Mengambil Bipolar penyakit tanpa kepahitan

Mengambil Bipolar penyakit tanpa kepahitan

Kira-kira 2 daripada setiap 100 orang di Amerika Syarikat mengalami gangguan bipolar. Ia adalah penyakit yang dahsyat kepada pengalaman. Ia boleh mewujudkan kekacauan dalam kehidupan seseorang dan dalam kes melampau menjadikannya mustahil untuk hidup walaupun semi-normal. Tetapi sebagai buruk seperti gangguan bipolar pada pesakit, ia mengambil tol pada Keluarga, kawan-kawan, dan penjaga juga.

Hal ini terutama berlaku jika anda penjaga utama. Anda akan mendapati bebanan mental dan fizikal setiap anda… Kehidupan normal anda akan jelas terganggu – mungkin untuk masa yang lama. Satu cabaran utama mental semata-mata sedang mencuba untuk tidak membiarkan diri anda akan dibawa turun emosi oleh penghidap bipolar. Perubahan mood mereka boleh menjadi mustahil untuk kawalan dan, sebagai benar dengan menjaga mana-mana orang yang bermasalah mental, dalam usaha untuk mengekalkan juga mustahak normality yang boleh meletihkan.

Kesukaran besar yang lain yang ramai akhirnya menghadapi kehilangan pendapatan yang kedua, atau dalam beberapa kes pendapatan utama. Jika penghidap bipolar adalah salah satu nafkah itu, dan telah tiada insurans Hilang Upaya, taraf hidup keluarga anda secara drastik boleh mengurangkan. Jika anda dari segi kewangan telah overextended untuk bermula dengan, ia akan memberikan lebih banyak kesusahan terhadap keluarga anda.

Jadi, dalam situasi ini, yang akan menjaga penjaga tersebut? Bagaimana anda dan keluarga anda akan ab; etp menjaga pesakit bipolar dan pada masa yang sama hidup walaupun keabsahan kehidupan normal anda?

Perkara pertama yang anda boleh lakukan adalah untuk menerima tanggungjawab tanpa kepahitan. Ia bukanlah orang yang bersalah bahawa dia mempunyai bipolar. Ia bukanlah kesalahan beliau yang beliau adalah jerked dari mania ke kemurungan dan kembali ke mania lagi. Yang pahit boleh membuat anda cripple yang emosi dan mengubah sikap anda seluruh kehidupan. Jangan biarkan yang berlaku. Sebaik sahaja anda telah menerima tanggungjawab, anda boleh bekerja datang dengan penyelesaian untuk masalah anda.

Jadi, cuba sedaya upaya anda tidak berasa bersalah. Yang sama kerana ia bukan Nya salahkan yang dia ada bipolar, ia bukan milik anda sama ada. Dan, walaupun ia mungkin tidak terpuji, ia adalah normal bagi anda dan ahli keluarga anda untuk merasa marah atau kebencian pada masa-masa kerana untuk menjaga orang lain. Kita semua mempunyai bahagian-bahagian kami mementingkan diri sendiri. Ia adalah sebahagian daripada sifat manusia kami. Jangan rasa bersalah mengenainya. Menerima perasaan anda.

Mencari kumpulan sokongan gangguan bipolar dalam komuniti anda – pembekal doktor atau kesihatan mungkin dapat membantu anda. Atau jika anda tidak dapat mencari salah satu di atau berdekatan dengan kejiranan anda, mencari satu di internet yang anda rasa selesa. Akan ada masa Bilakah anda akan perlu untuk bercakap dengan seseorang yang menyokong dan berpengetahuan tentang situasi yang anda akan melalui atau perasaan yang anda alami. Juga terdapat kali apabila anda perlu nasihat praktikal, sebenar hidup anda mempunyai soalan atau masalah yang anda mempunyai. Kumpulan sokongan yang baik akan membantu anda untuk menjaga diri anda pada satu terjungkir walaupun.

Jangan kehilangan rasa jenaka anda. Jenaka adalah salah satu ubat-ubatan emosi yang paling kuat sekitar. Ia membawa kegembiraan kepada jiwa dan menenangkan tubuh. Ia mengambil hak ketegangan daripada badan anda dan meletakkan anda dalam keadaan minda yang berbeza. Ia membantu anda untuk mendapatkan melalui masa yang sukar seperti apa-apa lagi boleh. Jangan biarkan keadaan anda sukar mengalirkan kegembiraan dari kehidupan anda.

Gangguan bipolar ialah penyakit yang sukar bagi sesiapa untuk memiliki atau mana-mana keluarga untuk berurusan dengan. Tetapi ia adalah penting bahawa mengambil berat bagi orang lain tidak membuat anda mengabaikan penjagaan diri anda dan keluarga anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *