Menetapkan Kpi peribadi anda

Menetapkan Kpi peribadi anda

Konsep-konsep petunjuk prestasi utama telah diguna pakai bukan sahaja untuk perdagangan tetapi juga untuk industri dan kerajaan. Ini adalah kerana KPI yang secara umumnya proses yang berkesan yang boleh digunakan untuk mengukur dan mempertingkatkan prestasi berterusan organisasi. Petunjuk yang tertumpu pada kawasan-kawasan utama yang Syarikat memerlukan atau mahu memperbaiki supaya organisasi tersebut dapat mencapai atau mengekalkan kejayaan. Beberapa contoh KPI paling biasa adalah mereka yang mengukur tahap kepuasan pelanggan dan keuntungan jualan. Sekarang, kerana petunjuk prestasi utama akan benar-benar serba boleh, anda boleh juga menambah mereka hidup anda. Dengan KPI peribadi, anda boleh menyemak jika anda berada di atas jalan untuk mencapai matlamat anda atau jika anda masih perlu bekerja pada sesuatu.

Oleh kerana manusia adalah amat mampu meningkatkan ke atas sesuatu sama ada ia adalah kemahiran atau pengetahuan mengenai sesuatu, ia adalah mudah untuk menyediakan satu set KPI yang peribadi. Walau bagaimanapun, semasa menyediakan petunjuk untuk diri sendiri, anda perlu berhati-hati. Ini adalah kerana sesetengah orang terlalu berminat meningkatkan kemahiran vokasional dan walaupun celik kewangan. Kemudian mereka menyedari pada akhirnya bahawa mereka akan meninggalkan beberapa perkara yang penting di belakang. Ini boleh termasuk kesihatan dan hubungan sosial mereka. Oleh itu, mereka mendapati ia sukar untuk mengekalkan hubungan-hubungan itu bahawa sekali.

Untuk berjaya, anda harus dapat memilih petunjuk prestasi utama betul-betul untuk kegunaan peribadi anda. Ia adalah mudah untuk mencapai amalan yang konsisten dan baik apabila anda mempunyai pelbagai petunjuk utama prestasi peribadi. Apa yang perlu kita Cari ialah bahawa terdapat keperluan untuk kepelbagaian dalam kehidupan kita. Ini akan memastikan bahawa kita akan berkembang, kemajuan dan menyumbang kepada kehidupan yang kita tidak lama lagi akan menikmati.

Terdapat beberapa KPI peribadi yang anda boleh memilih daripada dan salah satu yang digunakan hari ini adalah kecekapan pengamal. Ini mengukur kebolehan anda untuk kekal benar-benar mengetahui tentang perkara-perkara yang berlaku di sekeliling anda. Ini juga mengukur keupayaan yang lain termasuk memperbaiki keyakinan, mengenal pasti nilai-nilai yang betul, mempunyai emosi yang berkesan dan memilih niat yang berdasarkan nilai-nilai. Ini juga boleh mengukur kemampuan pengurusan masa dan motivasi anda untuk melaksanakan sesuatu tugas.

Satu lagi adalah kecekapan fizikal. Ini akan mengukur Bagaimanakah keberkesanan anda dalam physicality anda dan bagaimana anda akan mampu untuk mengekalkan atau memperbaiki keadaan anda pada masa ini. Ini akan membantu anda mencapai keadaan kesihatan yang cemerlang dan mencapai kecergasan yang sesuai. Jika anda ingin mengukur kecekapan hubungan, terdapat KPI yang sesuai untuk yang satu ini. Anda boleh mengukur keupayaan anda untuk memilih, mengekalkan dan membangunkan hubungan yang menyeronokkan dan berfungsi serta cara anda meluahkan cinta anda kepada orang lain.

Vokasional KPI akan digunakan supaya anda boleh meningkatkan anda membuat pengstrukturan yang profesional dan juga membangunkan mereka. Ini sering kali digunakan bersama-sama dengan bahan-bahan dan kewangan KPI yang memberikan anda keupayaan untuk memahami dan mendapatkan aspek-aspek yang penting dalam hidup anda sendiri. Seperti yang anda lihat, KPI peribadi boleh benar-benar bermanfaat bagi mereka yang ingin mencapai matlamat mereka dalam hidup dan pastikan bahawa mereka akan berjaya dengan bagaimana mereka mencapai matlamat mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *