Mengabaikan penjagaan kesihatan zakar boleh menjadi satu kesilapan besar

Mengabaikan penjagaan kesihatan zakar boleh menjadi satu kesilapan besar

Untuk semua keseronokan yang orang dapat dari zakar mereka dan keseronokan yang disediakan, agak beberapa orang lelaki memberi perhatian yang mencukupi untuk penjagaan zakar yang betul. Tetapi meletakkan off menjaga zakar boleh mempunyai akibat yang negatif, dalam jangka pendek mahupun sepanjang jangka hayat. Malangnya, mandi sekali-sekala dan menggunakan perlindungan semasa seks adalah tidak cukup untuk memastikan kesihatan kulit zakar, sel-sel saraf dan tisu peredaran darah yang baik.

Selepas membaca maklumat di bawah berkaitan masalah-masalah yang boleh berlaku tanpa perhatian yang sepatutnya untuk penjagaan zakar, lelaki perlu memahami mengapa menjaga kulit well-hydrated dan menyuburkan dengan zakar vitamin dan mineral adalah satu bahagian penting dalam Rejimen penjagaan diri setiap manusia.

Jangkitan kulit – jangkitan bakteria dan kulat zakar yang biasa, kedua-duanya lelaki circumcised dan berukur. Jangkitan yis, balanitis (jangkitan kelenjar dan/atau kulup), jock gatal, dan lain-lain jenis mikrob penceroboh boleh menyebabkan kemerahan, membakar, gatal-gatal, bengkak dan bau busuk. Mengekalkan kulit licin dan tanpa cacat cela melalui betul melembap dan memohon anti-bacterials yang semulajadi seperti vitamin A boleh membantu menghalang penceroboh kulat dan bakteria yang berbahaya daripada mempengaruhi rupa dan rasa zakar.

Bent atau dipendekkan zakar – Malangnya, ia adalah benar bahawa zakar benar-benar boleh menjadi lebih pendek, atau ia mungkin mengambil masa pada penampilan seorang bent atau melengkung semasa ereksi. Secara amnya, ini adalah hasil daripada kecederaan yang terkumpul atau trauma ke zakar yang menyebabkan pembentukan parut tisu di bawah kulit zakar. Nutrien seperti vitamin C adalah satu blok bangunan yang penting tisu derma, termasuk tisu penghubung yang memberikan keanjalan kulit. Merawat kulit dengan vitamin yang memberi manfaat kepada kesihatan kulit boleh membantu untuk mengurangkan risiko mendapat kecacatan.

Kehilangan sensitiviti – kebanyakan lelaki melaporkan bahawa dari masa ke masa, zakar mereka menjadi kurang sensitif dan lebih banyak usaha diperlukan untuk merangsang ereksi atau mewujudkan sensasi yang menyeronokkan. Toughening kulit zakar akibat pergeseran dicipta oleh melancap, seks atau pakaian yang ketat juga boleh menjejaskan sensitiviti kulit zakar. Menyuburkan kulit dan sel-sel saraf dengan asid amino, ejen-ejen kering kulit seperti vitamin E dan nutrien seperti vitamin C, D dan A pemulihan boleh ditunjukkan dalam menjaga sensitiviti zakar dalam jangka masa panjang.

Kerosakan oksidatif ke sel kulit zakar – seperti kulit yang meliputi seluruh tubuh, lapisan derma luar zakar boleh dipengaruhi oleh pendedahan kepada sinar UV dan pelbagai bahan cemar alam sekitar. Antioksidan seperti vitamin C dan alpha lipoic asid yang dikenali untuk melawan kerosakan selular yang boleh menjejaskan keupayaan kulit untuk pulih dengan sendirinya dan menghasilkan tisu baru yang sihat.

Masalah peredaran darah – edaran yang tidak mencukupi boleh menjejaskan keupayaan untuk mencapai dan mengekalkan ereksi, serta desensitizing zakar dan mengurangkan keupayaan untuk mengalami kepuasan seks. Mengekalkan kesihatan peredaran darah adalah berkaitan dengan betul menjaga saluran darah zakar melalui nutrien seperti vitamin C, yang diperlukan untuk pembaikan dan pembentukan tisu peredaran darah.

Di mana untuk mencari kombinasi yang betul nutrien untuk kesihatan zakar
Menghalang kulit zakar yang terhidrat dan well-nourished dengan kombinasi vitamin, antioksidan melawan penyakit, ejen hydrating semulajadi dan asid amino yang betul boleh membantu untuk mencegah pelbagai masalah zakar yang boleh menjejaskan sensitiviti dan menyebabkan penuaan pramatang, jangkitan, dan bau yang tidak menyenangkan. Formula Kesihatan zakar khusus yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) boleh membantu untuk memberikan zakar lebih lembut, lebih lembut rupa dan rasa, menggalakkan responsif kepada rangsangan erotik dan meningkatkan keupayaan tempur badan penyakit, meningkatkan kesihatan keseluruhan zakar untuk tahun akan datang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *