Mengangkat pesakit – selamat dan mudah cara untuk memindahkan pesakit bergerak

Mengangkat pesakit – selamat dan mudah cara untuk memindahkan pesakit bergerak

Pesakit yang bergerak atau tidak boleh mengangkat secara manual, mereka akan berpindah dari satu tempat yang lain dengan bantuan pesakit Lif. Ini menjadikan memobilisasi dan mengangkut pesakit ini lebih mudah dan lebih selamat. Lif pesakit menjadikannya lebih mudah bagi penjaga untuk memindahkan pesakit tanpa apa-apa bantuan dan membantunya dengan selamat pengangkutan pesakit fizikal dari satu tempat yang lain. Kerana terdapat pelbagai jenis pesakit dan kes-kes mobiliti terdapat jenis pesakit mengangkat disediakan. Sebahagian daripada mereka direka bentuk terutamanya supaya mereka boleh menjadi pusat penjagaan kesihatan yang ketat digunakan di hospital-hospital, Pusat Pemulihan, rumah kejururawatan dan lain-lain.

Walau bagaimanapun, kemudahan dan keperluan khas penjagaan rumah terdapat lif pesakit mudah alih. Ini kerana biasanya digunakan apabila terdapat pesakit yang perlu digerakkan dan diangkut untuk pelbagai keperluan penjagaan khusus yang sebaliknya tidak boleh didapati atau melibatkan banyak risiko. Terdapat juga peralatan pusat yang menyediakan peralatan sewa dan jika pesakit di rumah seseorang dalam kedudukan lumpuh buat sementara waktu, mereka boleh mempunyai lif ini pesakit sewa. Tetapi terdapat sesetengah situasi apabila ia dinasihatkan bahawa anda membeli peralatan ini, kerana ia bukan sahaja memberikan prestasi yang lebih baik tetapi juga akan membuktikan dengan harga yang berpatutan dalam jangka panjang.

Beberapa jenis biasa pesakit Lif adalah Lif pesakit yang manual, yang tidak sering digunakan hidrolik Lif pesakit, lebih mudah, mudah untuk beroperasi dan jauh lebih mampu daripada pesakit Lif, Lif elektrik pesakit yang dikendalikan dengan bantuan elektrik dan khusus pesakit Lif lain. Ia bergantung kepada keperluan dan keadaan pesakit yang jenis pesakit Lif yang dipilih. Ini adalah sesuai apabila ia datang untuk memindahkan pesakit dari satu bilik yang lain dan membuat kerja-kerja penjaga mereka selamat dan kurang membebankan.

Ia adalah sangat penting bahawa jenis pesakit Lif yang betul diperolehi. Ia bukan sahaja menjimatkan masa yang terlibat dalam proses memindahkan tetapi juga meningkatkan keselesaan dan keselamatan pesakit. Jika pesakit mempunyai masalah mendapatkan dalam atau di luar di kolam renang Lif kolam kecacatan mungkin dapat meredakan masalah ini tepat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *