Mengambil asid laurik untuk sistem imun yang kuat

Mengambil asid laurik untuk sistem imun yang kuat

Ramai pakar-pakar kesihatan telah dinaikkan pangkat sebagai penyusuan susu ibu dan bukan makan susu formula kepada bayi. Hari ini, ramai orang tahu bahawa susu ibu adalah lebih bermanfaat kepada bayi dan kanak-kanak daripada apa-apa susu lain.

Walau bagaimanapun, ramai tidak tahu fakta menakjubkan dua yang berikut. Susu ibu mengandungi peratusan lebih tinggi daripada kolesterol daripada hampir apa-apa makanan yang lain. Lebih 50% kalori di dalam susu ibu adalah lemak, dan banyak lemak-lemak tepu. Kolesterol dan lemak tepu adalah penting untuk pertumbuhan bayi dan kanak-kanak, terutamanya pembangunan otak dan sistem saraf.

Bahan utama lemak tepu dalam susu badan manusia adalah asid laurik. Laurik memainkan peranan penting dalam menyuburkan dan melindungi bayi. Asid laurik adalah satu medium rantaian asid lemak (MCFA), yang mempunyai fungsi bermanfaat tambahan yang bertukar menjadi bahan yang dipanggil “monolaurin” dalam tubuh manusia.

Monolaurin adalah anti, anti-virus dan antiprotozoal bahan yang digunakan oleh tubuh manusia untuk memusnahkan virus yang disalut lipid seperti HIV, herpes, influenza, pelbagai penyakit bakteria dan protozoa seperti giardia lamblia. Ini adalah mengapa asid laurik di blok bangunan asas sistem imuniti badan dan kaedah yang paling berkesan anti-pathogenic daripada MCFAs semua.

Banyak Syarikat kini pasaran makanan kesihatan yang mengandungi monolaurin kerana manfaat kesihatan yang menakjubkan. Klinik telah mula menggunakan suplemen monolaurin untuk aktif merawat pesakit dengan kejayaan yang besar. Pesakit-pesakit yang dijangkiti HIV menggunakan SUPPLEMEN ini telah melihat peningkatan besar dalam kesihatan mereka. Orang yang sihat juga menggunakan suplemen tersebut. Atas atlet mengambil suplemen monolaurin untuk menguruskan berat badan mereka dan meningkatkan prestasi sukan mereka.

Sumber semulajadi yang terbaik dan terkaya daripada asid laurik adalah kelapa dan minyak kelapa. Kira-kira 50% daripada asid lemak dalam lemak kelapa adalah asid laurik. Pada masa ini, penyelidik akan bereksperimen dengan cara untuk meningkatkan jumlah asid laurik yang terdapat dalam makanan kami. Walau bagaimanapun, anda boleh meningkatkan kesihatan anda serta merta. Dengan hanya menukar minyak anda memasak minyak kelapa, anda boleh menikmati manfaat asid laurik tanpa perlu pil swallowing.

Asid laurik boleh membunuh virus bersalut lipid yang pelbagai seperti HIV, campak, herpes, influenza dan Hepatitis C dan lain-lain. Ia juga membunuh pelbagai bakteria bersalut lipid. Helicobacter pylori, bakteria yang menyebabkan penyakit penghadaman seperti gastrik dan penyakit ulser peptic, adalah tidak sepadan dengan untuk asid laurik. Sementara asid laurik membunuh bakteria bersalut lipid, ia meninggalkan bakteria usus yang mesra sahaja. Asid laurik juga membunuh candida dan kulat lain di dalam saluran usus. Oleh itu, asid laurik adalah benar-benar berkesan dalam menyokong persekitaran usus yang sihat.

Susu ibu adalah direka bentuk untuk membekalkan semua nutrien yang bayi perlukan untuk tahun pertama kehidupan. Ia mengandungi vitamin, mineral, protein dan lemak untuk pembangunan dan pertumbuhan yang optimum. Komponen penting dalam susu ibu adalah medium rantaian asid lemak, terutamanya asid laurik. Dewasa boleh mendapat faedah-faedah susu ibu dengan mengambil minyak kelapa yang kaya dengan asid laurik.

Mempertahankan sistem imun anda dan menyuburkan kesihatan anda dengan minyak kelapa dara, pergi ke:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *