Mengandung dan menyusukan anak pada masa yang sama

Mengandung dan menyusukan anak pada masa yang sama

Sedang mengandung tidak bermakna anda perlu berhenti penyusuan anak anda. Lama dahulu, doktor percaya ia benar-benar mengambil nutrien dari bayi dalam diri anda, Walau bagaimanapun yang tidak kes. Walaupun hari ini kita mempunyai orang-orang yang percaya ini dan mereka akan berdebat dengan anda masa keseluruhan. Hanya anda boleh menentukan jika anda perlu berhenti penyusuan susu ibu anak kecil anda atau tidak. Jangan biarkan orang lain membuat keputusan itu untuk anda.

Sebab-sebab untuk berhenti

Beberapa sebab yang mungkin hendak menghentikan penyusuan susu ibu mungkin boleh jika anda berasa sentiasa disalirkan tenaga. Atau mungkin anda kanak-kanak telah mula menggigit. Kadang-kadang susu anda akan hanya kering sehingga, ini merupakan cara tubuh anda memberitahu anda bahawa ia telah cukup dan berehat sebentar. Mastitis boleh memainkan peranan yang besar dalam membuat anda berhenti dengan serta-merta juga. Mastitis adalah jangkitan dalam payudara apabila ia tidak dinyatakan cukup dan mendapat engorged.

Berhenti atau jika dahulu ia banyak

Jika anda bercadang berhenti kerana anda hamil, pastikan ianya untuk alasan yang benar. Jika anak anda telah mencapai umur tertentu, ia mungkin terbaik. Tetapi Jangan sekali-kali hanya yank dari mereka. Anak anda boleh tertanya-tanya mengapa ia sedang diambil dari sini. Tertanya-tanya jika mereka telah melakukan sesuatu atau menjadi digalakkan tentang bayi yang baru datang. Sesetengah kanak-kanak membuat keputusan untuk diri mereka sendiri, yang merupakan bantuan yang besar kepada anda dan anda tidak akan rasa begitu bersalah tentang hal itu. Anda boleh memilih untuk melakukannya ayam belanda sejuk, atau perlahan-lahan memberhentikan penggunaan beliau mati. Ayam belanda sejuk boleh mempunyai beberapa keputusan yang buruk. Cuba menghadkan pemakanan / masa untuk waktu tertentu dan secara beransur-ansur sebagai Pas masa mengambil lebih banyak. Anak anda akan cepat berhenti pada beliau sendiri dan ia tidak akan menjadi satu peristiwa yang traumatik.

Berterusan untuk memberi makan

Jika anda merancang terus menyusukan semasa anda hamil, bercakap dengan doktor anda mengenainya. Tidak semua masa yang akan doktor bersetuju dengan keputusan anda. Kadang-kadang mereka boleh melihat sesuatu dalam kesihatan anda yang anda tidak. Mendengar dengan teliti dan mengetahui jika ada alasan kesihatan atau hanya kepercayaan mereka sendiri. Jika ia merupakan satu kepercayaan doktor, anda boleh Dapatkan satu yang bersetuju dengan anda. Sedang hamil adalah sukar pada masa-masa, cukup mengetahui anda mempunyai seseorang dalam sudut anda hanya akan melegakan tekanan. Jangan terkejut jika keluarga dan kawan-kawan anda ingin mengatakan sesuatu tentang hal itu dan mereka mungkin akan memberikan anda semua jenis nasihat bagaimana untuk berhenti dan apa yang telah mereka baca. Baik menerangkan kepada mereka ia adalah keputusan anda dan anda akan lakukan apa yang anda fikirkan terbaik untuk anak-anak anda. Cuba mencari kumpulan sokongan di kawasan anda supaya anda mempunyai seseorang untuk melepaskan perasaan ke atau bercakap tentang isu-isu ini. Menyemak jika terdapat La Leche Kumpulan berhampiran anda atau secara online yang boleh anda sertai.

Ingat bahawa selagi anda menjaga diri anda dan badan anda, anda akan dapat dengan selamat menyusukan semasa hamil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *