Mengambil insurans kesihatan berpandukan pengguna dekat rancangan di Ohio

Mengambil insurans kesihatan berpandukan pengguna dekat rancangan di Ohio

Pelan insurans kesihatan didorong oleh pengguna di Ohio menjadi pilihan yang popular bagi mereka yang mencari perlindungan. Untuk membuat keputusan sama ada rancangan tersebut patut terbaik untuk anda, Mari lihat dengan lebih dekat berpandukan pelan insurans kesihatan Ohio pengguna mengambil gambaran sepintas lalu yang ringkas ke masa lalu mereka, memerhati bagaimana mereka bekerja pada masa kini, dan menyatakan bagaimana mereka mungkin terjejas pada masa akan datang.

Masa lalu:

Rancangan ini mula-mula muncul dalam 1970-an dengan penubuhan akaun perbelanjaan (FSA) yang fleksibel. Manakala rancangan-rancangan ini, menyebabkan individu untuk mempertimbangkan perbelanjaan mereka sebelum berbelanja, mereka menyusut pendekatan yang berasaskan pengguna, mereka dibenarkan ahli-ahli untuk pergi berfoya-foya perbelanjaan pada akhir tahun jika mereka telah overestimated apa yang mereka akan menghabiskan penjagaan perubatan.

tahun 2002 menyaksikan permulaan urusan balik Kesihatan (HRAs). Dengan rancangan-rancangan baru ini, datang keupayaan untuk bergolek atas dana yang tidak digunakan untuk tahun akan datang dengan harapan untuk menggalakkan pengguna membeli-belah dan membelanjakan wang mereka lebih bijak. Walau bagaimanapun, dalam kes yang HRA, ia adalah majikan, bukan pekerja, membayar ke dalam akaun; dan oleh itu, mereka dicapai kurang dari keputusan yang sesuai.

Tidak sehingga 2004 pula akaun simpanan Kesihatan (HSAs) melanda pasaran. Dengan kedatangan ini gaya baru perlindungan, datang rancangan Kesihatan didorong oleh pengguna sebenar yang pertama. Pelan ini membolehkan pengguna untuk mengetepikan wang mereka sendiri, pada asas cukai-bayaran, untuk membelanjakan perbelanjaan perubatan yang layak. Oleh kedua-dua membayar ke dalam akaun dan mengekalkan keupayaan untuk bergolek atas dana yang tidak digunakan, ahli-ahli HSAs cenderung menyimpan lebih daripada apa yang mereka belanjakan dan lebih cenderung untuk perbandingan penggunaan wang mereka.

Turut hadir:

Manakala akaun simpanan kesihatan telah berkembang untuk menampung kira-kira 13.5 juta rakyat Amerika di seluruh negara, mereka mengambil pukulan yang utama ini tahun lepas dengan perlindungan pesakit dan Akta penjagaan dengan harga yang berpatutan. Di bawah perundangan yang baru ini, ahli-ahli HSA tidak lagi boleh menggunakan simpanan bebas cukai mereka untuk membayar over-the-counter ubat-ubatan. Manakala peruntukan terjejas ketiga-tiga Pelan tersebut, FSA pengguna telah terutamanya kesan, sebagaimana yang mereka dapat tidak lagi menggunakan wang Baki pada akhir tahun oleh stok ubat tahan sakit dan ubat-ubatan lain yang dipohon di kaunter. Walaupun set ini punggung dan Walaupun ramai yang berpendapat bahawa bahawa HSAs ini akan hancur dengan undang-undang penjagaan kesihatan yang baru, ia seolah-olah bahawa mereka berada di sini untuk borang dan masih merupakan pilihan utama bagi mereka yang mencari perlindungan kesihatan.

Masa depan:

Apabila melihat kepada masa depan didorong oleh pengguna pelan kesihatan Ohio, ia adalah penting untuk memahami bagaimana undang-undang 2014 yang baru akan memberi kesan perlindungan jenis ini. Peruntukan yang pertama “Manfaat penting,” menetapkan bahawa semua pelan grandfathered hendaklah meliputi sepuluh kategori asas penjagaan, kesan rancangan didorong oleh pengguna satu cara atau yang lain. Manakala, “Had-had potongan” dan “Out of Pocket had” akan manfaat yang mungkin didorong oleh pengguna insurans kesihatan amat dengan mewujudkan jurang harga lebih luas antara rancangan-rancangan ini dan rakan-rakan PPO yang tradisional mereka.

Memahami pelan-pelan digerakkan oleh pengguna bagi insurans kesihatan di Ohio, lebih baik boleh melengkapkan anda untuk membuat keputusan yang tepat untuk anda atau keluarga anda mengenai perlindungan kesihatan. Sama ada anda seorang majikan atau kakitangan, jangan tunggu sehingga 2014 untuk membuat keputusan tentang penukaran kepada pelan berasaskan akaun. Berjuta-juta telah memilih salah satu daripada rancangan-rancangan ini sebagai pilihan insurans kesihatan yang terbaik untuk mereka. Jika anda membeli perlindungan Kesihatan, berhenti untuk broker insurans kesihatan tempatan anda dan membincangkan sama ada akaun yang didorong oleh pengguna adalah pilihan terbaik untuk anda dan masa depan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *