Menentukan rancangan Diet bina badan terbaik untuk matlamat anda

Menentukan rancangan Diet bina badan terbaik untuk matlamat anda

Bina badan ialah sukan serius yang memerlukan ketat bersenam sembuh, Makan tabiat dan pengetahuan pemakanan untuk membolehkan otot yang betul pembangunan dan kelestarian. Pelan diet bina badan harus protein yang mewah tetapi seimbang dengan karbohidrat dan lemak untuk memastikan pemakanan yang baik. Protein membina otot tetapi seorang pembina badan juga memerlukan satu sistem kardiovaskular berfungsi optimum, aliran darah yang baik dan Kesihatan organ yang optimum untuk mencapai saiz otot dalam sukan kompetitif ini.

Fad dan diet penurunan berat badan yang cepat adalah satu trend di dunia ini, dan walaupun berat cepat dicapai, kekuatan, pemakanan dan fungsi badan yang sihat akan terjejas. Baki adalah pelan diet bina badan yang terbaik dan boleh dicapai dengan menggunakan beberapa makanan semulajadi yang asas.

Mencari makanan yang rendah lemak protein lengkap boleh menjadi cabaran terbesar dalam otot yang membina pelan diet. Protein haiwan tipikal yang sarat dengan lemak yang tinggi. Pembina badan boleh melihat kepada protein sayur-sayuran dengan protein shake tambahan sebagai makanan ringan untuk memandu pengambilan protein ke tahap yang dikehendaki. Purata pengambilan protein hendaklah sekurang-kurangnya 36 gram protein per paun berat badan yang membuat seorang pembina badan 200 paun yang memerlukan 72 gram protein.

Sumber-sumber makanan sayur-sayuran yang rendah lemak yang terbaik termasuk sayur-sayuran berdaun kacang putih, hijau, keluli dipotong oatmeal, benih flaks, kacang pis, tepung jagung dan kacang Pi. Menggabungkan kacang dengan nasi menghasilkan protein lengkap, sumber protein yang lebih boleh dipercayai, yang paling hampir dengan protein haiwan. Ikan dan ayam boleh menambah pelbagai ke dalam diet tetapi hendaklah digunakan menyempitkannya untuk memastikan diet yang rendah kandungan lemak. Kerang besar sumber protein dan rendah lemak.

Protein sayur-sayuran yang juga tinggi serat supaya sistem membersihkan dirinya dengan lebih cepat dan tahap nutrien akan meningkat. Diet berasaskan daging adalah sejarah lebih rendah dalam gentian yang membuat pilihan ini satu lagi sebab untuk mengelakkan produk-produk berasaskan haiwan. Beberapa ahli bina badan adalah vegetarian, tetapi jika dikira dengan betul, protein dalam vegetarian diet boleh menyokong keperluan protein mengangkat beban berat. Suplemen protein dalam bentuk shake dan minuman boleh menjadi Snek segera yang dimakan pada pergi dan mengisi mana-mana protin yang hilang.

Pelan diet bina badan perlu seperti dikira sebagai senaman sangat yang membina tisu otot dan jisim. Tanpa tumpuan amalan makanan terbaik, pembina badan yang tidak berjaya akan suapan otot-otot semasa menjana kehilangan lemak, fungsi perlu diet untuk menyerlahkan otot dan keupayaan mereka pengarcaan. Serat, air dan tambahan vitamin dan mineral dalam diet sayur-sayuran yang akan menjana lebih dalam badan dan mewujudkan sebuah protein nutrien, kaya kaya persekitaran dalaman.

Rang undang-undang Pearl adalah pembina badan yang memenangi gelaran Mr Universe pada tahun 1971 yang memenangi anugerah yang sangat terkenal dan vokal. Bukti dan kejayaan sebagai pembina otot steroid vegetarian percuma beliau adalah contoh terbaik apa pelan vegetarian boleh mencapai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *