Menganalisis Stok Penny

Menganalisis Stok Penny

Mendapat sesen saham yang baik mengambil sedikit pusingan kerja, kajian, ambil masa dan mungkin juga sedikit nasib. Stok Penny, juga dikenali sebagai micro-beban stok, akan saham-saham yang diniagakan melalui off pertukaran utama bagi wang lebih kurang daripada saham yang tradisional. Secara amnya, Penny stok perdagangan pada kurang daripada $5.00 sesaham. Kerana stok ini didagangkan “di kaunter”, kebanyakan pelabur membeli dan menjualnya tanpa broker. Ini memerlukan pelabur untuk melakukan beberapa penyelidikan dan membangunkan dan melaksanakan strategi pelaburan yang komprehensif untuk melindungi kerugian yang besar. Baik stok penny menawarkan pelabur-pelabur yang bersedia untuk menghadapi satu perkara, lebih mudah turun naik pasaran peluang pada ganjaran lebih besar.

Banyak laman web yang khusus untuk menyelidik dan menganalisis stok penny. Penganalisis ini beri perhatian pada syarikat kecairan, nisbah hutang, ekuiti dan aset. Kerana stok penny dengankami tidak diniagakan di Bursa-Bursa yang tradisional, mereka akan kurang ketat memfailkan dan keperluan Penyenaraian. Ini menjadikan mencari penyelidikan yang baik mereka sukar. Selain menggunakan laman web Petua stok sen, anda boleh menyelidik stok penny baik di laman web seperti Google Finance dan Yahoo Finance.

Banyak laman web yang dalam stok penny baik menawarkan anda akses ke bilik-bilik sembang dan forum perbincangan mereka. Ini memberikan pelabur yang potensi peluang untuk mendengar tentang pengalaman pelabur-pelabur lain, dan mungkin peluang untuk melihat portfolio dagangan mereka. Secara amnya perlu dibuat kecil bulanan atau tahunan yuran langganan untuk mendapatkan akses ke cadangan tapak dan berbual fungsi.

Banyak penganalisis mengesyorkan stok penny yang bersedia untuk pertumbuhan yang besar dalam tempoh beberapa bulan. Permainan sistem, sokongan media sosial, Syarikat minuman dan Syarikat-syarikat tenaga dan gas asli dijangka akan membuat keuntungan dalam tempoh beberapa bulan. Bagi pelabur-pelabur yang mencari stok penny baik, mereka perlu mengikuti beberapa aliran kebangsaan dan serantau dan mengawasi syarikat-syarikat yang ingin membuat pergerakan besar.

Mencari stok penny baik akan hanya bahagian pertama daripada persamaan. Peniaga-peniaga saham sen mesti mempunyai pendekatan yang berdisiplin untuk membeli dan menjual saham-saham yang tidak menentu ini. Kerana sesen saham pelabur secara amnya tidak menggunakan broker, mereka mesti menginap di atas di mereka. Stok Penny boleh mendapat dan kehilangan nilai yang jauh lebih cepat daripada saham-saham yang lebih tradisional. Menggunakan borang pesanan adalah salah satu cara untuk menghentikan ayat dari saham kehilangan nilai. Mengekalkan portfolio saham anda sesen pun penting juga, jadi jangan melabur wang anda di dalam syarikat yang sama atau bidang.

Melabur dalam stok penny baik bukanlah untuk setiap pelabur. Untuk berjaya memainkan pasaran saham sen, anda perlu mempunyai sikap toleransi risiko dan kemeruapan. Pelabur yang boleh mengendalikan melampau naik dan turun pasaran ini boleh membuat banyak duit untuk yang lebih kecil daripada purata pelabur. Seperti juga dengan mana-mana peluang pelaburan, ia adalah penting untuk memahami risiko yang terlibat dan menyediakan dengan sewajarnya. Baik, penyelidikan bebas, pakar analisis, dan akal dan Intuisi anda sendiri boleh pergi jauh dalam membuat pelaburan stok penny anda yang menguntungkan.

Adakah anda mencari untuk maklumat lanjut mengenai stok penny? Lawatan hari ini untuk maklumat lanjut!

Adakah anda mencari untuk maklumat lanjut mengenai stok penny? Lawatan hari ini untuk maklumat lanjut!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *