Mendengar kaki anda – Adakah apa maksud kesakitan anda?

Mendengar kaki anda – Adakah apa maksud kesakitan anda?

Kaki anda mungkin cuba untuk memberitahu sesuatu kepada anda, jadi mendengar dengan teliti. Apabila kaki anda sakit, atau membangunkan masalah, ia adalah cara mereka menghantar mesej tentang pilihan gaya hidup kita. Menurut kaji selidik baru yang dijalankan oleh pihak Amerika Podiatric perubatan Persatuan (APMA), walaupun majoriti wanita menyatakan bahawa mereka mengalami sejenis penyakit kaki, hanya dua puluh enam peratus benar-benar melawat podiatrist mereka untuk rawatan dan diagnosis yang betul. Ia adalah penting untuk beri perhatian kepada kaki anda, kerana mereka menanggung daripada segala-galanya dan sentiasa berusaha untuk memberi kita petunjuk tentang kesihatan kita.

Berhati-hati dengan bonggol Bunion

Bunions hadir diri sebagai menonjol agak bertulang yang luar biasa ke atas bahagian sendi ibu jari. Disebabkan oleh salah jajaran pada rangkaian bersama ibu jari, ibu jari yang biasanya akan ke arah yang lain, semakin besar saiz. Ini boleh menjadi sakit dan kaku, melarang pergerakan biasa dan fungsi. Bunions boleh borang atas sebab-sebab yang pelbagai, termasuk kecacatan dalam fungsi kaki atau artritis, tetapi paling biasa disebabkan memakai kasut yang ketat dan constrictive. Oleh kerana itu, wanita dipengaruhi oleh bunions yang lebih banyak berbanding lelaki kerana sering memakai kasut yang runcing toed, tumit tinggi.

Elakkan kasut yang runcing dan sempit, atau Kasut dengan anyaman atau lipit yang rub kawasan-kawasan yang agak bertulang kaki. Jika sakit, bunions pembedahan diketepikan oleh podiatrist anda di Chicago.

Ouch! Kuku jari kaki untuk bahagian

Bahagian toenails akan keadaan yang menyakitkan di mana sudut-sudut kuku berkembang ke dalam kulit. Sering kali ini boleh menyebabkan jangkitan paronychia, yang selalunya bermula sebagai kemerahan yang ringan, atau erythema, dan berkembang dengan pesat untuk nanah. Bilakah memakai Sepatu periksa boleh menjadi sangat menyakitkan dan jengkel, berpotensi menjadi lebih buruk gejala-gejala anda. Jika kiri tidak dirawat jangkitan dari kuku jari kaki bahagian anda dengan cepat boleh berkembang ke tahap tulang yang menyebabkan jangkitan tulang.

Kuku jari kaki Bahagian tepi membangunkan untuk pelbagai sebab. Beberapa sebab-sebab toenails bahagian termasuklah:

* Keturunan
* Trauma
* Tidak wajar mengurangkan
* Betul bersaiz Kasut
* Syarat-syarat kuku

Alih-alih menggunakan kuku untuk menampung perubahan warna, melawat podiatrist anda di Chicago pada tanda pertama masalah untuk melihat apakah rawatan mungkin diperlukan. Elakkan Kasut dan stoking yang ketat, dan memeriksa kuku anda setiap hari. Pastikan anda memotong periksa terus merentasi menggunakan clipper kuku jari kaki, membuat pasti tidak bulat di tepi.

Kuku jari kaki kulat – Oh No!

Ramai orang mungkin tidak sedar bahawa mereka mempunyai masalah kulat kuku, yang menghalang mereka daripada mendapatkan rawatan yang betul untuk penyakit yang dihidapi. Jangkitan kulat kuku jari kaki akan masalah kesihatan kaki biasa yang boleh berterusan selama bertahun-tahun tanpa pernah menyebabkan sebarang kesakitan. Juga dirujuk sebagai onychomycosis, kuku kulat biasanya dicirikan oleh perubahan warna kuku jari kaki yang, yang sering dianggap tidak lebih daripada cacat-cela yang. Jika kiri tidak dirawat, ia boleh mengemukakan masalah yang serius dengan kaki anda.

Keadaan ini adalah untuk jangkitan di bawah permukaan kuku yang disebabkan oleh kulat. Apabila organisma kecil mengambil pegangan, kuku sering menjadi lebih gelap warna dan berbau busuk. Jika diabaikan, jangkitan boleh merebak berpotensi dan mungkin menjejaskan keupayaan bekerja atau pun berjalan kaki. Ini berlaku kerana paku tebal yang terhasil adalah sukar untuk mengurangkan dan membuat berjalan menyakitkan apabila memakai Kasut.

Rujuk podiatrist Chicago anda untuk menetapkan ubat dan rawatan yang akan selamat dan berkesan merawat masalah kulat kuku jari kaki anda.

Sakit kaki yang tidak normal, jadi melawat podiatrist Chicago anda jika anda dapati tanda-tanda yang luar biasa atau ketidakselesaan. Dari sakit tumit dan bunions kulat kuku jari kaki dan bahagian toenails, podiatrists boleh menentukan punca sakit kaki anda dan bekerja dengan anda untuk menentukan rawatan yang terbaik untuk penyakit anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *