Mengambil kesempatan daripada jenis badan anda untuk kecergasan yang maksimum

Mengambil kesempatan daripada jenis badan anda untuk kecergasan yang maksimum

Pernahkah anda cuba fad diet dan senaman dengan tiada kesan ketara?
Ia adalah sepenuhnya mungkin bahawa anda telah bekerja dan makan untuk jenis badan yang salah.

Jika anda telah kurus sepanjang hayat anda dan cuba untuk pek pada otot tetapi telah benar-benar tidak berjaya, anda mungkin akan bekerja untuk jenis badan yang salah. Ia adalah penting untuk mengetahui jenis badan anda untuk memaksimumkan kekuatan anda dan mengurangkan kelemahan anda.

Jenis badan anda akan menentukan bagaimana berkesan yang anda sedang latihan dan pemakanan akan menjadi. Mengukur leher anda, bahu, dada anda, anda pinggang, pinggul anda, paha anda dan anak lembu anda.
Lihatlah tangan dan muka. Jika anda adalah pertengahan umur, mengambil beberapa gambar dari hari-hari awal anda dan memeriksa mereka rapat.

Takrif jenis-jenis badan akan: garisan, bulatan dan Dataran. Mana satu adalah anda?
Ectomorph = tulang-tulang kecil, badan kurus, panjang, jisim otot yang rendah, panjang jari dan jari kaki (kata-kata kunci: tulang, baris)
Endomorph = tulang-tulang yang besar, lebihan lemak badan, sederhana ke berat otot leher yang besar-besaran, tebal, lemak disimpan sekitar muka (kata-kata kunci: lemak, bulatan)
Mesomorph = jisim otot yang berat, yang rendah untuk lemak badan sederhana, tulang-tulang besar (kata-kata kunci: otot, Dataran)
Banyak orang jatuh di suatu tempat antara somatypes klasik. Mereka mungkin menjadi otot tetapi memegang lebihan lemak di muka dan perut.
Mesomorph (sangat tanpa lemak dan otot)
Meso-tiub pernafasan endo (otot tetapi tidak sangat tanpa lemak)
Meso-ecto (otot tetapi kecil sendi dan tulang-tulang panjang)
Ectomorph (fizikal nipis dan memanjang)
Endomorph (fizikal tebal dan lemak)

Seperti yang anda menganalisis jenis badan anda, mengambil stok objektif anda.
Kehilangan lemak: ___ otot mendapat: ___ sukan prestasi: ___ am Kesihatan/kecergasan/kesihatan: ___

Sebaik sahaja anda membezakan matlamat anda, anda perlu mencipta diet dan menjalankan program untuk jenis badan anda.
Mesomorphs yang ingin mendapat lebih banyak otot dan membakar lemak mempunyai masa yang paling mudah kerana itu adalah selaras dengan profil genetik mereka.
Ectomorphs yang mencari untuk mendapatkan otot mempunyai masa yang sukar kerana yang ditentang untuk profil genetik mereka.
Endomorphs yang ingin menjatuhkan lemak dari badan mereka mempunyai masa yang sukar kerana ia ditentang untuk profil genetik mereka.

Hati-hati meninjau profil anda dalam mendapatkan perintah matlamat anda tercapai dengan cara yang paling cekap.
Mesomorphs boleh lemak mati dengan cepat dan membina otot dengan mudah. Untuk kembali ke dalam bentuk, tinggal konsisten dalam latihan anda dan mengambil enam hidangan kalori yang sama sehingga 500 kalori kurang daripada BMI anda memerlukan.

Endomorphs boleh mengambil lemak dan membina otot dengan secara drastik mengurangkan pengambilan karbohidrat mereka; otot-otot yang besar dengan latihan kompaun seperti squats, lunges bekerja dan melibatkan diri dalam kardio tempoh pendek berimpak tinggi.

Ectomorphs yang ingin membina saiz otot perlu mengambil melebihi BMI mereka, enam kali sehari.
Mereka akan perlu bekerja setiap kumpulan otot dengan latihan kompaun sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Tidak termasuk kardiovaskular daripada fasa bulking anda sehingga anda boleh pek beberapa inci otot rangka anda.

Mendapatkan kelajuan sampai diet anda kerana lebih 50% kejayaan anda akan datang dari pemakanan nutrien yang anda perlukan untuk membakar lemak dan meningkatkan jisim otot otot anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *