“Menerokai sejarah mengejutkan treadmill”

“Menerokai sejarah mengejutkan treadmill”

Selagi rakyat Amerika telah makan, rakyat Amerika mempunyai ingin menurunkan berat badan. Oleh itu, kami telah mencipta peranti selepas peranti untuk membantu kami berbuat demikian.

Dari basikal pegun, kepada mesin-mesin elliptical, untuk steppers tangga, mungkin yang tertua sekali adalah di treadmill. Treadmill yang kekal salah satu yang paling popular keping peralatan senaman untuk kecergasan pencinta sepanjang masa.

Percaya atau tidak, mereka pada asalnya direka untuk haiwan! Untuk menampung tenaga yang diperlukan pada ladang, alat-alat ini telah direka khusus untuk anjing dan kambing biri-biri dijalankan untuk mewujudkan kuasa untuk kilang-kilang dan churners mentega.

Peranti yang lebih besar walaupun direka dalam kuasa threshing kilang-kilang untuk menampung Kuda. Sangat, ini bermula seawal tahun 1875.

Pertama manusia-digunakan alat perubatan tidak diubah sehingga tahun 1952. Ia telah dicipta oleh kardiologi terkenal Robert Bruce, yang digelar bapa kardiologi senaman.

Beliau membangunkan ujian t-test untuk mendiagnosis dan menilai penyakit jantung dan paru-paru, yang menggunakan mesin ini sangat yang dia ciptakan. Ini adalah sangat revolusi pada masa itu, dan mendapat kredibiliti yang hebat dalam dunia Kecergasan, Kesihatan, dan kardiologi.

Kerana mereka menyedari mesin ini mempunyai manfaat kesihatan yang luar biasa, mereka memutuskan tiada perlu pengubahsuaian yang lebih mesra pengguna, licin. Beberapa syarikat telah mengambil cabaran untuk mencipta treadmill “terbaik” pada masa itu.

Tunturi, kedai membaiki basikal di Finland, memutuskan untuk datang dengan versi mereka sendiri di awal tahun 1960. Mereka mencipta sekeping peralatan sangat berjaya dan popular.

Dalam tahun 1960 lewat, seorang jurutera mekanikal bernama Ben Staub perasan bahawa mesin ini telah banyak terlalu mahal dan tidak selesa. Beliau memutuskan untuk memuat tetakan pada mencipta Mesin sendiri lebih baik.

Dia pula berjaya membina sekeping dengan harga yang lebih berpatutan. Dia menghantar prototaip beliau kepada Dr. Ken Cooper, seorang pakar aerobik pada masa itu, dan bersama-sama mereka dijual beratus-ratus melalui cadangan doktor sahaja.

Syarikat Dr. Cooper, aerobik, Inc, memulakan proses pengeluaran Reka bentuk Ben Staub. Mereka telah tumbuh menjadi satu Anugerah pro-series, ciri-ciri yang berkomputer dan kawalan automatik.

Syarikat yang akan datang untuk menjawab cabaran adalah Woodway, pada tahun 1974. Willi Shoengerger, Pengarah teknikal bertanggungjawab merancang sebuah Pusat Kecergasan, memutuskan bahawa treadmill masih tidak cukup selesa untuk keperluan manusia, dan diganggu semulajadi bio-mekanik berlari dan berjalan.

Beliau memutuskan untuk mencipta rasa berjalan di laluan hutan tertutup jarum pain lembut, dan menamakannya “Wald Weg”, atau “cara hutan.” Lesen untuk mengilang mesin ini telah diberikan kepada Jepun pada tahun 1983, dan Amerika Syarikat pada tahun 1988.

NASA pun mendapat pada tindakan. Program Ruang merampas peluang untuk membuat penggunaan mesin ini mudah di Skylab mereka. Model pertama mereka adalah pada dasarnya seorang bersalut Teflon plat yang dibenarkan kaki ke slaid sebagai angkasawan berlari dengan tali bungee tethers.

Trackmaster, yang bermula pada tahun 1978, memutuskan untuk mencipta mesin yang menjadi secara meluas dianggap sebagai penanda aras bagi kualiti dan kecekapan kos. Mereka adalah sangat sukar dan tahan lama, dan sangat popular dengan gimnasium dan lain-lain institusi kecergasan.

Terakhir masa itu, Syarikat Star Trac digabungkan teknologi komputer dengan treadmill mereka. Mereka telah cukup pintar untuk bertukar-tukar data senaman dengan komputer tangan Palm OS. Ini membuka banyak peluang lain yang telah telah diterokai sebelum.

Dengan pengenalan ini, datang sembuh senaman yang ditempah khas dan program-program yang juga boleh dimuat turun dari laman web mereka, yang senaman yang direka secara profesional berdasarkan matlamat kecergasan individu.

Sejak itu, Syarikat telah menambah peningkatan yang mewah kepada mesin-mesin seperti monitor kadar jantung elektronik yang akan membantu anda untuk memastikan kadar jantung anda di zon target yang anda mahu. Ini adalah besar bagi orang-orang yang lebih tertumpu pada pembakaran lemak, daripada hanya membina otot.

Peningkatan besar lain datang dalam bentuk pinggang kecenderungan untuk. Ini membolehkan pengguna menyesuaikan menularnya susur mereka, untuk bekerja di kawasan-kawasan yang berbeza dari kaki mereka.

Ini meningkatkan keberkesanan dan intensiti senaman anda, sementara membolehkan anda merasa seperti anda akan mendaki bukit yang curam. Program elektronik yang dilengkapi dengan mesin boleh juga secara automatik melaraskan incline ini mengikut kehendak senaman anda!

Seperti yang anda lihat, Mesin ini telah wujud sekian lama-samada penggunaan haiwan, atau manusia. Mereka telah bekerja untuk tempat mereka cuba dan benar di dunia Kecergasan, dan telah memperoleh kuasa mereka tinggal di gimnasium dan rumah-rumah, sama-sama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *