Mendedahkan mitos kehamilan – kisah isteri lama terbesar 4

Mendedahkan mitos kehamilan – kisah isteri lama terbesar 4

Jika anda mengandung atau merancang untuk hamil, Terdapat banyak mitos dan cerita isteri lama luar sana, anda mungkin perlu untuk berurusan dengan. Ramai orang akan memberitahu anda cerita-cerita tinggi dan mitos berkaitan dengan bayi anda dan pembangunan itu, dan kadang-kadang ia boleh menjadi sukar untuk mengeluarkan fakta dari fiksyen ini. Di bawah ini kepada 4 terbesar kehamilan mitos sana, dengan kajian saintifik yang menjawab mitos.

1. Selain daripada ultrabunyi, tiada cara ajaib untuk menentukan jantina bayi anda – sesetengah orang akan memberitahu anda bahawa anda boleh menentukan jantina bayi anda dalam pelbagai cara yang berbeza. Beberapa Mitos biasa dalam menentukan jantina bayi anda termasuk jika anda akan membawa bayi anda tinggi atau rendah, dengan melakukan ujian air kencing atau mengikut keinginan anda. Hakikatnya, tidak ada perkara-perkara ini boleh membantu anda menentukan jantina bayi anda. Satu-satunya cara untuk menentukan jantina sebenar bayi anda adalah untuk mempunyai ultrabunyi.

2. Mitos makan untuk dua orang – ramai wanita menggunakan ini sebagai alasan untuk makan makanan seberapa banyak yang mereka boleh. Hakikatnya anda tidak makan untuk dua orang dewasa, dan sesetengah pakar kesihatan tuntutan bahawa seorang wanita hamil mungkin hanya perlu meningkatkan kalori beliau oleh antara 300-400 kalori setiap hari. Ini bermakna bahawa jika anda hamil, ia tidak semestinya bermakna anda akan mendapat timbunan berat badan semasa hamil. Ia juga telah menyatakan bahawa wanita yang berlebihan berat badan sebenarnya boleh kekal atau pun menurunkan berat badan semasa hamil.

3. Minum arak apabila hamil – sesetengah orang mungkin memberitahu anda sedikit minuman kecil semasa hamil adalah selamat. Hakikatnya Walau bagaimanapun, alkohol tidak harus diambil ketika hamil. Alkohol boleh menyebabkan banyak kerosakan kepada bayi anda berkembang. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai satu malam yang besar daripada minum beberapa minggu yang lalu dan hanya Tempahan mendapati anda mengandung, jangan panik. Kebanyakan komplikasi dari alkohol biasanya berlaku dari sesi minum gemuk berulang-ulang dan bukannya satu dari kejadian.

4. Bahaya perkakas rumah – untuk isteri lama kisah telah dikelilingi bahaya televisyen, ketuhar gelombang mikro dan komputer sekitar ibu hamil. Sains telah membuktikan Walau bagaimanapun bahawa radiasi yang dihasilkan daripada alat-alat ini adalah sangat miniscule dan sangat tidak mungkin untuk memudaratkan bayi anda berkembang.

Ini adalah mitos kehamilan terbesar 4 sekitar. Sains sering mendapati bahan yang sangat sedikit untuk mitos dan cerita-cerita isteri yang lama. Jika anda prihatin pada setiap perkembangan kehamilan anda atau bayi anda, sentiasa lawati doktor anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *