Mengagumkan 12 Tips tentang bagaimana untuk Feng Shui bilik tidur anda

Mengagumkan 12 Tips tentang bagaimana untuk Feng Shui bilik tidur anda

Salah satu sebab mengapa saya suka Feng Shui begitu banyak adalah bahawa ia benar-benar boleh membawa kekayaan dan nasib yang baik kepada sesiapa sahaja yang mengamalkan dengan betul. Skop feng shui adalah begitu pelbagai bahawa apabila digunakan dengan betul, ia boleh membantu membawa kemajuan yang besar kepada rumah dan kehidupan anda. Di samping itu, saya juga tertarik dengan berkesan feng shui penawar yang pelbagai dan remedi yang kita boleh ketuk untuk membantu memulihkan Jadual bagi kami banyak masalah hidup. Dalam artikel ini, saya ingin fokus pada bagaimana feng shui bilik tidur anda untuk Kesihatan, perhubungan, harmoni dan umum baik feng shui bagi anda dan orang tersayang.

Kita semua belajar feng shui bagi satu sebab, yang adalah untuk meningkatkan kehidupan dan memulihkan masalah kami. Oleh itu, saya berharap melalui fengshui, anda boleh dapat meningkatkan tahap kesihatan anda, kekayaan dan cinta dalam hidup anda. Saya benar-benar berharap sesuatu di dalam artikel ini membawa pembaca setiap nasib baik yang ia mahu. Ini membolehkan kami kini belajar bagaimana untuk feng shui bilik tidur kami yang merupakan salah satu daerah yang paling penting bahawa anda harus feng shui untuk memperbaiki kehidupan diri anda dan orang tersayang.

Bagaimana untuk Feng Shui bilik tidur anda untuk kesihatan

Kesihatan merupakan aspek yang paling penting dalam kehidupan kita. Mereka berkata bahawa ‘Kesihatan adalah kekayaan’, oleh itu dengan mengambil berat kesihatan kita, kita akan dapat menikmati banyak perkara yang baik dalam kehidupan kita seperti kekayaan dan Tuah. Jika terdapat salah satu tempat yang tertentu untuk fengshui untuk kesihatan di rumah anda, yang akan menjadi bilik tidur anda. Bilik Tidur kami adalah Santuari kami untuk berehat dan tidur dan justeru ia adalah amat penting bagi kita untuk feng shui bilik tidur kami dengan betul. Berikut adalah 3 feng shui penawar dan ubat kepada feng shui bilik tidur anda untuk kesihatan.

1. Adakah tempat tidak apa-apa perkara di bawah katil anda
Ambil perhatian bahawa katil kami hanya untuk kita dapat tidur yang berkualiti dan rehat. Tidak menyimpan apa-apa barang di bawah katil anda dan ini akan menjemput kesihatan yang buruk kepada orang-orang yang tidur di atas katil.

2. Tidur pada arah Tien Yi anda
Menguruskan katil anda supaya anda boleh tidur pada arah Tien Yi (Kesihatan) anda untuk menggalakkan kesihatan yang baik ke dalam hidup anda. Anda boleh dengan mudah mengira nombor KUA untuk mengetahui di mana arah Tien Yi anda. Dengan tidur pada arah yi tien anda, anda akan menarik kesihatan yang baik kepada kehidupan dan menangkis penyakit dan penyakit anda.

3. Tempat A Wu Luo di tepi katil
Bagi mempertingkatkan Kesihatan menggunakan feng shui, anda perlu membuat satu loyang wu luo di tepi katil di sebelah kiri ketika anda sedang tidur. Wu Luo dikenali untuk meningkatkan kesihatan yang baik dan menggalakkan panjang umur.

Bagaimana untuk Feng Shui bilik tidur anda bagi hubungan

Ramai orang belajar fengshui kerana mereka mahu memperbaiki hubungan mereka dengan pasangan, Keluarga, anak-anak atau rakan sekerja walaupun mereka. Berita baiknya adalah, feng shui mempunyai beberapa penawar yang berkesan dan ubatan untuk membantu anda meningkatkan hubungan anda dengan orang lain. Berikut adalah 3 Tip feng shui bagaimana feng shui bilik tidur anda bagi hubungan.

1. Mengaktifkan barat daya anda untuk hubungan yang baik
Salah satu cara yang sangat berkesan untuk meningkatkan hubungan anda dengan orang lain adalah untuk mengaktifkan barat daya di bilik tidur anda. Meletakkan simpul mistik di bahagian barat daya bilik tidur anda untuk membawa hubungan yang baik dengan orang lain ke dalam hidup anda.

2. Jangan tidur menghadap pintu
Kedudukan kematian adalah apabila seseorang mempunyai satu kaki terus menghadap pintu. Mayat-mayat orang-orang yang mati akan diletakkan dengan cara ini dengan kaki yang secara langsung menunjuk ke arah pintu. Feng shui menasihatkan bahawa Ketua mahupun kaki perlu ditunjukkan secara langsung pada pintu bilik kerana ini dianggap sangat yin dan maut untuk hidup. Ia juga boleh membawa hubungan yang tidak baik kepada orang-orang yang tidur dengan kaki mereka yang menghadap pintu.

3. DeClutter bilik tidur anda bagi hubungan yang baik
Untuk mempertingkatkan hubungan baik dengan orang lain, decluttering bilik tidur anda adalah hujung fengshui yang nombor satu. Bilik tidur anda hendaklah bebas dari kekacauan dan anda perlu memastikan bahawa bilik tidur anda kemas dan teratur. Dengan berbuat demikian, anda akan menarik hubungan yang baik dengan orang lain ke dalam hidup anda.

Bagaimana untuk Feng Shui bilik tidur anda bagi keharmonian

Tidak berpaksikan kepada semua kegembiraan. Jika anda mempunyai keharmonian dengan keluarga anda, keharmonian dengan orang luar dan malah harmoni dengan diri sendiri, anda akan berada di landasan yang betul untuk mencari kebahagiaan dan kejayaan. Fengshui mempunyai banyak untuk ditawarkan dari segi meningkatkan keharmonian dalam rumah atau di luar. Berikut adalah 3 fengshui tips bagaimana untuk fengshui bilik tidur anda bagi keharmonian.

1. Jangan tidur dengan tilam-tilam yang berasingan
Pasangan tidak perlu tidur dengan tilam-tilam yang berasingan di dalam Bilik tidur. Ini termasuk membentuk sebuah katil bersaiz Queen dengan menggabungkan dua tilam Bujang berasingan. Dengan tidur dengan tilam-tilam yang berasingan, pasangan itu akan menarik fengshui yang buruk yang akan menyumbang kepada pertelingkahannya dan hujah. Melabur dalam katil bersaiz Queen yang baik untuk berkongsi dengan rakan kongsi cinta anda.

2. Mengelakkan televisyen dalam Bilik tidur anda
Pada masa kini, ramai orang menonton televisyen dalam Bilik tidur mereka. Walau bagaimanapun, dari segi fengshui, ini adalah tidak bagus kerana TV akan menarik disharmony bagi orang-orang di dalam Bilik tidur. Hujah dan konflik yang mungkin timbul dan akan mengganggu keharmonian umum dalam keluarga. Jika anda benar-benar tidak boleh melakukan tanpa TV dalam Bilik tidur anda, hanya perlindungan dengan kain sebaik sahaja anda selesai menonton dan beralih tidur.

3. Mengelakkan tumbuh-tumbuhan yang hidup dalam Bilik tidur anda
Jika anda sedang memikirkan menghias bilik tidur anda dengan sesetengah tumbuh-tumbuhan yang hidup, berhenti berbuat demikian kerana anda akan menarik disharmony dan konflik bagi orang-orang yang tidur di bilik tidur. Bilik Tidur adalah persekitaran yin untuk rehat dan tidur, dan dengan meletakkan pokok hidup yang tenaga di dalam Bilik tidur, anda tidak akan mengganggu tenaga yin bilik tidur. Pada masa akan datang, ini akan menyebabkan insomnia dan disharmony kepada orang-orang yang tidur di bilik tidur.

Bagaimana untuk Feng Shui, Bilik tidur peribadi anda untuk umum baik Feng Shui

Selepas melalui kesemua khusus aspek bahawa anda boleh fengshui untuk bilik tidur anda, kita akan membincangkan bagaimana untuk feng shui bilik tidur anda peribadi secara amnya. Berikut adalah 3 fengshui penawar dan ubat kepada feng shui bilik tidur peribadi anda untuk meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan, kekayaan, nasib dan cinta.

1. Meneutralkan bintang penyakit nombor 2
Apabila bintang penyakit di dalam Bilik tidur anda peribadi, hang windchime tiada untuk melindungi terhadap penyakit yang mungkin sehingga pengaruh negatif the star telah berlalu.

2. Harmonius tidur arahan untuk kanak-kanak
Untuk memastikan bahawa anak-anak anda tidak squabble atau menjadi terlibat dalam persaingan adik-beradik yang berdaya saing, pastikan bahawa mereka tidur dengan kepala mereka menunjuk arah mereka nien yen yang harmoni dan bermanfaat. Dengan menjadikan anak-anak anda tidur di orientasi ini menguntungkan, tenaga chi mereka akan secara automatik menggabungkan bersama-sama secara harmoni.

3. Tetingkap di belakang katil anda yang membuatkan anda Short-Tempered
Tetingkap di belakang katil membuat orang tidur sangat terdedah kepada formasi semangat yin. Ini mengganggu tidur itu dan akan menjadikan orang yang sangat short-tempered dan grumpy. Bila-bila masa yang mungkin, sudut katil anda supaya kepala katil dinding dan bukannya di bawah tetingkap.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *