Menemui keajaiban periuk tanah liat yang memasak

Menemui keajaiban periuk tanah liat yang memasak

Masak setiap hari, memasak yang sihat dan cekap memasak adalah satu alat memasak dari nilai sebenar. Jika anda seorang tukang masak yang mementingkan kesihatan, atau rumah masak, anda mungkin mahu belajar membuat tempahan selera makanan sambil memelihara nilai pemakanan.

Profesional bersetuju bahawa periuk memasak tanah liat dikenali luar biasa bagi prestasi yang cekap. Memasak daging dan ikan, sup, Kolam kekacang dan sayur-sayuran, penaik roti dan goodies dan memasak hidangan lengkap dalam satu periuk, adalah antara perkara yang anda boleh lakukan di dalam periuk tanah liat. Di samping itu, tanah liat adalah satu bahan penyerap yang apabila direndam dengan air dan dipanaskan di dalam ketuhar, membolehkan wap disejat dari liang. Manakala kursus mengekalkan nutrien yang utuh, ia membawa keluar rasa asli Tempahan di semua bahan-bahan.

Kerana makanan yang dimasak di tanah liat berliang dengan cecair yang minima dan tiada lemak tambahan, Tuan Tukang masak ke Tukang masak rumah mempertimbangkan kaedah memasak ini kuno sebagai cara alternatif memasak sihat. Dalam tanah liat periuk memasak, kebanyakan nutrien dan vitamin dikekalkan dalam makanan kerana makanan Tukang masak dalam suasana yang tertutup dengan cecair yang terhad. Apabila memasak daging misalnya, ridges yang semulajadi di bahagian bawah periuk tanah liat meningkatkan kandungan yang memberi cara bagi stim untuk encircle makanan yang benar-benar, berpunca kepada pemerangan jumlah daging.

Periuk tanah liat, atau tanah liat baker, adalah alat memasak yang sangat classy itu boleh menjadi tambahan yang mengagumkan untuk keping dapur anda. Sejak saya menjadi aficionado periuk tanah liat yang, memasak menjadi lebih menyenangkan. Selain daripada variasi yang menarik pada bentuk primal, tembikar hanya menyampaikan apa-apa makanan yang merasa hebat. Saya Romertopf terra cotta roaster adalah kecil ketuhar yang sempurna untuk membuat dada ayam panggang-tanah liat hebat disumbat dengan bersarapan pagi! Ini adalah gaya memasak yang membolehkan untuk memasak apa sahaja yang anda suka lakukan perlahan-lahan dan perlahan-lahan. Anda boleh menggunakan berkembang Taman Herba sebagai bahan-bahan segar dan membenarkan baker anda untuk membawa kepada kesempurnaan.

Jika anda hanya dibeli atau diterima dalam periuk tanah liat yang baru, di sini adalah beberapa nasihat tentang bagaimana untuk menggunakan dan menjaga anda baker tanah liat yang pertama:

• Basuh periuk dengan teliti dalam air suam. Jangan gunakan bahan pencuci atau sabun kerana ini mungkin akan menyekat liang-liang halus.
• Melibatkan periuk dan lid dalam air suam untuk kira-kira setengah jam.
• Menguruskan makanan di baker. Anda boleh meletakkan semua bahan-bahan untuk hidangan lengkap sama sekali.
• Letakkan biskut anda di dalam ketuhar yang sejuk. Menetapkan suhu yang betul dan membenarkan ketuhar dan baker untuk memanaskan secara beransur-ansur.
• Apabila makanan dilakukan, anda boleh menghidangkan hidangan anda di dalam menarik-baker terra cotta cetakan timbul. Menjadi kreatif anda garnishing.
• Satu perkara penting untuk diingati adalah untuk mengelakkan perubahan suhu yang tiba-tiba. Selepas penaik, keluarkan biskut anda daripada ketuhar dan pastikan ia daripada permukaan yang sejuk.

Jika anda ingin memasak dan bersenang-senang ditarik bersama-sama ini, tanah liat yang baker adalah cara untuk membuat hidangan. Walaupun ikan paling mudah yang dibakar dalam sayur-sayuran campuran akan bertukar kepada hidangan ikan sangat selera yang boleh berpasangan dengan anda Chardonnay berkilau.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *