu.

Apa yang berlaku di sini adalah bahawa mekanisma Pertahanan tubuh anda purba telah disalah Tafsir anda kebimbangan yang tinggi sebagai makna bahawa anda dalam bahaya, dan jadi mencetuskan itu hormon jawapan untuk membantu anda lebih baik melawan atau lari ke Keselamatan; dipanggil ia ‘melawan atau penerbangan’ sambutan. Gejala-gejala yang anda hadapi semasa serangan kebimbangan adalah hanya hasil daripada jawapan itu, tidak lebih, tidak kurang.

Jadi anda berada dalam bahaya di semua. Ia adalah satu hakikat bahawa serangan panik tidak membahayakan anda apa-apa, dan anda pasti tidak akan mati. Ingat ini dan memegang ia kerana ia akan membantu anda menangani serangan panik apabila ia berlaku.

Tetapi bagaimana pula kebimbangan umum? Well, ini adalah satu keadaan di mana seseorang secara harian, dan melalui satu tempoh masa, membimbangkan dan menekankan tentang perkara-perkara dan isu-isu jauh melampaui kepentingan sebenar mereka. Orang tanpa kebimbangan umum boleh menangani isu-isu harian dan tegasan ini dan hanya bergerak; Ia adalah hanya sebahagian daripada kehidupan sehari-hari. Tetapi seseorang dengan kebimbangan umum tidak, jadi mereka hidup dalam keadaan ketakutan sepanjang masa, sentiasa takut akan buruk.

Ubat berasaskan dadah–misalnya tranquilizers, antidepresan, dll,–adalah rawatan biasa yang diserahkan oleh doktor. Tetapi ini hanya menangani gejala-gejala dengan mengawal ‘mood’ anda dan membantu untuk ‘menenangkan’ anda. Dan mereka mempunyai satu siri kesan sampingan yang benar-benar buruk yang merangkumi masalah pergantungan. Jadi orang-orang dengan kebimbangan semakin menggunakan ubat semula jadi untuk merawat keadaan mereka.

Berikut adalah 3 cara yang benar-benar semulajadi bagi anda untuk menangani keresahan dan serangan panik anda…

1 – Terdapat banyak herba dan homeopati remedi rumah yang boleh anda gunakan, seperti chamomile kava kava, St. John’s wort, valerian, likopodium, gelsemium, arnica, dll. Dapat mengenali mereka dan manfaat mereka dengan bercakap kepada homeopati dan herba profesional berhampiran anda.

2 – Gunakan aromaterapi. Ini menggunakan minyak pati yang diurut ke dalam tubuh anda atau dihidu. Mereka adalah bukan untuk ditelan sebagai ubatan dalam petua 1 di atas. Penggunaan aromaterapi membantu meningkatkan kesihatan emosi dan mental, serta kesihatan fizikal anda. Sekali lagi, ianya mungkin lebih baik untuk mencari seorang profesional.

3 – Ramai orang mendapati bahawa Akupunktur boleh berkesan dalam mengatasi keresahan dan serangan panik. Ini perubatan tradisional Cina menggunakan jarum yang seperti nipis seperti rambut dan dimasukkan ke dalam tempat-tempat tertentu yang dipanggil ‘accupuncture mata.’ Saya pasti anda mempunyai pakar berdekatan anda.

Tips semulajadi tiga ini boleh membantu anda mengatasi kebimbangan, atau setidaknya membantu anda untuk menguruskannya dengan lebih baik. Tetapi terdapat isu asas yang amat sukar untuk menghapuskan dan yang membuatkan ia begitu sukar untuk sebenarnya kebimbangan anda mengubati dan mencegah serangan panik…

Takut sangat nyata anda mempunyai serangan panik yang seterusnya membantu memastikan anda tahap kebimbangan yang tinggi. Anda mungkin sedar anda takut, atau ia mungkin di bawah sedar anda, Walau bagaimanapun ia ada dan memegang penyembuhan anda kembali. Dan hasilnya adalah bahawa ketakutan ini sebenarnya boleh mencetuskan serangan lain yang menimbulkan lebih banyak kebimbangan anda, jadi keputusan dalam satu lagi serangan, dan sebagainya.

Ia adalah kitaran ganas kebimbangan yang anda perlukan untuk berehat daripada untuk mengelakkan lagi serangan panik, supaya anda boleh kemudian menumpukan pengawetan kebimbangan umum anda dan kembali hidup anda bersama-sama sekali lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *