Mengambil vitamin untuk membantu kanak-kanak hiperaktif kekal fokus dan mengurangkan was tingkah laku kanak-kanak

Mengambil vitamin untuk membantu kanak-kanak hiperaktif kekal fokus dan mengurangkan was tingkah laku kanak-kanak

Peranan vitamin tidak boleh dinafikan dalam betul pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak. Kita semua mengkaji isu-isu dan masalah yang boleh menyebabkan kekurangan vitamin tertentu dan mungkin telah belajar bahawa vitamin A yang baik untuk mata, kekurangan vitamin C menyebabkan scurvy dan kekurangan vitamin B menyebabkan beriberi. Tetapi tidak ramai di antara kita tahu bahawa kekurangan vitamin boleh menyebabkan banyak masalah lain juga.

Terdapat beberapa kajian yang menunjukkan bahawa jumlah vitamin B6 atau pyridoxine yang mencukupi adalah diperlukan untuk membolehkan perkembangan otak yang normal pada kanak-kanak. Vitamin B memastikan bahawa bahan-bahan kimia otak seperti serotonin, dopamine dan norepinephrine disintesis supaya perkembangan otak yang normal boleh berlaku. Kajian membuktikan bahawa pyridoxine adalah lebih berguna daripada perangsangan paling biasa yang digunakan untuk gangguan otak dalam kes-kes tertentu. Walau bagaimanapun, isu ini adalah bahawa keputusan ini tidak penting dan tidak pernah replika cukup untuk dianggap sebagai Perawatan ADD.

Negara Amerika Syarikat Akademi psikiatri kanak-kanak & kebapaan yang terapi megavitamin yang melibatkan vitamin lebih disyorkan harian elaun (RDA) boleh membantu bermasalah pembelajaran dengan kanak-kanak hiperaktif. Itulah sebabnya. ADD dan ADHD mungkin disebabkan oleh tahap rendah dopamine kimia. Inilah neurotransmitter otak yang membolehkan orang untuk berasa baik. Ia juga mengaktifkan lobes frontal di otak. Sejak itu frontal lobe tempat kebanyakan perasaan, persepsi deria dan fungsi-fungsi Eksekutif, ia dijangka bahawa apabila dopamine tahap rendah, ia akan menyebabkan seseorang untuk menjadi unfocused dan terganggu.

Untuk membuat dopamine, enzim yang dijadikan dari DNA convert tyrosine dan phenylalanine L-DOPA kehadiran asid folik, Vitamin B3 dan besi. Enzim yang kedua menukarkan L-DOPA ke dopamine jika cukup vitamin B6 disediakan. Dopamine ini memeluk norepinephrine kehadiran vitamin C.

Kekurangan dopamine boleh disebabkan oleh persekitaran, pengambilan pemakanan yang tidak mencukupi, alahan makanan dan udara, tekanan dan kecenderungan genetik. Dan oleh itu memandangkan kelemahan mendapatkan dopamine kekurangan adalah tinggi dalam persekitaran semasa pencemaran, tekanan dan makanan ringan, ia adalah penting bahawa jumlah vitamin yang mencukupi akan ditelan bagi mencegah dan mungkin menyembuhkan kanak-kanak ADHD rawatan.

Walaupun herba untuk ubat, seperti BrightSpark, untuk ADD juga adalah pilihan yang anda boleh memilih antara lain seperti naturopathy dan ubat-ubatan, pengambilan vitamin tidak menganggu orang lain. Walau bagaimanapun, apa perlu disimpan dalam minda adalah bahawa pengambilan vitamin yang berlebihan perlu dilakukan di bawah penyeliaan seorang doktor yang terlatih atau pakar pemakanan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *