Mengatasi kemurungan dan kebimbangan – akar – penceramah motivasi (NNOS studio Ohio)

Mengatasi kemurungan dan kebimbangan – akar – penceramah motivasi (NNOS studio Ohio)

Otak kita tidak tahu perbezaan di antara kehendak kami dan tidak mahu.Pada satu ketika, ia adalah dianggap sebagai mustahil untuk diatasi. Kemurungan. Kebimbangan. Kemarahan. Takut. Gangguan emosi segala macam. Berbeza kerana gangguan, sistem mereka beroperasi adalah sama. Sains di sebalik apa yang berlaku di dalam otak anda adalah sama.

Ubat-ubatan secara tidak langsung menjadikan keadaan lebih diterima… ia tidak boleh membaikinya. Banyak klinik dan Persatuan tanpa disedari, secara tidak sengaja menyokong isu ini, dan anda akan mengerti mengapa dalam sedikit.

Operasi dalaman tubuh, serta semua tindakan kita, adalah semata-mata hasil akhir daripada kepercayaan kami… Secara saintifik, kepercayaan ini dikenali sebagai rangkaian NEURAL. Mereka adalah sebahagian daripada minda separa sedar kita, dan mereka arahan badan kita. Mereka mengawal segala-galanya: Penyembuhan, operasi setiap sel dalam badan kita, kami-baki, tidur, dan lain-lain. Ini membawa saya untuk menyebut bahawa apa kita sentiasa fokus secara langsung atau tidak langsung, menjadi sebahagian daripada kepercayaan kami. Anda mungkin sudah perhatikan bagaimana orang-orang yang sentiasa bimbang untuk mendapat sakit, sentiasa sakit. Orang-orang yang percaya mereka sedang mengalami kemurungan dan kebimbangan, akan akan menyedari segala-galanya yang menyatakan tanda-tanda kemurungan atau keresahan atau apa-apa kes. Ini, kawan saya, hanya mengesahkan pandangan anda tentang keadaan.

Mari kita lihat sedikit lebih mendalam pada apa yang benar-benar berlaku.

Dalam artikel ini, kita akan bercakap tentang salah satu mekanisme dua dalam otak yang menjadikan ini bola yang bergolek. Ia dipanggil SYSTEM(RAS) mengaktifkan RETICULAR. RAS ini adalah seperti enjin carian dalam otak kita, sentiasa mencari “data” atau perkara-perkara yang menyokong kepercayaan kami. Sama seperti anda menggunakan Google dan masukkan kata kunci atau frasa, RAS ini adalah mencari “kata kunci” dalam otak kita: kepercayaan kami. Data yang didapati, kemudian diteruskan ke atas ke minda sedar kita, dan barulah lakukan kita sedar, atau sengaja, mengenalinya.

Untuk menggambarkan, berfikir bagaimana sebelum anda membeli kereta anda, anda tidak pernah benar-benar sedar berapa banyak kereta seperti anda berada di jalan raya. Kemudian, selepas anda membelinya, atau benar-benar mula mencari ke dalamnya, anda mula untuk melihat lebih banyak daripada mereka. Ia bukanlah bahawa mata anda tidak melihat mereka sebelum, hanya tak apa RAS anda Cari, jadi ia mendapat meludah sebelum ia datang kepada pengiktirafan anda sedar.

Otak kita tidak tahu perbezaan di antara kehendak kami dan tidak mahu. Ia bekerja dengan bahan-bahan yang kita makan-perkara-perkara yang kita fokuskan. Jadi jika kemurungan dan kebimbangan adalah sebahagian daripada fokus kami, mereka akan menjadi kepercayaan kami. Kepercayaan kami kemudian mengarahkan otak mendapati bahawa. RAS yang mula melihat perkara-perkara yang bercakap tentang kemurungan dan kebimbangan. Kita akan mula melihat kemurungan dan kebimbangan yang berkaitan menunjukkan dan cerita-cerita dan statistik. Kita akan mula belajar dari artikel ini dan menunjukkan, dan lain-lain tentang bagaimana sukar ia is…but apa yang benar-benar berlaku secara saintifik adalah:

… kita sedang mencipta titik rujukan dalam otak kita, mencadangkan bahawa kesukaran telah dikaitkan dengan kemurungan dan kebimbangan dan kemurungan dan kebimbangan yang dikaitkan dengan kita. Bukan masa yang baik. Tetapi otak hanya tidak apa yang kami memberitahu ia lakukan. Ianya seperti sebuah padang. Medan tidak peduli sama ada anda tumbuhan yang beracun atau tidak boleh dimakan benih, atau kedua-duanya. Ia akan kembali apa yang anda ingin menanam. Otak kita akan kembali jua fikiran dan perasaan kami memutuskan untuk memberi tumpuan.

Kejayaan anda,
Dennis Andrew
NNOS Studios penceramah motivasi bahagian

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *