“Menemui kerugian kepada mesin-mesin Elliptical”

“Menemui kerugian kepada mesin-mesin Elliptical”

Mesin elliptical adalah kegilaan Tempahan di dunia kecergasan dan gimnasium-gunakanlah senaman kecergasan yang berimpak rendah, prestasi yang lancar dan senaman kardiovaskular. Walau bagaimanapun, enjin moden ini tidak mungkin jawapan yang luar biasa untuk senaman yang sempurna.

Orang akan mencari mereka yang senaman tersebut yang “mudah”, bahawa mereka tidak menggunakan sebarang mesin atau latihan kekuatan apa-apa jenis lain. Semasa ianya sangat baik untuk bergiat aktif dalam apa-apa cara yang anda boleh, bagi mereka yang serius untuk membina otot dan mengurangkan berat badan, Mesin elliptical tidak mungkin untuk anda.

Kemungkinannya adalah, jika anda merasa seperti anda tidak bekerja keras seperti Bilakah anda berlari, anda tidak. Badan secara semula jadi ingin mengambil sedikit berehat, dan dalam elliptical akan merayu kepada mereka yang ingin bersenam tanpa walaupun pecah peluh yang beberapa hari.

Jika anda mahukan yang lebih pratikal untuk ketahanan sukan, anda tidak akan mendapatkan ini melalui sebuah mesin elliptical. Ia melatih badan anda berasa lebih banyak seperti anda berjalan, daripada berjalan.

Kebanyakan sukan memerlukan sejumlah saksama sebenar berjalan. Hal ini berlaku dalam bola sepak, bola keranjang, bola sepak, trek, dan banyak lagi.

Jika anda adalah latihan untuk mesin elliptical, anda mungkin mendapati bahawa anda tidak akan mempunyai tahap daya tahan dan kekuatan yang anda jangkakan. Apabila ia datang ke, jenis latihan yang terbaik adalah mendapat sana dan melakukan tepat anda Apakah latihan.

Jika anda sedang mencari untuk senaman berimpak rendah yang disebabkan oleh kecederaan atau sakit sendi dan kepekaan, Mesin ini boleh menjadi satu penyelesaian yang baik untuk masalah senaman anda selepas semua. Walau bagaimanapun, jika anda hanya tersandung ke senaman berimpak rendah dengan tidak perlu yang sebenar untuk itu, badan anda akan balas dengan cara yang anda mungkin mahu untuk.

Badan anda secara semulajadi bertindak kepada kejutan impak dalam senaman membina sel-sel tulang yang baru. Ini adalah berfaedah kepada anda, kerana ia boleh membantu untuk mencegah osteoporosis apabila anda mendapat lebih tua dan bekerja bukanlah begitu mudah.

Oleh itu, jika anda boleh bersenam dengan cara yang memberi kesan, ia adalah lebih baik untuk kesihatan tulang. Sekali lagi, ini adalah hanya jika anda sudah tidak mempunyai masalah lutut atau sendi yang sedia ada.

Kelemahan seterusnya adalah bahawa anda tidak mendapat latihan yang sama hati anda kerana anda dengan lain-lain bentuk kecergasan seperti berjalan dan Berbasikal, yang membantu anda untuk lebih winded. Apabila anda winded, anda akan menyertai senaman anaerobik, atau “bersenam tanpa oksigen.”

Ini bermakna jantung anda mengalahkan yang cepat, dan zon sasaran untuk kehilangan berat badan dan pembakaran kalori. Ini akan membantu menggalakkan peredaran lebih baik seluruh badan anda, yang akan seterusnya membantu menyembuhkan luka, membina otot, mencegah selulit, dan memberi anda lebih banyak tenaga.

Kais jantung anda bekerja, kurang berkemungkinan anda mempunyai masalah jantung selari dengan, seperti penyakit jantung, serangan, kerana kegagalan, dan lain-lain. Melindungi jantung anda dari perkara-perkara ini adalah penting untuk memanjangkan tempoh hayat anda.

Satu lagi sebab yang anda mungkin tidak mahu menambah mesin ini ke gimnasium rumah anda adalah perbelanjaan dan pukal yang wujud itu. Mereka adalah bahagian yang sangat besar peralatan, dan ini adalah tidak dapat dielakkan.

Lebih profesional – standard Mesin terdiri daripada kira-kira satu ke dua ribu ringgit secara purata. Mereka adalah jauh lebih mahal kemudian treadmill, Basikal, dan lain-lain bentuk kecergasan.

Jika anda memberi perhatian kepada badan anda semasa latihan anda, anda akan notis bahawa anda akan berasa tidak sama rakaman otot dan sambungan yang anda lakukan ketika berjalan atau berjalan lebih cepat. Ini kerana sambil membantu meningkatkan kecergasan keseluruhan anda, ellipticals tidak memberikan anda senaman otot yang sama yang akan membantu untuk anda.

Mereka juga boleh menjadi sukar untuk masuk ke dalam irama sebenar dengan. Apabila anda sedang berjalan, ia adalah penting untuk membangunkan irama yang khas yang akan membantu anda untuk mengekalkan ketahanan anda akan mendapatkan kadar jantung anda ke zon sasaran yang ia milik di.

Ellipticals mempunyai beberapa bahagian yang bergerak, bekerja beberapa bahagian badan yang berbeza. Ini boleh menjadi kelemahan sebenar orang-orang yang suka kebebasan dan kesederhanaan yang datang dengan orang lain, seperti treadmill tersebut.

Apabila ia datang kepadanya, sama ada atau tidak dalam mesin elliptical sesuai untuk anda adalah benar-benar keutamaan peribadi anda. Menimbang pilihan anda yang berbeza, dan mencari peralatan yang akan membantu anda untuk bekerja keras semasa masih bersenang-senang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *